Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

 • Seksualno uznemiruvanje

  Ako onaj Leonardo da Vinči iz PINK televiziju može da vi leči snagu od koronu s's sijaličke i truje dušu s's Zadrugu, mogu i ja, s's ovuj moju priču, od depresiju lek da vi bidnem.

  (3) detaljnije
 • K'ko je Niš stanuja varoš od milion duše

  Ovija dni ideše golemo zborenje po niški sokaci. Svi se pituju, koga li će Beligrađani da turu za gradonačelnika na naš si Niš. Takoj si je bilo od kralja Milana pa na ovam.

  (4) detaljnije
 • Il' jevropa il' ladna Nišava

  Malko li je, č's po č's pa ete ti gi ovej naše iz Brisel, što gi ujdurisamo i namazamo s's belilo i rumenilo, pa gi ispratimo da tam po Brisel otvaraju taj poglavlja. Još na aerodrum se razvikaju: "Narode srpski, mlogo smo se namučile, tri put se preznojimo, sve ni se belilo i rumenilo rasteče po lice, al' ga otvorimo."

  (2) detaljnije
 • K' k' v   narod   t' k' v   vlas'

  Svaka partija sklepala od plastični štapčiki po jedno san'dče i na njeg turila nike šarene artiške. K'd gi pogledaš, odma pomisliš ovija iskaju semenke i leblebije da prodavaju a od ovej artiške će praju fišeci.

  (7) detaljnije
 • Sve se znaje

  Prođe ovaj karantin a i korona se ništo ućutala, pa reši da se malko promajem do Kazandžisko sokače i da se vidim s's ovija moji kardaši. Uželeja sam se bre, da onakoj domaćinski prozborimo niki reč a i od'mno nesmo bocnuli ništo na č'čkalicu i plaknuli gušu s's ćurlinsko vino.

  (3) detaljnije
 • Skupština opet radi

  Gledam ovoj pa si mislim, fala ti Gospode, ni korona gi neje promenila.

  (4) detaljnije
 • Nikad više neće bidne isto (istorijski osvrt)

  Svi su praili onej reforme da na narod bidne poubavo. Najprvo okreču kancelarije i viknu popa da gi očati molitvu i ispudi duh od nečastivog što se četiri godine majaše po tej iste kancelarije.

  (9) detaljnije
 • Penzioneri k'ko Ceca k'd gu turiše nanogicu

  Gospode, mlogo si se ogrešija s's nas Srbi. Ono istin je Gospode, sami smo si iskali da bidnemo nebeski narod, sami smo si iskali carstvo nebesko, al' ti ga pretera Gospode, što je mlogo mlogo je, dokle će ne turaš vo iskušenije?

  (17) detaljnije
 • Bela nedelja

  Kunem vi se pred ikonu od moju slavu, sv. Jovana Krstitelja, da od s'g pa na tam, ič od politiku neću pisujem. Neću bre da č'čkam mečku i močam uz vetar, ću si ćutim. Znajem si ja ubavo da toj neje l'ka rabota. Ako ti iskaš da batanjuješ politiku, politika neće bataljuje teb. Politika ti je k'ko ovaj korona virus, k'd se s's njega zaraziš, ne pomagaju ni apčiki ni Džudžulejkino bajanje. Toj se leči salte u apsu ili na Bubanj.

  (4) detaljnije
 • Južna sedma sila

  Nit radio, nit televizija, onakoj nit riba, nit devojka, al' ovakoj đuture pomešno nadokrajke iskača i radio, i novina, i televizija - i riba i devojka. Majstorski naprajeno, merakliski ujdurisano, malko s's kompjuktori, a poviše s's pamet, a vika se "Južne vesti" ili "Južna sedma sila".

  (2) detaljnije

Naši autori