Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:22, 30. 5. 2010.

Korak napred, nazad dva

Autor

TV novinar. 

Mnogo, ali mnogo materijala se nakupilo od našeg poslednjeg druženja! Prosto ne znam odakle bih krenuo!

Za razliku od prethodnih pisanija, u ovom ću se pozabaviti analizom nekoliko tema! Najsvežije… takmičenje za valjda, najbolju pesmu Evrope!

Ruku na srce, pobedila je jedna od najboljih pesama! “Satelit”. Najčešće pominjana reč u srpskim vestima poslednjih nedelja. Eto, ko posle kaže da ne idemo u korak sa svetom??!! Šta više… mi smo prvi “provalili” pobedničku reč “satelit”! Da li Nemce “satelit” u Oslu košta 36 miliona evra kao nas naša afera (koja nas goni kao duh iz prošlosti)? Čisto sumnjam!

No, ne zaboravimo da pohvalimo našeg Balkanca-Milančeta! Bio je na vrhuncu zadatka! Imao je sve što treba za Evroviziju: šarm, lepršavost i kažu istopolnu populaciju kao najvatrenije fanove. Sa njima ili, pre bih rekao, bez njih Milanče osta na 13. mestu! Kad malo bolje razmislim, poslednjih nedelja istopolna sexualna orijentacija punila je stranice domaćih i stranih novina.

Kako i sama sebe ponekad ume da nazove, srpska gay ikona JK održala je prvi solistički koncert! Sem što je, kaže sahranila konkurenciju, održala je prema rečima njenog PR-a, prvu privatnu gay paradu u Srbiji pred 15 hiljada ljudi! Je li to znači da je uz konkurenciju sahranila i homofobiju u Srba?! Razmislite dva puta pre nego što odgovorite! Jer, kako javlja Tanjug, pripadnici gej i lezbejske populacije mogu konkurisati za profesionalne vojnike u Vojsci Srbije. Pa to nema čak ni kod Amera! Opet korak ispred sveta.

Srbijo, uspori malo… ponestaće ti energije pred finale! Festina lente!

A britanske novine imaju drugih problema sa sexualnim manjinama… Naime, drugi čovek finansija Britanije Dejvid Los podneo je ostavku pošto je otkriveno da je iznajmljivao stan od svog ljubavnika(!) i to plaćao novcem poreskih obveznika. Koliko sam uspeo da shvatim iz njegove izjave, ne mari on za pare koje će morati da vrati, već zbog toga što je Britanija saznala za njegove sexualne sklonosti. Čudno nešto... i kod nas su tabloidni mediji čelnim ljudima iz državnog finansijskog sektora u nekim ranijim mandatima, pripisivali homosexualne afere. Izgleda da stvarno para vrti tamo gde burgija neće?

Pare su verovatno i motiv mladih i obrazovnih ljudi, koji se takmiče u realitiju FOX-a „Moja desna ruka“. Jer, šta bi drugo opravdalo njihovo varenje svih gramatičkih i bihevioralnih ispada njihovog budućeg poslodavca?! A da... nedavno sam od prijatelja čuo predivnu vest! I srpska Madona, ona što je sahranila konkurnciju, pokreće svoj rijaliti!

Do tad, moraću na kraći odmor, da bih odmorio uši od „bipovanja“ i stomak od mučnine koju dobijam dok posmatram Srbiju u malom na „Farmi“... Jesu li to ona dva koraka nazad iz naslova??

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Radiša

    00:15 // 7. 6. 2010.

    stvarno - bez poente- čovek je spojio par vesti iz orethodnog perioda sa tri tačkice i neduhovitim komentarima - strašno

  • Marija Todorovic

    00:54 // 31. 5. 2010.

    Kada bi se ljudi u Srbiji vise bavili kritikom onih koji nazaduju, a koji nas vode, a ne onih koji prednjace, mozda bi i shvatili poentu kolumne. Svaka cast autoru!

  • Vicentije

    21:05 // 30. 5. 2010.

    Meni i dalje nije jasna poenta pisanja ovog autora!!!! Iako mi nije jasno ni cime se bavi kad moze toliko vremena da posveti raznim glupostima po TV, jos manje shvatam njegovu potrebu da o tome javno prica.
    Juzne vesti stvarno moraju malo da vode racuna ko i sta pise za kolumne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: