Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 7. 2. 2017.

Đaci i profesuri

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Fala na Gospoda, ovija dni dobimo novu vladu A u novu vladu i novog ministra za đaci i čkolju Odma se čovek ufati u rabotu Vidi se bre, vredan, učovan čovek, jevropejac.

Vika ni: "Braćo Srbi, došlo je novo vreme. Jevropa iska novog čoveka. Ovaj deca, što su gi praili srpski tatkovci nesu za Jevropu, mora gi prepravljamo. A kude će gi prepravljamo ako ne u čkolju Eve, braćo i sestre, ovde sve pisuje, toj su vi poglavlja za čkolje i za đaci učenje S'lte još da gi blagosiljaju Hrvati pa da se fatamo u rabotu Toj reče pa frlji pred nas jednu knjigu, dibelu k'ko nacrt za budžet Gutnu malko vodu pa poče da čati iz onuj knjigu:

"Od s'g, po ovej naše čkolje, ništo neće bidne k'ko je bilo Toj da profesuri uču đaci, da gi propitiju, da gi ocenjuju, da gi zapoveđuju k 'd će uču matematiku a k'd će ritaju fuzbal, je bilo, pomenulo se, ne povrnulo se. Taj čkolja je starovremska i iz nju su iskočili eksperti što od ovuj našu Srbijicu napraiše najposlednju državu u celu Jevropu. Zatoj, braćo Srbi, od s'g pa na tam, naši đaci će uču s'lte u ovuj prepravljenu čkolju, sve k'ko pisuje u POGLAVLjA. A što će rabotimo s's Hrvati, pitujete vi, što će reknu Hrvati? More ič ne berite gajle, s'g k'd gi podviknu Švabe, s's obe ruke će glasaju i još će pituju "ima li još ništo za glasanje i blagosiljanje?" Molim vi se k'ko na Gospoda da na prvu skupštinu glasamo za ovuj novu čkolju i nov zakonik za čkolje i đaci učenje".

Zakonik za čkolje

PREAMBULA: Mlogo smo se namučili s's pisuvanje na ovaj zakonik Ale ti ovoj švapsko zborenje, jedva ga onakoj nadve- natri prevedomo.

Člen 1

Ako profesur vikne na đaka ali ga ne daj bože podbulji onakoj, kroz trepke i s's sastavene veđe, ima da lega u apsu.

Člen 2

Ako profesur tropa s's lenjiri, ako mu ispadne knjiga ali zbori glasno a đaka ufatila dremka pa zaspaja k'ko anđelče, ima da lega u apsu.

Braćo, miran s'n na svako naše dete je naša sveta dužnost Zašto da ni se deca sebaju u s'n i mora li profesur da se čepati k'ko selski birov, s'lte za toj da ga dobro čuju svi đaci.

Člen 3
Ako profesur ispudi đaka iz učionicu, za toj što je ovaj praija tarapanu po čkolju i neje slušaja profesura, ima i on , barabar s's đaka, da se maje po sokaci i da ga varka od mangupi i kučiki K'd vrne đaka u čkolju ima:

  1. Najprvo da ide kod školskog psihologa, da mu ovaj, onakoj učovno, rekne k'ko dete neje prailo kalabal'k i tarapanu, nego se igralo. Jer ako se s'g, k'ko dete ne igra, k'd će se igra Da je ispudija dete s'lte za toj što je popustija s's živci i da neje za profesorsku rabotu.
  2. Da se ispudi iz službu jer s's t'kvi t'nki živci i teranje tuj disciplinu, s'lte će zaulavi decu i će gi natera stra' u koske A takvi plašljivi i poslušni nesu za ovaj humani liberalni kapitalizam.
  3. Nadokrajke, da lega, ali u apsu, ali u ludnicu, onakoj k'ko mu sud presudi.

Člen 4

Opravdanja za neidenje u čkolju ima da se pisuju s'lte na ovija SMS-ovi Ako je dete, ništo lenjo, pa ga mrzi da bije noge č'k do čkolju, ništo, s'lte nek na profesori isprati SMS: "Dragi profesuri, od jutros me ufatila nika mrza i ič mi se u čkolju ne odi. Jutre ću dođem ako ne vrne kiša" Vaš, mali Đokica iz V/3

Člen 5

Od s'g pa na tam, svi đaci će bidnu odličnjaci. Što decu da dvajamo. Malko li gi je Gospod dvajao, na glupi i pametni, na lenji i vredni, na lopovi i pošteni. Mi se neće mešamo u tuj božju rabotu, nam ni toj ne treba Mi iskamo da naprajimo da svi bidnu isti, da ič ne mislu i s'lte rabotu.

Člen 6

Ovija nadzornici, što su do s'g nadgleđuvali što se raboti i k'ko se raboti po čkolje, ima da se zatru S'g je vreme na šparanje i nam ni taj trošak ič ne treba Od s'g će nadzornici da bidnu roditelji na decu.

Manu da slušam što će sve da bidne s's ovej naše čkolje, pa si mislim ništo na ovaj moj pamet: "Gospode, k'ko prosvetli, k'ko blagosilja ovaj pamet da izmisli ovakoj ništo, em ubavo, em pametno Eve, već vidim, svi đaci Vukovci, a profesuri, koj k'ko, jedni kleču na kukuruz, drugi stoju u ćošak, a treći sedu u magareće klupe".

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Млађан Живковић

    21:13 // 7. 2. 2017.

    Свака част на тексту .
    Комшијски поздрав.

  • prof dr CVETKO prvi

    20:22 // 7. 2. 2017.

    Gos-n Petko , moj predlog za člen 7 /ziben , sieben - nemoj nekoj na lošu reč da pomisli/ :
    "Ako deca nisu zadovoljna s's ocenu - ima sama da si davaju a profesuri i ostali pedagozi sram da bude" !
    Za aps i ludnicu - nis'm , pogledni : svi su prebukirani , zajeti ...p'k da li strojimo i prajimo ? Ima da "prefarbamo" profesuri i pedagozi u pravi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: