Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Nikola Jovanović

Marketinški konsultant sa petnaestogodišnjim međunarodnim iskustvom. Direktor Plum Mark agencije za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

  • Call centar

    Srbija NE sme da NEstane - Otvoreno pismo Istoku Pavloviću

    Kada ti, Istoče, površno i banalno predstavljaš marketing, promociju i komunikaciju, i kada svesno, radi lične koristi i publiciteta, daješ legitimitet onima koji, zloupotrebljavajući medije, državne fondove, zloupotrebljavajući moć i uticaj nad slabima i poniženima, ostvaruju interese koji su duboko povezani sa kriminalom i korupcijom, onda i ti saučestvuješ u tome.

    (6) detaljnije
  • call centar

    Odakle ti moj telefon, adresa i matični broj, frajeru?

    Anketari firme Max Strategic, za koju prvi put čujem, uradili su sa mnom kratku, dvominutnu anketu. Sklepana anketa, postideo bi se svaki istraživač javnog mnjenja. Zvali su me na moj mobilni broj telefona sa fisknog broja 0184150953, dakle zvali su iz Niša ili nekog mesta Nišavske oblasti. Ono što me je iznenadilo i zbunilo, da među 5 pitanja (o zadovoljstvu radom Vlade, o zdravstvu, korupciji, da li ću izaći na izbore i za koga ću da glasam), nije bilo ni jedno demografsko pitanje. Ni pitanje o starosti, ni pitanje o mestu stanovanja, pitanje o polu.

    (29) detaljnije
  • Infrastruktura neznanja i nemara

    Istraživanjem smo došli do neverovatne činjenice da je u infrastrukturu grada Niša u poslednje četiri godine uloženo 44 puta manje novca nego u infrastrukturu Novog Sada.

    (8) detaljnije
  • Kude je taj Niš, a gde Novi Sad?

    Prošlo je pola veka i koja godina preko od proizvodnje prvog televizora u pogonima Elektronske industrije Niš. Ekran TV aparata marke ambasador emitovao je crno-belu sliku na samo jednom kanalu prvog programa Jugoslovenske radio-televizije. Trebalo je da prođe mnogo godina do proizvodnje prvog televizora u boji, ali i do još jednog “drugog programa”. Danas imamo na stotine kanala. Slika je u boji, ali nam je stvarnost crno-bela.

    (27) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: