Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Nemanja Nenadić

Programski direktor "Transparentnost Srbija"

  • Zakon za sprečavanje korupcije, ali pomalo

    Dok se Skupština koristi kao poligon bezobzirne političke promocije, buđenjem sećanja na žrtve svirepih zločina i besa prema njihovim krvnicima, u vezi sa izmenama Krivičnog zakonika o kojima se nije raspravljalo u forumima koji su za to kvalifikovani, gotovo neprimetno prolaze zakoni čiji će efekti biti mnogo češće i mnogo brže vidljivi od doživotnog zatvora.

    detaljnije
  • zoran radovanovic

    Lična akcija ili zakoni?

    Direktor KC Niš je, pre raspisivanja konkursa, mogao javno da upozori ne samo da neće podleći pritiscima, već i da će poštovati zakon - da će sve koji budu vršili pritisak prijaviti Agenciji. Tako niko ne bi imao razlog "da ga mrzi" jer je jasno da Radovanović, kao javni funkcioner, mora da poštuje zakon.

    (1) detaljnije
  • Naređenje - izvršenje

    Nakon preporuke Vlade Srbije da joj EPS pokloni vozila po sopstvenom izboru za kasniju prodaju na licitaciji, Privredno društvo "Jugoistok" poklonilo je 34 od ukupno 400 putničkih vozila iz svog voznog parka.

    (1) detaljnije
  • Nasledna radna mesta u JKP

    Dobro je s vremena na vreme podsetiti se da postoje i gore stvari od partijskog zapošljavanja - partije na vlasti se barem menjaju svake četvrte ili svakih desetak godina, a radni vek traje nekoliko decenija. Isina, ako je direktor uspešni partijski preletač, to izađe na isto.

    (11) detaljnije
  • Urediti "uzbunjivanje"

    Sudeći po novinskim napisima, direktor niškog Kliničkog centra radi jednu od stvari koje na suzbijanju korupcije i treba da čine rukovodioci javnih institucija – poziva korisnike usluga da prijave nezakonit rad zaposlenih.

    (3) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: