Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 15. 5. 2015.

Izopšteni

Pescanik.jpg
Autor

Kultna emisija građanske Srbije.

www.pescanik.net

Juče je glavna vest u Srbiji bila odluka Višeg suda u Beogradu kojom se Dragoljub Mihajlović, kako je sudija rekao, ima smatrati neosuđivanim.

Sudija Trešnjev se uzalud ogradio govoreći da je to samo pravna ocena suđenja "đeneralu Draži" i da se sud nije bavio pitanjem da li je on ratni zločinac ili nije.

Međutim, mnogobrojna publika maskirana u četnike, shvatila smisao presude, skočila je na noge i ovacijama prihvatila odluku sudija. Jučerašnjem istorijskom trenutku za četnike i ostale kolaboracioniste prisustvovao je Vojislav Šešelj, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Aleksandar Karađorđević, kome je publika onda klicala: "Živeo kralj".

Tu je bio i obavezni četnički džez standard - od Topole pa do Ravne gore. Od najviših državnih funkcionera o presudi se izjasnio, koliko sam videla, samo Ivica Dačić, ocenivši je kao sramnu.

Ove reči bile bi razumne, racionalne i prihvatljive da ih nije izrekao čovek koji celu političku karijeru gradi sa saradnicima Draže Mihajlovića, Milana Nedića i omiljenog četnika Šešelja, Vučića i Nikolića, popa Đujića.

Tako je makar bilo dok se ratovalo devedesetih u Hrvatskoj. Tada im je himna bila: "Šta se ono na Dinari sjaji, popa Đujića kokarda na glavi". Novorođeni Aleksandar Vučić se nije oglašavao povodom jučerašnje konačne sudske rehabilitacije, neće ni sebe, ni nas da podseća na svoju mladost, a ni đeneral nije u prilici da investira u "Beograd na vodi", u otvaranje novih radnih mesta, a neće ni da kupi Železaru.

A i novi srpski četnici ga smatraju izdajnikom, počevši od Nikolićevog savetnika Olivera Antića do Smilje Avramov i Koste Čavoškog, koji su svih ovih godina vredno radili na tome da jučerašnja presuda izgleda tako kako izgleda.

Na sajtu Peščanika imate nekoliko tekstova o jučerašnjoj sudskoj odluci. Jedan od njih je i tekst koji je profesorka Vesna Rakić - Vodelinić napisala u vreme kada je počelo ozbiljno da se govori o sudskoj rehabilitaciji. Taj tekst je najbolji odgovor sudijama koje su juče pričale o političkom i ideološkom procesu protiv Mihajlovića '45. godine. 

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Violeta Neverovatnic

    18:10 // 15. 5. 2015.

    Ali zato Peščanik prećutkuje Vuka Draškovića,onomad presecatelja sandžačkih ruku a danas svetu kravu pentagonsko-demokratske ekspoziture u Beogradu.Vuk mudro ćuti,vi ga ne pominjete i?Pa ništa onda...

    • AntiPA

      08:00 // 26. 5. 2015.

      Vuk odavno nije bitan. Sam je sebe marginalizovao. Problem su ljudi u vlasti koji su zahvaljujuci svom polozaju obezbedili donosenje ove presude.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: