Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 7. 5. 2018.

Leoni ili lav bez zuba

Svi oni sa visokim školama odavno su počeli da napuštaju ovo nesrećno parče Balkana - a to intenzivno čine i dalje. Na ovaj način temeljno se menja kvalifikaciona struktura ove zemlje – Srbija postaje tupava, baš kako njen vladar želi, i bez perspektive.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Srboljub Dinic

    18:28 // 7. 5. 2018.

    Svaka čast! Sve što je rečeno je ziva istina! Jedino nisam siguran da su naši intelektom ne baš obdareni ministri i ostali slepopoklonici dela „našeg“ vodje, ikada čuli za pojam Carta magna libertatum, to se u školama i na fakulteta koje su oni pohadjali ne uči....

  • Milan Milić

    13:59 // 7. 5. 2018.

    Svaka čast na svemu rečenom .

    • Saša Živić

      14:53 // 9. 5. 2018.

      Ja se LJUDIMA uvek javljam. Smatram to znakom lepog vaspitanja i pristojnosti. Komšija je rod u srpskoj tradiciji. U germanskoj i ostalim nije.

  • qgo

    17:40 // 7. 5. 2018.

    SVe je ovo lepo receno i sve je istina ali mi to vec odavno znamo. Mogao bi gospodin Zivic za pocetak da prvo pokusa to sve da objasni svom bratu a ne nama.

  • Maja Nakić

    10:33 // 8. 5. 2018.

    Profesore, svaka čast! Lepo rečeno!

  • Pera Miljkovic

    16:02 // 7. 5. 2018.

    On opozicija, a njegov rodjeni brat u SNS-u, najblizi saradnik i kum gradonacelnika Leskovca. Ko god da dodje na vlast, klan Zivica je na vlasti.

  • Zoran Pejic

    16:55 // 7. 5. 2018.

    Vala profesore svaka Vam je na mestu. Ne zanam za sta nas smatra nas kralj, mozda bi bilo dobro da dodje i odradi jednu smenu pa da cujemo njegove komentare.

    • ja

      14:45 // 8. 5. 2018.

      Da odradi CELU smenu? Mora da se šalite. Taj u životu nije nigde radio, samo je pričao da radi. Državom treba da rukovodi neko ko je bio na čelu privatnog uspešnog preduzeća npr 7 godina. Ko zna šta je rad. A ovi predsednici, premijeri, ministri,načelnici, direktori nikada nisu stvarno radili, zato nam je mnogo dobro i sve bolje. A narod gladuje, samoubija se i nestaje.

  • Smuk

    17:38 // 7. 5. 2018.

    Ima li Niš - "inteligenciju" ? Svi se pozivaju na njuma a ... rezultat je ?

  • Dragan Marković

    02:23 // 9. 5. 2018.

    Свима су уста пуна демократије,само не знају да дођу до ње.Узмите пелцер из слободног Шапца, зхвалили су се старој гсрнитури ДС, дошли нови некомпромитовани кадрови који не кукају на друге него раде за добробит грађана Шапца и околних МЗ па СНС не може ни да привири.Док то исто не уради ДС у Нишу ништа од победе на будућим изборима.Поздрав од Нишлије Драгана из Шапца.Докторе окрените се студентима

    • Vasa

      04:11 // 10. 5. 2018.

      Sa Mikicu iz Doljevac i Miću iz Blace i Milenu iz Brzi Brod? LOL

  • Peki

    22:42 // 7. 5. 2018.

    Svaka na mestu! Odavno nesto bolje nisam procitao!

  • Milanče Radosavljević

    01:34 // 8. 5. 2018.

    Alal ti pero!

  • Role

    19:40 // 7. 5. 2018.

    Poštovani "QGO" Saša je uvek bio veliki čovek, a to pokazuje i sada ovim tekstom kad svi mi ćutimo i komentarisemo šifrovano. To što je njegov brat drugačiji mislim da nije tema.

    • qgo

      12:26 // 8. 5. 2018.

      IPak jeste tema jer ih obojicu odlicno poznajem. Uzgred, imam i ja brata, obojica smo bili 99 na Kosovu, obojica nikada nismo bili clanovi nijedne stranke. Uvek smo imali svoj stav, nikome nismo isli niz dlaku i zbog toga trpeli pritiske svake vlasti.

    • Saša Živić

      13:22 // 8. 5. 2018.

      Poštovani, hvala za pokušaj odbrane, ali nema potrebe. Vidite da me svi znaju i to dobro, a ja sam sebe jedva poznajem. Verovatno su u pravu.

    • Saša Živić

      13:25 // 8. 5. 2018.

      Vidim da će doneti prosperitet. Sve genijalci i junaci. Ubediše me da sam budala: tekstovima sebi pravim probleme, umesto da uživam u privilegijama.

    • Saša Živić

      13:28 // 8. 5. 2018.

      Zato neka ovi junaci pišu a ja ću uživati... Društvo koje nema snagu da se uzdigne na nivo opšteg, već se sitničavo bavi ličnim, nema petspektivu.

  • Igor

    22:19 // 7. 5. 2018.

