Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 9. 10. 2020.

Drim tim

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Prođoše dva meseca od k'ko glasamo i praimo onija bojkoti a ništo. Nit imamo skupštinu nit imamo vlas'. A bre političari, za toj li smo se junački s's gole grudi probijali kroz koronu s'lte da ve zaokružimo s's plajvaz, a vi se s'g pretoparate i premišljujete k'ko selske mladeneveste.

Neje do nas, vikaju ovija naši si političari iz Niš.

Braćo Nišlije, vi ubavo znajete ko'lko si mi volimo vlas. Lele, da je do nas, mi bi se jutre sobajle, ovakoj džumle, ukačili na vlas' i ič nebi slazili. Nego, toj ti je demokratija, s'g natenane, od ovija što gi je narod biraja, mora proberemo najučovni, najpametni, najubavi, najumiljati i najposlušni.

I takoj oteže se toj probiranje. Pametni su i učovni ovija tam po Beligrad, neće se zalitaju, neće da grešu, k'ko do s'g što su grešili. Oni probiraju a mi bez vlas'. More mislim si ništo na ovaj moj pamet, na narod isto, a s's ov'k'v vlas', a bez vlas'.

Jedva se nakaniše Beligrađani te onomad ispratiše aber na Nišlije. Braćo Nišlije, dosta je bilo s's ovoj čekanje. Ovija što smo gi čekali da se vrnu od službeni put, fala na Gospoda, dođoše zdravi i pravi i s'g će napraimo vladu na Niš, k'kva neje bila od Kole Rašića na ovam.

Sednica neće bidne u onuj crvenu salu što pomalko nalikuje na" salon Kiti", nego tam kude su naši dede i paradede praili golemu Jugoslaviju.

Uzvrteja se narod po Niš. U kafane tišina k'ko u crkvu, s'lte ide š'pkanje od astal do astal, i toj onakoj u sujle i kroz masku:

Lele, lele, što li će ovoj da bidne i na k'kvo će ovoj da iskoči.

S'lte Mita Kamzer neće ćuti. Stanuja na sred kafanu i čepati se, k'ko selski birov:

Braćo Nišlije, ćorče ćorave, zar ne vidite što će iskoči i k'ko će iskoči. Će prođemo bre, k'ko Srbi što prođoše s's Jugoslaviju.

I takoj, dođe i taj d'n. Zbraše se svi odbornici od narod birani i od Gospoda blagosiljani. Svi turili maske, k'ko banke da će pljačkaju, s'lte gi po aljinke poznavaš. More, beoše nike što se premenile sve u belo, i do kraj na skupštinu ne sam znaja da li su odbornice, da li su dokturke il' prodavaju semenke, leblebije i klakeri.

Ministar Šarčević gi, č'k iz Beligrad ispratija mustru za sedenje. Sedenje ima da bidne k'ko za polaganje na malu maturu. Toj je za toj da ne prepisuju jedni od drugi, ovoj su izbori bre, nesu doktorati pa da prepisuje koj k'ko oće i kol'ko oće.

I poče skupština. Onakoj k'ko je i red, s's falenje i čestitanje, s's tapšanje i blagosiljanje al' bez grlenje i celivanje.

Najprvo iskoči jedan od onija što su bili na vlas' i što će s'g pa da bidnu vlas', pa poče da se kune na ikonu:

Braćo, iskam da s's ovaj dva-tri reča zapušim usta na ovej čaršijske opajdare što raznosu zborenje po niški sokaci, k'ko ni Beligrađani određuju i naređuju koj će ni bidne gradonačelnik, koj će ni bidne prisednik i koj će ni bidne većnik. Eve kunem vi se na ovuj ikonu da toj neje takoj. Ono istin je, oni toj mora da blagosiljaju, pa i da prepravu ništo ako gi neje po volju al' ovoj resto što ostane, toj si je našo i u toj ni se niki ne meša.

Posle njeg zboriše ništo i ovija dva- trojica što su s'g bajgim opozicija al' gi nesam ubavo razbraja jer mi krčaše televizor, k'ko razglas na Pantelejski vašar. Koj ni je kriv što pošto-zašto prodadomo nišku televiziju.

K'd iskoči gradonačelnica da pročati koga je turila u vladu a koga neje,sve se utiša, ni muva se ne čuje i televizor batali da krči. Ona čati a men mi pred oči iskača Duda Ivković k'd je čateja Đorđević, Danilović, Divac , Paspalj, Bodiroga ....... Men me podiđoše niki žmarci od milinu a kroz glavu mi prođe, braćo pa ovoj neje vlada, ovoj je DRIM TIM .

P. S. Oprostite gospođo Gradonačelnice, ali ovako selektiran, koncipiran i uravnotežen DRIM TIM može da sastavi samo moj mlađi kolega.

Petko Nišavac, košarkaški trener u penziji.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba Vujcic

    18:02 // 16. 10. 2020.

    Petko,
    Voleo bi da Te vidim cesce u ovim kolumnama.Neprevazidjen Si.
    Hvala

  • Милош

    11:48 // 10. 10. 2020.

    У праву сте, господине Петко, пробирање за Дрим тим!

    Слатко/горко се насмејасмо!

  • Ouzo

    06:36 // 10. 10. 2020.

    E, Petko, da nije tebe i da se (gorko) nasmejemo i ove skorojevice ismejemo , pa nam lakse bude !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: