Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Peščanik

Kultna emisija građanske Srbije.

www.pescanik.net

  • Pescanik.jpg

    Privatizacija haosa

    U anketama u kojima se od ispitanika traži da navedu ko je najveći neprijatelj srpskog naroda Albance, Amerikance i Hrvate uskoro će zameniti kiša.

    (3) detaljnije
  • Pescanik.jpg

    6,5 posto

    Ove nedelje pružili su nam priliku da gledamo direktan televizijski prenos sednica Vlade i mogli smo lično da se uverimo u još jednu vanserijsku sposobnost Aleksandra Vučića, brzo čitanje. 

    (1) detaljnije
  • Pescanik.jpg

    Konkurs za alhemičare

    Nažalost, najbolji kandidati na koje u stvari misli naš premijer, a to su Nikolas Flamel, Paracelsus i Tiho Brahe, opravdano su sprečeni da se jave na ovaj konkurs. Naime, umrli su pre nekoliko vekova, a njihova nauka, alhemija, u međuvremenu nije uspela da se dokopa kamena mudrosti koji bi metal pretvarao u zlato, srebro ili makar u čelične limove.

    detaljnije
  • Pompezna propast

    Do pre samo 5-6 dana od te tri velike teme. Jedna je genocid, odnosno presuda Međunarodnog suda pravde, druga je afera "Rudnica" i naravno to je Zaštitnik građana, odnosno praktično cela Vlada je Zaštitnika građana da je izdajnik i da narušava bezbednost i premijera i same države i onda, posle nekoliko dana ništa se više ne dešava.

    detaljnije
  • Saša Janković u Peščaniku

    Topli zec za ombudsmana

    Da li je zaštitnik građana uznemirio građane, narušio ugled Vojne bezbednosti i cele Vojske, ugrozio i bezbednost premijera? Gosti vanredne emisije "Peščanik" bili su Rodoljub Šabić i Saša Janković.

    (1) detaljnije
  • Pescanik.jpg

    Kvadratura budžeta

    Počela je izborna tišina u Lučanima i Mionici i ne znam da li sme nešto uopšte da se priča što nema veze sa Deda mrazom, irvasima i saonicama, jer se u ove izbore uključila teška artiljerija - počev od premijera, ministara, pa sve do Ane Bekute i Ace Lukasa. 

    (2) detaljnije
  • Pescanik.jpg

    Corax

    Ova tri istorijska dana bila sam van zemlje, i ne mogu da prežalim što sam propustila da uživo čujem mudre misli iz Kremanskog proročanstva predsednika Srbije Tomislava Nikolića Tarabića, upućene premijeru daleke, ali prijateljske Kine.

    detaljnije
  • Pescanik.jpg

    Pijaca tajni

    Naša partijska braća skinu partijske značke i preko noći postanu uspešni biznismeni koji u medijima vide ne samo šansu za sticanje ogromnog profita, nego i priliku da prave kvalitetan informativni program, oslobođen cenzure i političkog uticaja. 

    detaljnije
  • Pescanik.jpg

    Natašin dan

    Ima li još nešto što ovu našu lepu, a napaćenu Srbiju može da pogodi? Zapevao je juče u Majdanpeku ministar vojni Gašić, obilazeći vojnike koji pomažu građanima koji su danima bez struje, bez vode, grejanja, hrane i lekara.

    (1) detaljnije
  • Peščanik

    Prst koji kruži

    Već mesecima cela zemlja živi u ritmu Vučićevih histeričnih ispada povodom raznih stvari, skoro je svejedno kojih, poplava fudbala, plagiranih doktorata, košarke, drona, a evo, juče je doživeo omanji nervni slom zbog rezolucije Evropskog parlamenta povodom Šešeljevog povratka iz Haga.

    (1) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: