Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 20. 6. 2014.

Slobodno pretite!

Autor

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

Pretnje, psovanje, fizički napad na novinare u zadnjih godinu dana u Nišu... Ne, svega toga nije ni bilo. Ne verujete? Pitajte tužilaštva i sud.

Godinama, decenijama unazad u Nišu nije zabeleženo da je neki javni funkcioner, da ne kažem političar, pretio novinarima. A sada smo za manje od godinu dana imali 3 puta pretnje, jednom žestoko psovanje i na kraju fizički napad na novinara.

Ali, tužilaštva i sudovi to ne vide tako.

"Ne igraj se sa vatrom!", "da ste ovo napisali u Americi, da li biste živi dočekali jutro?", "zapamtićeš ti mene!" po njihovom tumačenju nisu pretnje - jer nisu bile dovoljno eksplicitne. Tačnije, iz njih se ne vidi jasno da će "napasti na život i telo onoga kome je upućena ili njemu bliskog lica".

Takođe, udarac pesnicom novinara jer je pisao nešto što se siledžiji nije dopalo, za tužilaštvo nije napad na novinara, nego "nasilje na sportskim manifestacijama" jer se dogodilo na fudbalskoj utakmici.

Besmisleno je da ulazimo u polemiku da li su ono prvo pretnje, a ovo drugo napad na novinara. Ali, ubiće me radoznalost...

Šta bi bilo kada bi neko, ko je nezadovoljan radom tužioca ili sudije njima rekao "upamtićeš ti mene" ili "ne igraj se vatrom"?

Da li ni tada to ne bi bile pretnje?

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Jovanovic

    12:51 // 25. 6. 2014.

    Voleo bih da se nikad ne ponovi rečenica "pucajte, ja i sada držim čas" u kontekstu "... ja i sada pišem članak..."

  • Мики Савић

    18:14 // 22. 6. 2014.

    Не пишите о политичарима на власти, јер они су у тренутку владавине најбољи и једини су у праву! Када "оду", онда пишите о њима! Тад ће вас и тужилаштво подржати! Ко је разумео, схватио је!

  • Мики Савић

    18:11 // 22. 6. 2014.

    Има и тога да новинари прозивају и пишу неистине. Али, сумњајући се долази до истине! Њихово је да пишу, мада треба да поштују кодекс и да не пишу непроверене ствари! Ја их подржавам!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: