Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Peščanik

Kultna emisija građanske Srbije.

www.pescanik.net

 • Pescanik.jpg

  Izopšteni

  Juče je glavna vest u Srbiji bila odluka Višeg suda u Beogradu kojom se Dragoljub Mihajlović, kako je sudija rekao, ima smatrati neosuđivanim.

  (2) detaljnije
 • Pescanik.jpg

  Nova cenzura

  Čoveka jako onespokojava pomisao da prateći medije koji su pod stalnom pretnjom vatre predsednika vlade i njegovih saradnika i obožavalaca uskoro neće moći sa sigurnošću da kaže ni koji je dan, ni koja je godina, ni u kojoj zemlji živi i da li se u toj zemlji nasilje uskoro može početi valjati ulicama.

  detaljnije
 • Pescanik.jpg

  Državni neprijatelj br. 1

  Imali smo mnogo neprijatelja. Turke, Hrvate, Albance, homoseksualce, Bosance, Amerikance. Međutim, u poslednje vreme sve ih je zamenio Zaštitnik građana Saša Janković. 

  detaljnije
 • Pescanik.jpg

  Samoorganizovani pojedinci

  Ove nedelje modrice su bile najveće u Inđiji. Do skoro je Inđija bila sinonim za jednu od najuspešnijih opština u Srbiji a od ove je simbol budućeg načina vođenja politike drugim sredstvima. 

  detaljnije
 • Pescanik.jpg

  Chilling effect

  Koje god pitanje da se postavi predsedniku vlade ili njegovim ministrima oni kažu, i to u najblažoj varijanti, "to nije važno, mi se sada bavimo ekonomijom, strukturnim reformama, infrastrukturnim objektima. Ukratko rečeno, životom za sve građane, pa i za one koji nas zlonamerno ometaju u tim velikim rabotama".

  (5) detaljnije
 • Peščanik

  Crna kutija

  Od kako se srušio nemački avion u Alpima, iz sata u sat saznajemo nove detalje. I o kakvoj je letelici reč, i koliko crnih kutija ima, i koliko je ponirao dok nije udario u planinu, i da li je letačko osoblje prolazilo psihološke testove, koliko je komisija formirano. Smenjivali su se razni stručnjaci objašnjavajući svaki novi podatak.

  (2) detaljnije
 • Kraljevski plural

  Bez obzira što, po sopstvenim rečima, on i njegova Vlada imaju u istoriji nezabeleženu podršku Evropske unije, Aleksandar Vučić i njegova stranka su odlučili da nam prirede “događanje naroda” i to 24. aprila.

  detaljnije
 • Zoran Đinđić

  Atentat - naša privatna stvar

  Dokle god se bude mislilo da je moguće mešati žrtve i ubice, neće biti ni spasa, a uskoro ni nacije.

  detaljnije
 • Pescanik.jpg

  Privatizacija haosa

  U anketama u kojima se od ispitanika traži da navedu ko je najveći neprijatelj srpskog naroda Albance, Amerikance i Hrvate uskoro će zameniti kiša.

  (3) detaljnije
 • Pescanik.jpg

  6,5 posto

  Ove nedelje pružili su nam priliku da gledamo direktan televizijski prenos sednica Vlade i mogli smo lično da se uverimo u još jednu vanserijsku sposobnost Aleksandra Vučića, brzo čitanje. 

  (1) detaljnije

Naši autori