Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

  • Bela nedelja

    Kunem vi se pred ikonu od moju slavu, sv. Jovana Krstitelja, da od s'g pa na tam, ič od politiku neću pisujem. Neću bre da č'čkam mečku i močam uz vetar, ću si ćutim. Znajem si ja ubavo da toj neje l'ka rabota. Ako ti iskaš da batanjuješ politiku, politika neće bataljuje teb. Politika ti je k'ko ovaj korona virus, k'd se s's njega zaraziš, ne pomagaju ni apčiki ni Džudžulejkino bajanje. Toj se leči salte u apsu ili na Bubanj.

    (4) detaljnije
  • Južna sedma sila

    Nit radio, nit televizija, onakoj nit riba, nit devojka, al' ovakoj đuture pomešno nadokrajke iskača i radio, i novina, i televizija - i riba i devojka. Majstorski naprajeno, merakliski ujdurisano, malko s's kompjuktori, a poviše s's pamet, a vika se "Južne vesti" ili "Južna sedma sila".

    (2) detaljnije
  • Jevropejci

    Eve ,kol'ko ima k'ko stanumo kandidati i k'ko ni počeše otpiraju ovaj poglavlja, a ja ništo. K'ko tutmak, ič se nesam ujdurisaja za uleganje u tuj Jevropu. A tam, kroz dvajes- trijes godine, k'd viknu: "Braćo Srbi, ako ve još ima na ovaj svet, izvoljevajte u četvrtu jevropejsku ligu, što ću rabotim?"

    (4) detaljnije
  • Srčka

    Onolki romani, onolke pesne, onlko kukanje, onolko runzanje, te daj mi srce tvoje, te eve ti srce moje, te srce moje i srce tvoje u ljubavi stoje, tandara-mandara. Ništo! Nadokrajke će iskoči da su toj izmisleli ovija zamlate pesnici, da sotonju narod i da se od tuj rabotu ranu s's leb.

    (17) detaljnije
  • Aber braćo Srbi

    Stra' me za vas što ostadoste ovde među ovej tri Morave, da orete ovuj namučenu zemlju nađubrenu s's osiromašeni uranijum, da rabotite po ovej fabrike što vi gi vlas', za dobre pare, pazari od Švabe, Turci, Korejanci i resto belosvetski prevaranti.

    (3) detaljnije
  • Mala matura

    More, mislim si, ništo na ovaj moj pamet, nesu toj naši, sitan ćar je toj za naši. Ovoj su braćo, belosvetske špijunske ruke brknule u džak s's tija testovi za malu maturu. Cel svet iska da vidi što tam pisuje, k'ko učimo decu i k'ko svi iskočiše odličnjaci i vukovci.

    (4) detaljnije
  • Niš - najpametan varoš u celu Srbiju

    I takoj, pobratime stanumo najpametan varoš u celu Srbiju. Od s'g pa na tam, lampe i fenjeri po niški sokaci će gasu kompjuktori. Ono i do s'g neje bila toj nika golema rabota, zač's smo s's ruke gasili onej destinu lampe što su još gorele. A toj k'd je s'mnulo mogli smo i s's petlovi da ujdurišemo.

    (3) detaljnije
  • Kako je Pinki video Tita ili kako su Nišlije videle Putina

    Mi smo si starovremski čoveci, u pešes' dražave smo živeli i mlogo smo preko glavu prefrnjili. Koga sve nesmo dočekuvali i koga sve nesmo ispraćali. U Titino vreme, č's po č's pa se čuje, Tito će s's plavi voz da prođe kroz Niš.

    (4) detaljnije
  • Doktur Saša Milenković

    A bre, mislim si ništo na ovaj moj pamet, i za Tita k'd ostade bez nogu, ne beše tolko zborenje po čaršiju, k'ko s'g za noge i kukovi od mojega kuma Đoku i njegovog doktura Sašu.

    (5) detaljnije
  • Bela kuga

    Lele, što što će rabotimo, mladi se potikaše po beli svet, penzioneri će pomru, deca se ne rađaju, će ostanemo bez narod. Ako ostanemo bez narod, na koga će vlas' da bidnemo?

    (12) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: