Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 24. 2. 2015.

Detoksikovanje duše

Autor

Istoričar, pesnik i publicista

Živimo u vremenu paradoksa: i pored najvećih dostignuća čoveka, ljudi umiru od gladi.

Iako su osnivači svih religija u svojim propovedima dušu i duhovno stavljali ispred materijalnog, malo je njihovih sledbenika zaista u tome njih sledilo.

Svi bi da budu mirotvorci, ali na neki način koji uključuje oružje. Sve što je nekada postavljeno kao postulat zdravog razuma, sada se okreće protiv istog.

Najnovije iz kuhinje apsurda je već na stolu: sredstva za detoksikaciju se mogu kupiti u ampulama, u vidu masti, napitaka, čajeva.

Ne mali broj sajtova na interenetu daje savete kako da se, što jeftinije, detoksikujemo. Kako koristiti laneno seme i kurkumu, kada konzumirati bundevu i vlaknasto voće i povrće - saveti su tu, sa svih strana.

Ovde više nije pitanje novca! Jasno se sugerišu najjeftinija i najzdravija rešenja. Detoksikacija je uzela maha i ta reč, koja je do pre nekoliko godina delovala skaradno, sada jasno sugeriše na zdravlje, lepotu i zadovoljstvo.

Da li?

Šta je sa detoksikacijom duše?

Mislim, kada potpuno budemo oslobodili organizam bilo kakvih otrovnih materija, hoćemo li živeti u svetu koji želimo? Hoćemo li onda biti bolji? Ili će nam samo biti bolje, bez obzira na činjenicu da ćemo hodati ovim svetom kao zle barbike?

Možda je ipak potrebnije detoksikovati najpre dušu...

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: