Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Predrag Blagojević

Novinar

Urednik "Južnih vesti"

@pblagojevic

 • EUtanazija Evropa iza gvozdene zavese

  EUtanazija

  Tolerisanje diktature, samovolje, korupcije, pravnog nasilja, gušenje građanskih sloboda.. zarad navodnog "očuvanja stabilnosti u regionu", u sebi može da sadrži "EU", ali samo kao početna slova eutanazije svih onih ideja zbog kojih verujemo u Evropsku uniju.

  (5) detaljnije
 • Kontejneri

  "Haos u Niški vrt"

  Pre nekoliko dana sam naišao na blog Holanđanke Natasche Futselaar-Stevanović, koja od 2005. godine živi u Nišu. Danima mi se njeni utisci motaju po glavi i mislim da bi svi trebalo da stavimo prst na čelo.

  (8) detaljnije
 • Vladavina jezika i sile

  Nisam siguran u poreklo reči “Vlada”, kako se u Srbiji zove institucija koja predstavlja izvršnu vlast u zemlji, ali iz ove reči proističe da ministri i premijer “vladaju” zemljom, a ne da njome “upravljaju”, kako proističe iz engleske reči “Government”.

  (6) detaljnije
 • quote-albert-einstein.jpg

  Sve po spisku

  Nekažnjivost vlasti nisu smišljali građani, nego političari, ali je ona svakako rezultat gluposti građana. I na kraju, zašto bi vlast uopšte menjala takav sistem? Mnogo im je lakše da nastave kako su započeli, sastave još jedan spisak i samo krenu po njemu...

  (10) detaljnije
 • Gradonačelnik, lisice i veverice

  Problem smo mi, veverice, koje glasamo za njih, plaćamo da oni nas služe, da oni nama pomognu da živimo bolje, a u stvarnosti zapravo prihvatamo da smo mi njihov plen. I, prosto, ćutimo i slušamo dok nas gledaju u oči i obećavaju srećan kraj.

  (21) detaljnije
 • Festivali bez atmosfere

  "Zašto na Marsu nema festivala, utakmica, koncerata...? Zato što nemaju atmosferu". Da li je Niš Mars ili samo gradske vlasti svoje građane doživljavaju kao marsovce?

  (5) detaljnije
 • A što baš sada?

  "Namerno ste ovo sa Dačićem objavili baš sada jer..." Navikao sam da ovakve gluposti lupaju političarčići i njihovi pioni, ali me kada to makar i pomisle novinari.

  (4) detaljnije
 • Doktor&Banana

  Kako će se Nišlije nositi u sezoni jesen/zima 2015, kakvi ih trendovi očekuju i šta će biti hit sezone - uživo sa modne revije najpopularnijih modnih kreatora, čuvenog dvojca "Doktor&Banana".

  (16) detaljnije
 • Tužilac te tuži, tužilac ti sudi

  Osigurač je, po definiciji, "namerno oslabljeno mesto u elektro-instalaciji". Njegov zadatak je da po potrebi zaštiti ostatak sistema. Počinjem da verujem da je u srpskom pravosudnom sistemu ta uloga poverena tužilaštvima.

  (5) detaljnije
 • Slobodno pretite!

  Pretnje, psovanje, fizički napad na novinare u zadnjih godinu dana u Nišu... Ne, svega toga nije ni bilo. Ne verujete? Pitajte tužilaštva i sud.

  (15) detaljnije

Naši autori