Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 18. 8. 2020.

Seksualno uznemiruvanje

Autor

Košarkaški trener u penziji.

Od k'ko je svet i vek, čovek, ovakoj k'ko ga je Gospod sazdaja, imaja si je dajma pogolem merak na smejanje nego li na kukanje. A vidoste li što se s'g naprai? Od k'ko udari ovaj Čuma, ametom zabatalimo smejanje. Zabraimo da je smejanje lek i da se uzima desetinu putke na d'n i toj, ćef ti na šte srce, ćef ti na punu mešinu.

Ako onaj Leonardo da Vinči iz PINK televiziju može da vi leči snagu od koronu s's sijaličke i truje dušu s's Zadrugu, mogu i ja, s's ovuj moju priču, od depresiju lek da vi bidnem.

Čatite gu posle fruštuk i toj naglas i u drustvo! Pisuvaja sam gu od'mno još u onoj vreme k'd se neje znalo za koronu, k'd smo još verovali u Jevropsku uniju i k'd smo otpirali onaj poglavlja.


Lov na kitovi u Moravu

Eve kol'ko ima k'ko stanumo kandidati i k'ko počemo da otpiramo ovaj poglavlja, a u Skupštinu se ništo ne raboti, s'lte se prepisuju ovija amerikanski, jevropejski i afrikanski zakoni. Poslanici ne dizaju glavu od rabotu. Jedva stizaju da malko čal'brcnu od onoj buđavo sirenje iz Švajcarsku i turu u usta niko zalče leb namazano s's jajca od ribu morunu. K'kvi sve zakoni nesu prepisuvali, te za kučiki , te za gejovi, te za lov na kitovi u Moravu, te za prekookeansku plovidbu po Savu i Dunav, te za jedenje, te za pijenje.

Ete onomad prepisali zakon za turanje pare u banku. Koj iska da turi niku paru u banku, da malko prišpara za staros, najprvo mora da se zakune na ikonu da tej pare neje ukraja i opljačkaja, da neje političar, da neje vlas', da tej pare neće izarči za terorizam i da mu Bin Laden neje rod.

A vidoste li što se napraji k'd prepisaše i onaj zakon od seksualno uznemiruvanje. Lele, lele, iskoči golema tarapana. Nese znaje koj koga iska da tuži za toj uznemiruvanje. Ete onomad, Mita Namćor stanuja na sred Kazandžisko sokače i čepati se k'ko selski birov:

Braćo, ja ovaj zulum neću trpim. Sve ću gi tužim za ovoj seksualno uznemiruvanje. Ja sam bre braćo domaćin čovek. Došeja sam u sokače da s's ovija moji pobraimi popijem kafe, da prozborim niki reč od politiku, od fuzbal, od domaćinske rabote a ne nji da gledam, k'ko se onakoj s's utegnuti dupiki i s's kratački fustani, mandaju po sokače, a na tam, a na ovam, k'ko da u Niš nema drugi sokaci. More, do Strazbur ću gi teram. Neću se smirim, svrtku neću imam dok gi ne oteram u apsu.

Što će naprai Mita Namćor s's tej tužbe, će vidimo al' za toj ubavo znajem što je napraila moja komšika gospođa Ruža.

Za toj ću vi pisujem, što je bilo i k'ko je bilo u niški sud, k'd je gospđa Ruža tužila šefa, iz njenu fabriku, zbog seksualno uznemiruvanje po nov jevropejski zakon.

Sudija:

Gospođa Ružo, u svojoj tužbi tvrdite, da vas je vaš šef, ovde prisutan gospodin Proka, seksualno uznemiravao. Hoćete li da kažete sudu, kako je to radio i kojom prilikom.

'Oću gos'n sudijo, što da neću, pa za toj sam i došla. Ja sam si gos'n sudijo žena udovica. Moj pokojni Mika, Bog dušu da mu prosti, beše bolešljiv od k'ko smo se uzeli i takoj 'ed'n d'n prevrnu pa umre a ja, ovakoj u najbolje godinke, ostado bez čoveka i domaćina,

Dobro de Ružo, ne pitam te to. Pitam te kako te je uznemiravao?

