Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 24. 3. 2015.

Kraljevski plural

Autor

Kultna emisija građanske Srbije.

www.pescanik.net

Bez obzira što, po sopstvenim rečima, on i njegova Vlada imaju u istoriji nezabeleženu podršku Evropske unije, međunarodnih finansijskih institucija, staračkih domova, parlamenta, policije, tužilaštva, domaćih bogataša, fudbalskih klubova, što sva istraživanja pokazuju da ogroman deo građana podržava Aleksandra Vučića, on i njegova stranka su odlučili da nam prirede “događanje naroda” i to 24. aprila.

24. mart je zauzet, tada je počelo bombardovanje Srbije i simbolika ne bi bila dobra da su se odlučili za taj dan. “Događanje naroda” je bio naziv za seriju mitinga pristalica Slobodana Miloševića. Uvodni miting je bio u Beogradu da bi sve kulminiralo nekoliko meseci kasnije na Gazimestanu. Mitinzi istine ili mitinzi solidarnosti kako su ih još zvali navodno su služili time da skrenu pažnju naroda na nepodnošljiv položaj Srba u Jugoslaviji. Kraj te avanture započeo je 24. marta 1999. godine kada su se začule prve sirene za uzbunu.

Nova verzija događanja naroda započela je oblepljivanjem Beograda hiljadama plakata sa likom Aleksandra Vučića a navodno je cilj da se vođi da još više podrške nego što to mogu sve državne institucije, svi mediji, svi emisari Evropske unije, svi strani ambasadori. Aleksandra Vučića izgleda suviše uzrujava, tačnije izbezumljuje, što se neki otimaju i ne podležu njegovoj harizmi. Što postavljaju pitanja iako je svakom pametnom i dobronamerno jasno da su pitanja kao takva do daljeg ukinuta.

Ne smeš da pitaš kako ste to pregovarali o Železari, ne smeš ništa da pitaš o “lex specijalisu” o Beogradu na vodi, ne smeš ništa da pitaš o helikopterskoj nesreći. A ako se ipak usudiš da postaviš takva blasfemična pitanja nema drugog objašnjenja nego da si patološka ličnost koja mrzi svoju zemlju i sve njene stanovnike, raduje se poplavama i ekscitira kada padne helikopter i svakoga dana 20 sati mrzi Aleksandra Vučića, a sa ono malo snage što mu preostane u ostala 4 sata mrzi ministre ponaosob, posebno one iz njegove stranke.

Tako da je predstojeće događanje naroda u stvari iznuđena samoodbrambena reakcija kako bi se, što bi rekao Kusturica na onom mitingu, posle koga je zapaljen Beograd, neprijatelji naroda prerušeni u miševe sakrili u svoje rupe.

U današnjem izdanju Peščanika slušate razgovor koji smo vodili sa istoričarkom Brankom Prpom i socijološkinjom Vesnom Pešić. 

Kraljevski plural from PEŠČANIK on Vimeo.

Nova emisija "Peščanika"

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: