Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

 • Skupština opet radi

  Gledam ovoj pa si mislim, fala ti Gospode, ni korona gi neje promenila.

  (4) detaljnije
 • Nikad više neće bidne isto (istorijski osvrt)

  Svi su praili onej reforme da na narod bidne poubavo. Najprvo okreču kancelarije i viknu popa da gi očati molitvu i ispudi duh od nečastivog što se četiri godine majaše po tej iste kancelarije.

  (9) detaljnije
 • Penzioneri k'ko Ceca k'd gu turiše nanogicu

  Gospode, mlogo si se ogrešija s's nas Srbi. Ono istin je Gospode, sami smo si iskali da bidnemo nebeski narod, sami smo si iskali carstvo nebesko, al' ti ga pretera Gospode, što je mlogo mlogo je, dokle će ne turaš vo iskušenije?

  (16) detaljnije
 • Bela nedelja

  Kunem vi se pred ikonu od moju slavu, sv. Jovana Krstitelja, da od s'g pa na tam, ič od politiku neću pisujem. Neću bre da č'čkam mečku i močam uz vetar, ću si ćutim. Znajem si ja ubavo da toj neje l'ka rabota. Ako ti iskaš da batanjuješ politiku, politika neće bataljuje teb. Politika ti je k'ko ovaj korona virus, k'd se s's njega zaraziš, ne pomagaju ni apčiki ni Džudžulejkino bajanje. Toj se leči salte u apsu ili na Bubanj.

  (4) detaljnije
 • Južna sedma sila

  Nit radio, nit televizija, onakoj nit riba, nit devojka, al' ovakoj đuture pomešno nadokrajke iskača i radio, i novina, i televizija - i riba i devojka. Majstorski naprajeno, merakliski ujdurisano, malko s's kompjuktori, a poviše s's pamet, a vika se "Južne vesti" ili "Južna sedma sila".

  (2) detaljnije
 • Jevropejci

  Eve ,kol'ko ima k'ko stanumo kandidati i k'ko ni počeše otpiraju ovaj poglavlja, a ja ništo. K'ko tutmak, ič se nesam ujdurisaja za uleganje u tuj Jevropu. A tam, kroz dvajes- trijes godine, k'd viknu: "Braćo Srbi, ako ve još ima na ovaj svet, izvoljevajte u četvrtu jevropejsku ligu, što ću rabotim?"

  (4) detaljnije
 • Srčka

  Onolki romani, onolke pesne, onlko kukanje, onolko runzanje, te daj mi srce tvoje, te eve ti srce moje, te srce moje i srce tvoje u ljubavi stoje, tandara-mandara. Ništo! Nadokrajke će iskoči da su toj izmisleli ovija zamlate pesnici, da sotonju narod i da se od tuj rabotu ranu s's leb.

  (17) detaljnije
 • Aber braćo Srbi

  Stra' me za vas što ostadoste ovde među ovej tri Morave, da orete ovuj namučenu zemlju nađubrenu s's osiromašeni uranijum, da rabotite po ovej fabrike što vi gi vlas', za dobre pare, pazari od Švabe, Turci, Korejanci i resto belosvetski prevaranti.

  (3) detaljnije
 • Mala matura

  More, mislim si, ništo na ovaj moj pamet, nesu toj naši, sitan ćar je toj za naši. Ovoj su braćo, belosvetske špijunske ruke brknule u džak s's tija testovi za malu maturu. Cel svet iska da vidi što tam pisuje, k'ko učimo decu i k'ko svi iskočiše odličnjaci i vukovci.

  (4) detaljnije
 • Niš - najpametan varoš u celu Srbiju

  I takoj, pobratime stanumo najpametan varoš u celu Srbiju. Od s'g pa na tam, lampe i fenjeri po niški sokaci će gasu kompjuktori. Ono i do s'g neje bila toj nika golema rabota, zač's smo s's ruke gasili onej destinu lampe što su još gorele. A toj k'd je s'mnulo mogli smo i s's petlovi da ujdurišemo.

  (3) detaljnije

Naši autori