Pa takoj, s's oči. S's pogledi, gos'n sudijo. Pogledaj k'kvi su mu oči, igraju k'ko na zejtin. A i ubavi oči ima, neću grešim dušu. I takoj, k'd se zabulji u men s's tija njegovi pusti oči, ja se tolko uznemirim da cel d'n nemog' da se soberem. Nit znajem što rabotim, nit znajem kude idem. S'lte mi niz snagu proodu niki žmarci i trnci i počne da mi igra zajče podgrudi. Cel d'n se prskam s's ladnu vodu al' i toj ne pomaga. S'lte iz men izbiva nika vrućinština.

A on, kaže li ti nešto, predlaže li ti neke nedolične radnje?

Ma jok bre, gos'n sudijo. S'lte ćuti i bulji. Nit zbori, nit predlaga. Pa ja li bi ga na sud terala da mi ništo predlaga. Jok, s'lte iska da me seksualno uznemirava. Katil i kamzer čovek, pa toj ti je.

Men su me gos'n sudijo i pre takoj uznemiravali i pre nego što je iskočija ovaj zakon, al' ljudski bre i čovečanski.

Ubavo mi objasni moj advokat, da je ovoj, što sam ja doživela i preživela, najgolemo seksualno uznemiruvanje a ne onoj ako te niki šljepne po dupe ili štipne za obraz. Od štipkanje i šljapkanje mož' ti ostane s'lte modrica a od ovoj, cel život će ostaneš faličan i s's srce i s's živci.

S obzirom na delikatnost slučaja i na potencijalnu pogubnost pogleda G. Proke na živce i srce G-đe Ruže a u vezi sa sudskom praksom koja može da proistekne iz ovog slučaja, predlažem da prekinemo današnje suđenje i naložimo formiranje specijalnog multidisciplinarnog konzilijuma koji će da izveštači potencijalnu malignost pogleda G. Proke. Sledeće ročište će biti naknadno zakazano.

Onomad, iskoči na sokak da nazrnem ide li poštar s's penziju, k'd ima što da vidim. Moja komšika Ruža ide kroz sred sokak i vodi nikog gospodina podruku. Ubavačak čovek,mašna, odelo, šešir, crne okaljke, pomisle se, lele da neje ništo faličan s's oči pa je za toj turija ovija đozluci.

Dobar dan komšijo, vika mi Ruža, ma kude vika, zapevuje:

Eve iskam da te upoznam s's mojega muža i domaćina.

Čovek pruži ruku pa mi vika:

Da vi se predstavim, Proka.

I takoj, mislim si ništo na ovaj moj pamet, majku mu, što sve neće iskoči od ovoj seksualno uznemiruvanje.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • ljubicakocic

    16:09 // 31. 8. 2020.

    nislije1 vi ste skupa genijalni.oboyavam vas1

  • Dr Milanče Mitovski

    09:28 // 23. 8. 2020.

    ЕМПАТИЈА ОТ КУДЕ ПЧИЊУ

    Свако с’к оскудева
    и не знае куде се дева.
    Нема леба, нема млека,
    ужива у шуму и бере клека.

    Ја с’м од куде Врање,
    тамо ич нема л’гање.
    Ко тамо млого дума
    често падне с’с ума.

    Памет ни много оскудева,
    као ошљаку на моменте
    к’т га опасност тера на вреву,
    а није узел медикаменте.

    На крај свако на то свикне,
    гледа своју работу, стално,
    а најтешко му падне

  • BAŠ, BAŠ...

    13:26 // 18. 8. 2020.

    Odličan si Petko,nema šta! Tužila udovica Milojka komšiju Peru za silovanje. Pera priznao krivicu i osuđen je na nošenje nanogicu godinu dana.Sudija istera silovatelja iz sudnicu, pa diskretno pita Milojku - šta gu je bilo najteže u toj silovanja?Najteže mi beše kada mi zadiže kraci pa mi pesak iz papuče ulete u oči /!/ odgovori mu ona!...Nikako se ne raspitujte ko je Pera? Nezgodno se rimuje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: