Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 1. 9. 2016.

Sve po spisku

quote-albert-einstein.jpg

Nekažnjivost vlasti nisu smišljali građani, nego političari, ali je ona svakako rezultat gluposti građana. I na kraju, zašto bi vlast uopšte menjala takav sistem? Mnogo im je lakše da nastave kako su započeli, sastave još jedan spisak i samo krenu po njemu...

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • S&M

    11:19 // 1. 9. 2016.

    Baš tako. Što vlast da menja gradjane kad su tako glupi pa ih glasaju. I onda imamo sado-mazo... Treba glasati pojedince, a ne liste sastavljene od odredjenih partija.Ali tako ne bi prošli mediokriteti bez ili sa (mega-sega)škole.A najbolji odlaze.Velikodušno ih prepuštamo nekome mlade, pametne, savršene. I nikoga nije briga za to.

  • žika

    12:55 // 1. 9. 2016.

    Mada je tačno da političari održavaju sistem nekažnjavajući po njih, oni ga nisu smislili, bar ne ovi savremeni. Oni samo održavaju takvu praksu i tradiciju sa dubokim korenima. Takav tzv. patrimonijalni sistem delo je monarhističkih vladara. Oni su osnivali službe sa ciljem da služe caru a ne narodu i zato naši servisi "građana" još uvek nemaju dovoljnu svest da treba da služe građanima.

    • Predrag Blagojevic

      13:28 // 1. 9. 2016.

      Teško je utvrditi ko je osmislio, ali je činjenica da se niko od "novih" ne trudi da to promeni tako da vrati u normalu, već samo postojeće stanje "usavršava" prilagođavajući ga svojim potrebama.
      Otuda i odabir naslovne fotografije u tekstu.

  • žika

    13:04 // 1. 9. 2016.

    Mi nemamo obostrano obligaciono pravo jer je pojedinac neravnopravan sa državom kao šut sa rogatim. Obaveza državi se smatra važnijom nego njena obaveza prema pojedincu.
    I, naravno, odgovornost je još uvek kolektivna a ne lična kao u primitivnoj zajednici.Mi i nismo (moderno) društvo već zajednica. Tu tradicionalnu praksu su od careva preuzeli i nastavili i komunisti i ona još uvek traje

    • Predrag Blagojevic

      13:27 // 1. 9. 2016.

      Tako je.

      I u npr. Zakonu o putevima postoje poglavlja "Prava države" i "Obaveze građana", ali nema obrnutog - "prava pojedinaca" i "obaveze države".

  • Beca

    14:22 // 1. 9. 2016.

    Nazalost,tačno.Surova realnost

  • Observer

    14:26 // 1. 9. 2016.

    ima tu više slojeva, prvo nisma čio da je u Srbiji bilo ko dobio otkaz zbog nestručnog rada, ponajmanje u državnoj službi, što je imajući u vidu po kakvoj su preporuci došli, skandal za sebe, drugo nijedan službenik nema nikavu samostalnost u radi, pa ni stručnu, tako da postoji i druga strana meseca, čak tamnija..

  • System

    14:28 // 1. 9. 2016.

    mislim da ni posle Herošime nije bilo ovakve devastacije, i ne izgleda da biti bolje

  • shaft

    19:42 // 1. 9. 2016.

    Pedja,na glupost i zatucanost,treba dodati i samozivost i strah!Dobijajuca kombinacija za politicare i njihovu potpunu relaksaciju!Pivopije u Irskoj protestvuju zbog vece cene piva,Grckom teku potoci krvi,samo za neki zakon u najavi,o Turcima,Spancima i Italijanima,da ne trosimo reci...

  • Dexter

    00:46 // 2. 9. 2016.

    Jedino što može da natera vlast na odgovorno ponašanje je pretnja od gubitka vlasti. To znači jaka opozicija. Ne pojedinci, ne grupe zbunjenih i gnevnih građana sa parcijalnim zahtevima nego jake i organizovane opozicione STRANKE. Uprkos odijumu građana prema njima. Povećanje bahatosti naše vlasti rezultat je slabljenja opozicionih stranaka i to se MORA promeniti, inače odosmo svi zajedno u ambis.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: