Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 27. 12. 2019.

Jevropejci

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Eve ,kol'ko ima k'ko stanumo kandidati i k'ko ni počeše otpiraju ovaj poglavlja, a ja ništo. K'ko tutmak, ič se nesam ujdurisaja za uleganje u tuj Jevropu. A tam, kroz dvajes- trijes godine, k'd viknu:

"Braćo Srbi, ako ve još ima na ovaj svet, izvoljevajte u četvrtu jevropejsku ligu, što ću rabotim?"

Ono istin je, malko sam se i spremaja. Sašija sam si poširokačke gaće i toj bez učkur, da gi za č's sm'knem. Što da mi gi cepu i na silu sm'caju. Al' neje toj ništo, Jevropa iska novi čoveci, i zatoj cvrsto reši da se promenim i duševno i u snagu i u aljinke,takoj da me ni rođena majka neće pozna.

Najprvo, ima napudim ovuj moju domakicu i da gu vrnem na majku, a ja ću si nađem niko ubavo momče pa će se svaku nedelju držimo za ruke i će odimo na ovej parade na ponos. Fala ti gospode što ću i ja doživim da se s's ništo ponosim.

S's ovija moji kardaši ima napraimo nevladinu organizaciju „IL' JEVROPA IL' LADNA NIŠAVA“. Odma će iskamo da se sudi na vojvodu Mišića, zatoj što je ovija najgolemi Jevropejci tepaja po Cer i Kolubaru i davija gi k'ko ćoravi mačiki po Drinu i Savu. Ima se odreknemo i od dede, i od paradede, i od tatkovci, zatoj što su slušali vojvodu Mišića i štosu ne s's toj tepanje i davenje mlogo orezilili. Neće se smirimo, svrtku neće imamo, dok ga ne oteramo u Hag.

A Jevropa ako se seti seti, pa ni, k'ko na ovej dos'gšnje nevladine organizacije, sune niku paru, ima bre i veru da promenimo i krsnu slavu da zabatalimo pa svi da slavimo s'lte sv. Valentina i noć na veštice i vampiri.

Nego mislim si ništo na ovaj moj pamet, kude ćemo bre u Jevropu, ja i ovija moji kardaši, s's ovija naši imiki. Biva li toj, kum se vika Đorđija, ja Nišavac, jed'n Jovan, drugi Dragan, treći Milan a iskamo da smo barabar s's ovija Skotovi, Kurci i Guzenbaueri.

Što ne biva, ne biva. Nego, da si mi menjamo imiki a kum što ne je krstija nek prošćeva. Vikaju da će ni s'g turaju ovija čipovi i kodovi, jal na uši k'ko na goveda il pod kožu k'ko na kučiki. I još vikaju da tam neće pisuju imiki. Svaki od nas će si dobije numer i toj će mu bidne i ime i prezime. I za toj da se ne utepujemo s's švapski imiki, odma da si biramo numer.

S'g k'd ti turu tija čipovi i kodovi, nema kude da begaš, nema kude ni da se skutaš. Žena s'lte obrne telefon i vikne:

"Alo, toj li je Avaks."

Otud, k'ko iz bačvu, čuje se niko zborenje: "Ovde Avaks, ovde Avaks, izvoljevajte gospođo."

"Molim ti se sinko, k'ko na Gospoda, nazrni malko u taj Avaks, da vidiš kude se maje ovaj moja zamlata numer 018. Sarme će se oladu, prajene su od ovoj veštačko meso i genetski modifikovan kupus pa k'd se slojanišu, mož' gi s'lte frljiš."

Pa se čuje iz telefon PI, TU-TU, "numer 018 je svrnuja od pijac kude jednu komšiku na kafe i muabet. A toj što rabotu i k'ko rabotu, neću vi kazujem jer mož' bidne da ste mlađeji od 18 godine."

I takoj, a se promenim a men me fati niki merak. A bre, malko li je toj kandidat, barabar s's Turci i Crnogorci. Nesmo mi k'ko ovija Albanci i Severnomakedonci, oni su s'lte kandidati za kandidati.

Mislim si ništo na ovaj moj pamet, što je toj kandidat. Pitujem ovija učovni čoveci, čatim ovej filosofske i crkvene knjige, slušam što zboru belosvetski političari i ništo, niki ne znaje.

More, mora da je ništo mlogo ubavo čim se tolko radujemo.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    06:36 // 28. 12. 2019.

    Kao i uvek,bravo !Nesmeja me,bas slatko !
    Gde se seti za Avaks,nek ti je alal !

  • Mara

    13:49 // 27. 12. 2019.

    Svaka čast za tekst

  • Шишач снс-ОВАЦА

    13:36 // 27. 12. 2019.

    А, бе, Петко, утепа га на место с овој писување. Неје ми толко смешно (ал ми је мило) кад овија сленг чујем код стари Нишлије, ал ти кад га рекнеш ум..јем се у гаћке. Тој си је и до човека, мора си и дух имаш!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: