Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 5. 4. 2018.

Konstantin, ne tako veliki

Bruka sa niškim aerodromom Konstatin Veliki tipičan je primer odnosa Vođe prema narodu, posebno prema provinciji. Kao i svaki dinosaurus sa velikom glavom i malim telom Srbija odumire... Umesto da se najzad počne da bavi suštinski važnim problemom decentralizacije i lokalne autonomije, Vođa vređa svoju provinciju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • mimi

    20:15 // 5. 4. 2018.

    Doktore, zaboravili ste samo jedno,gluvome pricati i coravoga voditi. Ovo je grad gluvih .Sitnih profitera, beogradskih azdaja.

  • Dexter

    16:22 // 5. 4. 2018.

    Sve to dobro znamo, cenjeni g. Živiću. Ali sami ste napisali: "Platon se među prvima zalagao da porodica brine i leči onoga ko ne razmišlja". Da ste, u tom duhu, samo delić vremena utrošenog u pokušaju da nas impresionirate svojom načitanošću utrošili da sopstvenog brata, funkcionera SNS, lišite fasciniranosti Vučićem koju ste nekad delili, možda bi šanse da Aerodrom ostane naš bile znatno veće!

    • DZEM.a

      19:58 // 5. 4. 2018.

      Tako je Dexteru, ni malo ih nije zaboleo odlazak mnogih niških firmi sa računima u Bg a i plačenim porezima, rasprodaja velikih firmi na početku dvehiljaditih i nenormalno zaduživanje kod kreditora za vreme dok su bili na vlasti ali ih jako boli nepravda prema aerodromu. Licemerje i građanerski komformizam će nas bukvalno uništiti.

  • Petar

    18:03 // 5. 4. 2018.

    Možda je za aerodrom i stvarno najbolje da ga preuzme država.Kažem ,,možda" pošto se ne razumem u ekonomiju.Ali način na koji je to urađeno vređa inteligenciju,dostojantvo,zdrav razum naroda u opšte,ne samo građana Niša.Sutra to može da bude nek druga uspešna firma nekog dr.grada čiji se graðani nisu pitali nizašta.Zato pamtite i izlazite na izbore .

    • Marija

      00:22 // 6. 4. 2018.

      Ni ovi na vlasti se ne razumeju u ekonomiju, mislim državnu. Što se lične ekonomije tiče, ekonomija im je mnoogo jača strana nego nama iz naroda. Da je država drugačija "možda" bismo mogli i da poverujemo da je to dobro, ali mnogo godina lošeg iskustva iz nas nam govori drugačije. Niko više i nikad ne treba da nasedne na njihova "čvrsta uverenja".

  • Nislija

    16:19 // 5. 4. 2018.

    BRAVO!

  • Rale

    10:47 // 6. 4. 2018.

    Dobro zboriš doktore. Samo...vidim te nekako izolovano, napušteno. Kude su ostali intelektualci? Nema gi? Abe na taj fakultet samo ti li predaješ kao profesor? Ili ovija ostali se plašu za svoje pozicije?

  • Brajović Dušan

    18:16 // 5. 4. 2018.

    Podržavam nadahnuto izlaganje poštovanog profesora iz Niša i Generalnog sekretara Udruženja pedijatara Srbije, gospodina Sašu Živića, samo mi nije jasno, gde se seti da tako ružno uvredi nadobudni Beograd, i kako i na koji način Beograd preuzima dragulj juga Srbije. Inače većina građana Beograda, dugi niz godina inistiraju i žele da se Vlada i ministarstva dislocira što dalje od našeg grada!

  • Posmatrac

    17:32 // 6. 4. 2018.

    Bravo! Nadam se da ce dousnici proslediti ovom svom velikom vodji- da bar malo stekne utisak sta stvarno Nislije misle o njemu i njegovom napre-DNOM vodjstvu.

  • Oscar Pitagor

    14:20 // 6. 4. 2018.

    Нишлије кусају оно што је већина скувала - зокружила.
    Ако грађани Ниша стварно имају власништво над Аеродрумом боље да га поклоне Приштини. Пошто "Косово је Србија"-дајте га сиромашнијем делу Србије ради равномерног развоја.
    Иначе, немају Нишлије разлог за бригу ако дође Бгд са својим храч таксама и зеленашким ценама. Линијски такси до Приштине и летећете по најнижим ценама.

    • Tatjana Gavrilovic

      05:36 // 7. 4. 2018.

      Godpodine, hvala na savetu, verujem da Ste i Vi poklanjali licno drugima, te preporucujete i nama isto...

  • Dr Milos

    17:30 // 9. 4. 2018.

    Profesore moj, svaka cast na tekstu!

  • Tomica

    11:56 // 8. 4. 2018.

    Srusili smo stari zeleznicki most, uklonili tramvaje, ugasili EI, MIN, Niteks i jos mnoge. Ali cekati mesec dana da nam beograd postavi gradonacelnika, e pa prelila se casa i slomila od muke.
    Aerodrom koji kolko tolko donosi profit, e daj sada i njega da nam uzmu.
    Sto je mnogo mnogo je.

    • Мија

      20:00 // 13. 4. 2018.

      А Радио Ниш...

  • Spezijalizant

    10:08 // 8. 4. 2018.

    Ovo je moj guru. Kapa dole, profosore !

  • Laufer

    20:17 // 9. 4. 2018.

    Zbog ovakvih ljudi, kakav je autor teksta, sa ponosom kazem da sam medicinu studirao u Nišu. Hvala profesore!

  • ruza

    00:08 // 6. 4. 2018.

    Postovani doktore,dzaba nam sve kad uzjahali konji na magarcima! A da oni nam daju novac i rade za nas juznjake ma sramota za celu naciju ponavljam SRAMOTA !!! Ne dati nista bagri, ima i kod nas pametnih i skolovanih koji umeju po nesto da rade i te kako su strucni !

  • vmp

    22:01 // 6. 4. 2018.

    do skoro ste ovako: "Kada niste politički ostrašćeni i kada sagledate stvarnost onda vidite da te stvari kvalifikuju ovu vladu kao uspešnu"
    krivo mi je sto takav intelektualac nije uvek na nasoj strani, nego pomalo koketira sa najvecim zlotvorima koje je ovaj narod imao. mislim da me ovaj Vas citat boli vise nego Vas same jer Vas izuzetno cenim. ali kako ovo gurnuti pod tepih?

    • Saša Živić

      09:12 // 7. 4. 2018.

      Izvinite, a koja ste Vi strana?
      Kakav je Vaš doprinos toj strani, osim što isecate moje članke? Ako sam ovo napisao red je da kažete i kada!

    • Saša Živić

      09:15 // 7. 4. 2018.

      Verovatno Vam je citat požuteo iz vremena kada je ovaj nesretni Vojvoda smenio nesretnog Cara Borisa! Ajnštajn: intiligencija je sposobnost menjanja..

    • Saša Živić

      19:49 // 7. 4. 2018.

      Dakle, zato nam je ovoliko dobro! Toliko hrabrih i moralnih u borbi, istina protiv mene ne protiv vlasti! Tema je aerodrom, ja nek gorim u paklu!

    • Saša Živić

      19:55 // 7. 4. 2018.

      A ja molim Boškovića i Inicijativu da zakažu bliski susret sa Vučićem kada dodje u Niš, da svi na delu pokažemo hrabrost.

  • Zoran

    21:52 // 6. 4. 2018.

    Dokore, napisali ste izvanredan teksti i pogodili srž. Samo, ne zaboravite da u Beogradu ima parem 25% stanovnika koji žive bezmalo u bedi ili bedno. Od, 1,6 milona(koliko ih, recimo, ima ukupno) a to je duplo više nego što ceo Niš ima stanovnika.
    A koko ćemo se osloboditi pošasti koja nas je S V E snašla, ne znam zaista...

  • Pop

    09:27 // 10. 4. 2018.

    Ovo kako su pomogli Norvežani-sve govori.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: