Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 3. 3. 2010.

Veliki početak

Autor

TV novinar. 

I posle pet godina, Veliki brat u Srbiji ne miruje! Da li je Orvelovska ideja konačno shvaćena u Srbiji? Ogledalo društva ili podilaženje publici? Šta pobeđuje: taktika ili vox populi?...

Na ova i pitanje tipa: da li gledate Velikog brata, odgovori se mogu naslutiti. Dvojni moral i kletva: “Ali ja to zaista ne gledam”, deo su srpskog folklora. Poslednji serijal (VIP VB 4) i njegov pobednik (ruku na srce i ostali učesnici), Vašem kolumnisti da li su dodatni vetar u leđa, da se u prvoj kolumni “Južnih vesti”, pozabavi baš ovom temom! Milan Marić, alijas Švaba, 28-godošnji Beograđanin, sa taktikom ili bez, osvojio je 50 hiljada evra i postao četvrti pobednik VIP serijala VB! Čestitamo! Njegova pobeda  (za autora kolumne očekivana i zaslužena) otvorila je mnoga pitanja i vratila nadu u najznačajnije: Radom, Poštenjem i Iskrenošću do cilja! 

Krenimo redom. Simpatični momak iz predgrađa Beograda, posle uloga u kultnim filmovima (“Rane”, “Rat uživo”, “Vratiće se rode” prim. aut. ) i replike “Šta je bilo miševi”, kao da je izbrisan iz javnog života Srbije. Mogli ste ga videti jedino ako biste svratili u lokalni diskont pića u kojem je radio. Između ostalog i problematična porodična situacija, naterala je ovog mirnog i povučenog mladića da se na sve načine dovija, kako bi sebi obezbedio egzistenciju. Posle 11 godina od popularnog Švabe, Milan ulazi u kuću VB!

Prvi dan: predrasude “dušebrižnika” isplivavaju! Kriminalac, bezobrazan dečko iz kraja… Drugi, treći… dvadeset osmi dan! Može li sada neko reći sve to kao prvog dana?!! Srbija je, ako smem da primetim, otvorila oči?!! Da li smo mi to počeli da cenimo nečije emocije, džentlmenstvo, bonton… ?? Biću toliko slobodan i hrabar, da kažem glasno: DA! Jer ako smo glasanjem za Milana, odali priznanje i poštovanje nekome ko poštuje starijeg od sebe, muškarcu koji u Srbiji javno pokazuje simpatije prema devojkama, stoički podnosi žensko “ne” a uz sve to nije stranac ili mamin sin (što se moglo pročitati na nekim forumima), vrednom čoveku, kome nijedan posao u kući nije teško pao (verujte, ja lično gledao!) onda glasači-svaka čast!! Poređenja radi, ne smem a da ne napravim paralelu, a opet u prilog ovom poslednjem. Drugoplasiranoj Anabeli ex Đogani, plus-minus, mogao bih pripisati slične osobine! Vratimo li se četiri godine unazad, setićemo se Ivana Ljube. Skromnog muzičara, tihog i povučenog mladića koji je svojim ponašanjem ušao u istoriju kao prvi pobednik ovog riality šou programa kod nas.  Da su rad, strpljenje, vera u sebe, iskrenost i brojanje do 20 dobar reper za uspeh u rialitiju, ali najvažnije od svega i u životu, potvrđuje i pobednik prve “Farme” Topalko (Zvezda Granda, prim. aut.).

   Precizan obrazac za pobedu ne postoji, iako se čini da je na dohvat ruke! Znakovi pored puta, ne stoje tek tako! Poštujte signalizaciju!

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Milana Cvetkovic

    20:50 // 3. 3. 2010.

    Potpuno je tragicno da se srpsko drustvo i njegovi danasnji tokovi analiziraju kroz prizmu Velike braće, farmi i itd... Rekla bih da ste mlad novinar i savetujem da svet i njegova poimanja karaktera sagledavate kroz druge primere, a ima ih. Pre neki dan je svet slavio Šopena, a i Srbija mu se odužila, samo da Vas podsetim na to, poštovani novinare.

  • Ivan Muljevski

    15:13 // 3. 3. 2010.

    Sta smo docekali, da nam reality programi otvaraju oci ko je dobar a ko ne.

  • Megan

    00:18 // 3. 3. 2010.

    Savremena dijeta: debeli prijavite se na Surviver i gladujte, mršavi u VB pa žderite ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: