Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 14. 3. 2021.

Pismo za prisednika

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Vikaju ovija belosvetski dokturi k'ko od ovaj boles lek nema, s'lte maske i vakcine pomagaju da svi ne pomremo i da se ametom ne zatremo. A narod k'ko narod, od'mno je naučija da ga l'žu, i dokturi i činovnici, i popovi i panduri, pa se varka i na nikog ne veruje.

I takoj, mislim se ništo na ovaj moj pamet koj je taj što može da prosvetli ovaj narod i da ga izvede na prav put. Seti se, s'lte Gospod i prisednik. Gospod je od'mno digaja ruke od nas i reši se ću pisujem na prisednika i ću ga molim da pomaga.

I ete, nakanjujem se k'ko da ću zbiram KRIZNI ŠTAB. Te daj malko da razmislim, te daj malko da počekam, te danas je praznik greota je od Gospoda, jutre je nedelja ne raboti se i jedva se reši, u tornik ću počnem s's pisuvanje pa ako da Gospod ću ga završim tam do drugu nedelju. A k'd odstoji desetinu d'na ću mu ga ispratim.

A u pismo je pisuvalo:

Ljubezni gos-n prisedniče,

Vidiš li ti na što ovoj iskoči i k'kvu ni tarapanu naprai ovaj čuma i kolera vikana korona. K'ko ajduk, k'ko razbojnik, udrvila na nas onija njojni pipci i s'lte čuješ k'ko vika pare ili život. A narod k'ko narod, iska da živi al' žal' mu za pare. Izludeja narod , ič ne znaje koga da sluša i na koju stranu da se obrne. Jedni su za doktura Kona, drugi za primarijusa Vesića. Reč po reč i brgo se podeliše, onakoj srpski k'ko što su dajma rabotili, na četnici i partizani, na delije i grobari, na onija što su za Jevropu i Ameriku i onija što su za majčicu Rusiju i braću Kinezi.

Srbi ne bi bili Srbi da se i oko vakcinu i maske ne skaraše i podeliše. Ovija što su za vakcinu blagosiljaju te i vikaju fala ti prisedniče što od Srbi napraji "šampioni" za vakcinu. Ovija drugi se zaintačili, neće vakcinu i vikaju: "Da je toj ništo ubavo i prisednik bi se pelcovaja, da maska ništo pomaga i prisednik bi gu turija na usta.

Za toj ti se molim k'ko na Gospoda, turi tuj masku na obraz, daj da zapušimo usta na dušmani i tajkunski mediji. Zavrni rukav pa se pelcuj i toj na televiziju u sred Merošinu, sve onakoj k'ko si onomad na narod obećaja. Veruj mi neje toj ništo, ič ne boli, i Darija i Ana se pelcovaše i toj dva put pa što gi fali, od merak čovek da gi pogleda.

Ti gos-n prisedniče ubavo znaješ da smo mi inatdžije i da nećemo onoj što drugi oće i da gu nema taj sila što će ne natera nit s's molenje, nit s's ćutek. Mi bre nećemo i onoj što mi oćemo.

Ne zabrai prisedniče, ti si prisednik na svi nas i mi si te poštujemo i molimo se na Gospoda za tvoje zdravlje, sve k'ko pisuje u crkveni kalendar. Ti si pazarija vakcine za celu Srbiju i fala ti. Tolko gi imamo da gi delimo po komšil'k, k'ko baba Trajka vruće penjurlije na komšisku decu.

Ne davaj gos-n prisedniče da ni se vakcine ubuđaju pa da gi frljamo, greota je pare smo si davali. Turi masku, zavrni rukav i povedi ovaj napaćen i izluđen narod u juriš na ovoga neprijatelja što nit ga čujemo, nit ga viđamo s'lte ga osićamo. K'd smo sobalili onol'ki nevidljiv Nato aeroplan, će sobalimo i ovuj malečku koronu.

S's poštovanje, tvoj kolega košarkaški trener Petko Nišavac

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba Vujcic

    18:48 // 18. 7. 2021.

    A'be Petko dokle će se nakanjuješ.Još kad te nema.

  • Marko

    11:30 // 25. 3. 2021.

    Ono kad mislis da si duhovit...a nisi.

  • Stanko

    11:19 // 22. 3. 2021.

    Ovo jedva da lici na stari niski govor tj. skoro da uopste ne lici. Para usi i ide na zivce.

    • Srba

      17:02 // 12. 8. 2021.

      A kakav je pa tvoj niski ako ovo nije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: