Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predrag Blagojević

Novinar

Urednik "Južnih vesti"

@pblagojevic

 • Vladavina jezika i sile

  Nisam siguran u poreklo reči “Vlada”, kako se u Srbiji zove institucija koja predstavlja izvršnu vlast u zemlji, ali iz ove reči proističe da ministri i premijer “vladaju” zemljom, a ne da njome “upravljaju”, kako proističe iz engleske reči “Government”.

  detaljnije
 • quote-albert-einstein.jpg

  Sve po spisku

  Nekažnjivost vlasti nisu smišljali građani, nego političari, ali je ona svakako rezultat gluposti građana. I na kraju, zašto bi vlast uopšte menjala takav sistem? Mnogo im je lakše da nastave kako su započeli, sastave još jedan spisak i samo krenu po njemu...

  detaljnije
 • Gradonačelnik, lisice i veverice

  Problem smo mi, veverice, koje glasamo za njih, plaćamo da oni nas služe, da oni nama pomognu da živimo bolje, a u stvarnosti zapravo prihvatamo da smo mi njihov plen. I, prosto, ćutimo i slušamo dok nas gledaju u oči i obećavaju srećan kraj.

  detaljnije
 • Festivali bez atmosfere

  "Zašto na Marsu nema festivala, utakmica, koncerata...? Zato što nemaju atmosferu". Da li je Niš Mars ili samo gradske vlasti svoje građane doživljavaju kao marsovce?

  detaljnije
 • A što baš sada?

  "Namerno ste ovo sa Dačićem objavili baš sada jer..." Navikao sam da ovakve gluposti lupaju političarčići i njihovi pioni, ali me kada to makar i pomisle novinari.

  detaljnije
 • Doktor&Banana

  Kako će se Nišlije nositi u sezoni jesen/zima 2015, kakvi ih trendovi očekuju i šta će biti hit sezone - uživo sa modne revije najpopularnijih modnih kreatora, čuvenog dvojca "Doktor&Banana".

  detaljnije
 • Tužilac te tuži, tužilac ti sudi

  Osigurač je, po definiciji, "namerno oslabljeno mesto u elektro-instalaciji". Njegov zadatak je da po potrebi zaštiti ostatak sistema. Počinjem da verujem da je u srpskom pravosudnom sistemu ta uloga poverena tužilaštvima.

  detaljnije
 • Slobodno pretite!

  Pretnje, psovanje, fizički napad na novinare u zadnjih godinu dana u Nišu... Ne, svega toga nije ni bilo. Ne verujete? Pitajte tužilaštva i sud.

  detaljnije
 • Srbija-poplava.jpg

  Ja, AV, podnosim ostavku

  Podnosim je jer sam se ispavao i u ovo malo lucidnih trenutaka shvatio sam svoju nezamenljivu odgovornost za stanje u državi na čijem sam čelu.

  detaljnije
 • Samo bahato

  A, ako onaj preti, a ovaj psuje novinare - koji imaju zaštitu novinarskih udruženja, pa čak i posebnu zakonsku zaštitu,.. da li je neko razmislio: Kako se te iste kabadahije ponašaju prema zaposlenima ili prema "običnim" građanima?

  detaljnije

Naši autori