Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 28. 8. 2012.

Vlast bi da kontroliše sebe

Autor

Novinar

Jedan od osnivača "Južnih vesti"

@pblagojevic

Niš je na pragu izuma nezabeleženog u svetu, da vlast sama imenuje ljude koji će da je nadgledaju.

Genijalno rešenje prethodnog gradonačelnika, koji je čak telefonskim putem raspisao konkurs za izbog Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) i to tako da se ne zna ni koliko ljudi se bira, po kojim kriterijumima, koji su rokovi, pa čak ni ko će da odlučuje o svemu, nastavio je i aktuelni čelnik Grada.

Skupština Grada svojevremeno je usvojila dokument u kome je jasno napisano kako se LAF širi. Svake godine to telo dodeljuje nagradu za borbu protiv korupcije, a laureat postaje novi član LAF. Nikako drugačije.

Ali, očito je da i Simonovića i Perišića nešto ovde svrbi. Da nije tako, ne bi se češali i mešali u nešto sa čime nemaju, niti smeju da imaju ni najmanju vezu.

Ej, da im uopšte padne na pamet da ONI imenuju članove antikorupcijskog tela!!!

Ni jednom, ni drugom nije bilo dosta ni što su predstavnici stranih institucija diplomatski poručili "pratimo šta se dešava sa izborom LAF".

Kada sam nedavno od Perišića dobio poziv da "porazgovaramo o LAF", jer je čovek navodno uočio brojne probleme, ponadao sam se da će šteta biti bar umanjena. Ali, izgleda da sam se prevario.

Neće, reče gradonačelnik Perišić pre neki dan na TV5, Niš da radi kao Zrenjanin "gde su dva većnika članovi LAF". Ne, u Nišu će Većnici odlučivati ko će u LAF - u biti.

Mnogo sam ponosan na svoj grad. Uvek je u svemu unikatan. Nažalost, najčešće u gluposti.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubisa

    01:56 // 21. 9. 2012.

    Gospodine urednice,
    imam GRADJANSKU obavezu da Vas informisem da je Skupstina grada 18.09.2012.g ozvanicila ili dala saglasnost da se OTME deo dvorista OS "Cele kula" i da privatnicima na tom delu grade objekte, a jos veci paradoks je odobrenje da u dvoristu skole prodje ulica na 80 cm od same zgrade skole!!!! Sve je ovo proslo kroz usvojeni PDR-a opstine Medijana.
    Ovakvim postupkom neko zeli da ugrozi bezbednost ucenika i samim tim da zatvori skolu.
    U ovim rabotama toliko ima krivicnih dela da bi bilo lepo da se o tome informisete i napisete nekoliko redova.
    S postovanjem,
    D. Ljubisa

  • Ivan

    20:35 // 19. 9. 2012.

    Sta ste se za LAF uhvatili i odmah prebacili na Perisica. Jos nije ni seo covek u fotelju kako valja a vi odmah za vrat. Dajte sansu coveku i pustite ga radi!!!

  • Zoran Perišić

    00:28 // 30. 8. 2012.

    Gospodine Blagojeviću, zaista moram da napišem par reči. U odbranu istine, ne u svoju odbranu, jer ne mislim da se trebam braniti od Vaših komentara. Da Vas podsetim: na TV 5 je neko postavio pitanje o LAF. Sutradan sam tražio celokupni materijal o tome i pokrenuo celu priču koja stoji 6 meseci, a o kojoj niste previše pisali (možda ste bili zauzeti izdavanjem banera strankama). Nikada nisam rekao da ću ja birati članove LAF, čak sam pomenuo nelogičnost Zrenjanina. Naučio sam da sve u životu radim temeljito, pa ću i ovo tako uraditi, nakon što sve potrebne informacije budu ispred mene. A o mehanizmu kontrole i mom odnosu prema njemu neka Vam kaže moja inicijativa da se pojača služba budžetske inspekcije, ukidanje nefunkcionalnih delova gradske uprave i gradske kuće. Nemojte uzimati u svoje ruke odore i tužioca i sudije, jer onda Vaši tekstovi zaista nemaju smisla. Bar za onog ko ih pročita.
    S poštovanjem Zoran Perišić

    • Predrag Blagojevic

      00:10 // 1. 9. 2012.

      Poštovani gradonačelniče (nisam proveravao autentičnost komentara), što se tiče LAF i toga šta ste rekli, najbolje da svi to lepo čuju: http://youtu.be/z5H0hCZK9wY
      Možda sam ja loše razumeo ovo "izabraćemo nove članove" i "neko od njih sigurno će biti izabran, ali ne svi, naravno.. ".
      Osim toga, podsetiću Vas da ste se u predizbornoj kampanji uredno odazivali na moje telefonske pozive redovno. Čak i kada niste bili u prilici da se javite, zvali ste nakon toga.
      Od kako ste postali gradonačelnik nijednom niste odgovorili na moj telefonski poziv, poslate SMS ili poruke koje sam ostavio Vašim sekretaricama.
      Što se tiče "prodaje banera", jedina stranka koja je platila oglašavanje na Južnim vestima bila je Demokratska stranka, a koju smo mi verovatno najviše prozivali upravo u to vreme. Lično ste mi Vi nekoliko puta tada rekli da smo "najobjektivniji medij u Nišu".
      Šta se desilo u međuvremenu?

    • Bane

      18:27 // 19. 9. 2012.

      U potpunosti se slazem sa gospodinom Perisicem. Veliki paradoks predstavlja i optuzba Blagojevica na racun Simonovica, obzirom da je Pedja glavom i bradom i sam clan DS-a. Medjutim, danas nista nije neobicno, paradoksalno i apsurdno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: