Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 16. 9. 2015.

A što baš sada?

Autor

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

"Namerno ste ovo sa Dačićem objavili baš sada jer..." Navikao sam da ovakve gluposti lupaju političarčići i njihovi pioni, ali me brine kada to makar i pomisle novinari.

Aktuelni gradonačelnik Niša Zoran Perišić me je zvao 24. februara 2014. uveče nezadovoljan jer smo tog dana objavili vest o nekoj novoj mutljavini kadrova stranke koju predvodi.

Nije njega zabrinula neregularnost na koju smo ukazivali, već što smo to objavili "usred predizborne kampanje", mesec dana pred parlamentarne izbore.

Kako to da ste baš sada objavili?

Za njega je bilo sporedno što smo tek tada uspeli da potvrdimo sve informacije o nečemu što se desilo samo 20 dana ranije.
Nije ga zabrinulo ono što u tekstu piše, ni što je sve potpuno tačno.
Nije bila bitna ni činjenica da je neko njegov "baš tada" i napravio glupost.
Ne. Njega je suštinski brinulo samo to što su novinari o tome pisali, i to "baš pred izbore".

Uvek, ali baš uvek, bez izuzetka, nađe se neko ko će pitati "a što ste baš sada to objavili" ili čak i sam dati odgovor na svoje pitanje.

A kada je trebalo da to objavimo?

Srbija je non-stop u predizbornoj kampanji. Uvek se nekom klima stolica, uvek je negde neki haos...

Suština je da bi upravo razmišljanjem o tome kada da objavi informaciju novinar upao u političku igranku, bio uvučen u to živo blato.

"Baš tada" realno dolazi do najopasnije vrste cenzure - autocenzure. Baš tada političarima dajemo mogućnost da nas prozivaju, optužuju, vređaju.

Novinar ne bi smeo ni na trenutak da razmišlja o tome!

Onog trenutka kada sakupi i proveri sve informacije, puca! Bez upozorenja, bez oklevanja, bez nišanjenja. Samo puca. Jer jedino tada sigurno pogađa metu.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    17:00 // 20. 9. 2015.

    Odgovor je jednostavan. Sitnopoliticarski, dnevni, uzasno niski partijski interesi su vazniji od svih nas, nasih zivota, nasih prava, nase nade da ce sutra biti bolje. Pedjina prica je simptom bolesti lokalne politike u Nisu, bolesti koja predugo traje i za koju postoji lek - promeniti izborni sistem, ne dozvoljavati Beogradu da nam bira vlast, birati ljude koje znamo i koji iskreno vole ovaj grad

  • Boy

    12:54 // 17. 9. 2015.

    Pedja, samo tako nastavi....Svaka čast.

  • Ciceron Zaplanjsky

    13:56 // 16. 9. 2015.

    Bistar um i čisto srce jednog poštenog čoveka i dalje je u službi razobličavanja srpske političke žabokrečine stare već 25 godina. Svaka bara bi nestala sama od sebe, ali ova nemože, ovu baru neguju i stalno dopunjuju političari, vredno i marljivo potpuno nebitno kojom su političkom farbom o(pre)mazani!G.Blagojeviću,nastavite ovako, opet ste pogodili i centar centra.Iskrena podrška!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: