Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:35, 15. 9. 2010.

Daj ličnu kartu!

Osim što oni koji zakone sprovode često sebe vide kao nekog ko je valjda iznad tih zakona i sami građani ne poznaju dovoljno svoja prava i često trpe samovolju gore pomenutih. Jedan od primera sa kojim sam se susreo pre par dana je obaveza nošenja lične karte.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Boris M

    11:48 // 4. 1. 2012.

    Bravo Pedjo!

  • Dušanov Zakonik

    04:43 // 1. 12. 2010.

    Ja ne razumem šta je vama ovde super kad sve sto piše ovde može dvojako da se tumači. "Mora da se predstavi osim u slučaju....ako ne ugrožava ovo i ono..." Što znači ako tražiš svoja prava verovatno sledi ono što je Filip naveo (ako nekim čudom ne naidjes na normalnog policajca - ja znam jednog celog).
    Nismo mi ljudi 50 godina daleko ni od čega nego nikad nigde nećemo ni da mrdnemo dok se ne da PRIMER na nekom da može da se igra boga.
    Tako da ću sledeći put kad prijavimpoliciji da je 40to godisnjak pretio detetu od 15 godina sa nekim gangsterima, a policajac na reči tog dripca da poznaje "tog i tog" u policiji, počne mene da riba, da polupam glave i jednom i drugom. Onda će možda neki sledeći da razmisli ko ga plaća i za šta.
    @Filip
    Taj akademski gradjanin, koji nikom ne sme da zucne iako je glavni, je najveća ŠTETOČINA I DRUŠTVENI PARAZIT. Takvih su pune firme i zbog takvih oni pravdoljubivi, odgovorni i kvalitetni radnici dobijaju otkaze. Jer nikom od tih kriminalaca ne treba dobar radnik nego marioneta.
    Jedna reč: REVOLUCIJA
    *Srpski prevod: kuka i motika (bukvalno)

  • novinar

    14:41 // 17. 9. 2010.

    a kolege ce da zatraze objasnjenje od policije, da se molim lepo sve preispita jer ssta ce da rade ako naljute "izvore"

  • Nislija,pa Pera lozac

    23:57 // 15. 9. 2010.

    Posle jucerasnjih i danasnjih vesti tipa,ovaj oslobodjen zbog zastarelosti,onaj uhapsen zbog presude,iz vremena kada je ovaj kome je zastarelo, pravio to sto je zastarelo,zatim,oni su postavljeni na funkcije,a opet su iz vremena zastarelosti,dovodi stvarno do ludila.Jer kod nas,nesto moze da zastari,ako onaj ko moze svojom slobodnom procenom zastari sva civilizacijska,demokratska i kulturoloska nacela jednog drustva i dovede nas do ovde.A ovde moze da sudija svojom slobodnom procenom kaze da ja u Nisu moram da se sklonim u Pirot jer ometam uvidjaj u Prokuplju.I onda difolt.Sudija policajcu,policajac kome?Pa nama.I onda nema zakona,kakav bre zakon,zakon lezi u topuzu.Jer je ovde sve ZASTARELO

  • Nenad Stosic

    00:17 // 16. 9. 2010.

    Iskreno da me malopre pandur zaustavio ne bi ni znao da sve ovo mogu da trazim. Hvala na informaciji. Samo, kad malo razmislim, ne znam ni sam da li bih smeo da to i trazim!

  • Blizzard

    15:40 // 16. 9. 2010.

    Hehe, Pedjo, Pedjo, pa nemoj da ispadne da je pandur bio neki bivsi Junisov korisnik.. ;) Pa te pamti po zlu!

    Salimo se naravno, nema to veze sa tim, jel tako? :D

  • srdjan

    16:05 // 16. 9. 2010.

    bravo za text i objasnjenje majstore!!!!
    mnogi gradjaninisu upoznati sa ovim stavkama iz zakona, pa je lepo da ih saznaju, nazalost ovakav primer je morao da se desi....
    ja sam iz tih razloga prestao da nosim licnu kartu, a i iz razloga sto mi treba cudo da izvadim novu a ne poludim u procesu.
    sada bezim kao balavac od policije ako treba iako nikad ne krsim zakon :)
    brzi

  • Filip

    01:49 // 17. 9. 2010.

    Da vam kazem sta se desi kad policajcu zatrazite da se predstavi i razlog zbog koga vas legitimise...

    1) Kolekciju socnih psovki na racun majke i cele familije
    2) Petorica te pod rotacijom vode u stanicu ko coveka da si ubio
    3) Nasamo ti najveca faca od njih, u mom slucaju stariji vodnik, "objasnjava" ko si ti, a sta je on za tebe... Saznas da mu je mala plata, da je proso obuku 8 godina, bukvalno ti se ispoveda, sa pendrekom u ruci doduse
    4) Trazio sam i dezurnog sa visim cinom, posto ovaj zapenio pre toga i nije umeo da izadje na kraj sa mnom... to je prica za sebe, dodje ti akademski gradjanin, 27 godina i podoficirski cin, a nikom nista ne sme da zucne, bez obzira sto je kao "glavni". Fin covek sve u svemu...
    5) na kraju, da bi te opametili, dobijes prekrsajnu prijavu zbog uznemiravanja reda i mira...

    Surova je istina da smo mi 50 godina daleko od primene tih zakona. Doneti zakon i primenjivati ga su dve razlicite stvari, Srbija je knjiski primer za to. Koga mrzi da ceka, ili da radi na tome da se nesto promeni, put pod noge, veliki je svet...

  • Dragan Gavrilovic

    12:22 // 17. 9. 2010.

    Policija kaže da je obaveza svakog lica starijeg od 16 godina da nosi ličnu kartu i da je pokaže na zahtev službenog lica. Tu se u stvari poziva na Zakon o ličnoj karti (član 21).
    To nije tačno. Zakon je propisao, a ne policajac...
    tako da policajac ne može to da kaže dragi novinaru!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: