Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Petko Nišavac

Košarkaški trener u penziji.

 • Aber braćo Srbi

  Stra' me za vas što ostadoste ovde među ovej tri Morave, da orete ovuj namučenu zemlju nađubrenu s's osiromašeni uranijum, da rabotite po ovej fabrike što vi gi vlas', za dobre pare, pazari od Švabe, Turci, Korejanci i resto belosvetski prevaranti.

  (3) detaljnije
 • Mala matura

  More, mislim si, ništo na ovaj moj pamet, nesu toj naši, sitan ćar je toj za naši. Ovoj su braćo, belosvetske špijunske ruke brknule u džak s's tija testovi za malu maturu. Cel svet iska da vidi što tam pisuje, k'ko učimo decu i k'ko svi iskočiše odličnjaci i vukovci.

  (4) detaljnije
 • Niš - najpametan varoš u celu Srbiju

  I takoj, pobratime stanumo najpametan varoš u celu Srbiju. Od s'g pa na tam, lampe i fenjeri po niški sokaci će gasu kompjuktori. Ono i do s'g neje bila toj nika golema rabota, zač's smo s's ruke gasili onej destinu lampe što su još gorele. A toj k'd je s'mnulo mogli smo i s's petlovi da ujdurišemo.

  (3) detaljnije
 • Kako je Pinki video Tita ili kako su Nišlije videle Putina

  Mi smo si starovremski čoveci, u pešes' dražave smo živeli i mlogo smo preko glavu prefrnjili. Koga sve nesmo dočekuvali i koga sve nesmo ispraćali. U Titino vreme, č's po č's pa se čuje, Tito će s's plavi voz da prođe kroz Niš.

  (4) detaljnije
 • Doktur Saša Milenković

  A bre, mislim si ništo na ovaj moj pamet, i za Tita k'd ostade bez nogu, ne beše tolko zborenje po čaršiju, k'ko s'g za noge i kukovi od mojega kuma Đoku i njegovog doktura Sašu.

  (4) detaljnije
 • Bela kuga

  Lele, što što će rabotimo, mladi se potikaše po beli svet, penzioneri će pomru, deca se ne rađaju, će ostanemo bez narod. Ako ostanemo bez narod, na koga će vlas' da bidnemo?

  (12) detaljnije
 • Trajko Palilulac

  Vika mi ovaj moja žena si i domakica: "A, bre, ćorčo ćoravi, vidiš li koj sve neje bija direktor, i kuso i repato i ćoravo i sakato, s'lte ti će cel život da lepiš plakate i mandaš s's motke od transparenti. Dvajes godine se utepuješ s's politiku, sve partije si promenija a fajdu nesi videja".

  (10) detaljnije
 • Braćo Bligrađani, nek vi je alal aerodrum

  Eve, i novu krštenicu smo napraili na Cara Konsantina. Tam s'g pisuje k'ko se on neje rodija u Niš, nego u Beligrad, i toj na Petlovo brdo. Eve, sašili smo si u Beneton i poširokačke gaće i toj bez učkur, da gi za č's smaknemo, k'd vi se prioće.

  (27) detaljnije
 • Bez televiziju ništo ne biva

  A Rusi k'ko Rusi, će prenosu i i popus' će ni davaju al' na svi kamermani i na svi onija što se maju oko nji i oko televiziju, da davamo diplomatski status. I tuj se ne pogodimo.

  (1) detaljnije
 • Politika

  Narod ima dobru dušu i kratak pamet, za č's ga pretupaš. Razudaraš se u bubnjevi, razduvaš se u trube, razmandaš se s's barjaci i on bataljuje i ženu i decu, i kuću i imanje i ćoravački trči da ga utepaju za kralja i otadžbinu, za Tita i partiju, za Boga i veru, za svetu zemlju, za ništo.

  detaljnije

Naši autori