    Suština problema je što za političku funkciju i vlast nije obavezno da budeš zdrav, zdrav u glavu, obrazovan, iskusan, patriota, normalan. Ništa u državi ne možeš biti dok ne ispuniš propisane kriterijume, alu zato možeš biti vlast i voditi ceo narod i drzavu u kojem god pravcu poželiš, bez ikakve odgovornosti ili uslova. Svaki konj, budala, psihopata, kleptoman, kriminalac, može biti vlast. Tuga!

  • Đokica

    10:26 // 10. 5. 2018.

    Intiligentan text

  • Slavi

    09:10 // 8. 5. 2018.

    Gdin Zivic je samo na recima jak i tako divan , zaboravio je da su i njegovi ds-ovci pravili iste takve sendvice i uterivao isti on strah u kosti jadnom narodu koga je tada u vreme njegove vladavine narodom nazivao ovcama. Sta reci..

    • MIKI

      12:12 // 8. 5. 2018.

      Poštovani Slave
      Slažem se sa vašim tekstom. Tačno je da su ''žuti''svojom diktaturom doveli na vlast ovog, od svih diktatora, najgoreg.
      Ali, angažovanje g.Saše Živića na ovom sajtu je odavna primećeno kao objektivna kritika vlasti ovog diktatora (usput,budi rečenog-neznalice) iz čega se da zaključiti da i za g. Živića nije kasno da se pokaje i ogradi od diktature i njegove ''žute'' opcije.

  • Kolega

    21:23 // 7. 5. 2018.

    Da li Vi ovo stvarno mislite ili se pravite duhoviti kolega? Lako je Vama s dve plate da budete protiv fabrika u kojima radi sirotinja. Nekim ljudima i 250 evra mnogo znaci. Bolje bi bilo da 2500 evra ali dovedite Vi Apple i Teslu u Niš. Niko u tim fabrikama ne radi na silu. Kad bude manje nezaposlenih porašće i plate. Možda ste čuli za tržište radne snage?

    • Petar

      23:24 // 10. 5. 2018.

      Ja sam "čuo" za "tržište radne snage" i koliko znam, ono "radi" samo u Beogradu.. Napomena: ovo "nema veze" sa S. Živićem, nisam njegov "zastupnik" (da ne pomislli da "ga i ja branim").. Inače, "kolega", sa Leonijem imam takvo iskustvo, da Vama i Vašem detetu to nikada ne bih poželeo.. A sve "sklamerije" koje pravi ta fabrika, je Fabrika kablova u Svetozarevu (Jagodini), mogga to "jednim prstom"

  • Zoran

    12:14 // 8. 5. 2018.

    Koliko fabrika je otvoreno dok je tvoj DS bio na vlasti, doktore? Koliko ste radnih mesta ugasili i prodali firmi? Ko unisti naoruzanje, tenkove Vojske, doktore? Drzite se vi medicine, tamo vam pacijenti "moraju" davati da izbegnu liste cekanja i slicne izmisljotine medicinara. Narod je svoje rekao na izborima.

    • Saša Živić

      13:17 // 8. 5. 2018.

      Dragi Zorane, to su izmišljotine Vašeg Vodje i Ministra zdravlja. Drago mi je da smo istomišljenici da aktuelna vlast izmišlja!

    • Саша Томић

      15:40 // 8. 5. 2018.

      Ботови не попуштају мој докторе, мислим да би ваше колеге друге специјалности могли да дају свој суд о таквима....

    • prof dr CVETKO Prvi

      15:41 // 8. 5. 2018.

      @Zoran : "Narod je svoje rekao na izborima" ! Prof dr sci Živić može da se "drži" medicine i njegove profesionalne orijentacije a Vi... i mnogi drugi razmišljate tudjim glavama , što je porazno za odraslu osobu ! Valjda, svako od nas može promeniti način razmišljanja-evoluirati ali ne i "preleteti" ! Često se ne slažem sa mišljenjem prof dr S. Živića ali ... barem je edukovan!
      Narod često i greši

    • Rasta

      22:08 // 8. 5. 2018.

      Pa Zorule, što ih tvoj vođa onda ne pohapsi, ako se neko sumnjiči da je pokrao, poaztvarao, uništio vojsku, što je za žute sve tačno, što tvoj vođa ne pokrene krivične postupke, zašto oprašta izdajnicima i lopužama? Aaaa, setio sam se, a Dinkić šta je bilo sa Dinkićem, lepo sarađuje sa Acom?

  • slavica zivkovic

    22:33 // 7. 5. 2018.

    Postovani doktore, smeta vam predsednik Vucic zbog nemogucnosti da podkradate ovu drzavu a ne zbog ruznih reci. Kazem tako jer vas dobro poznajem i vas i vama slicne.

    • Saša Živić

      09:20 // 8. 5. 2018.

      Slavice zovem na kafu da mi objasnite ko sam. Nisam znao da sam toliko loš. Kažite gde i kada? Častim. Nije malo doživeti otrežnjenje u ovim godinama.

    • Jelena

      18:19 // 9. 5. 2018.

      Slavice, "Vas i Vama" je pravilno napisano.To je pravopis koji se uči u osnovnoj školi. Čudi me da to ne znate. Umesto što se bavite likom i delom dr Živića, bolje bi Vam bilo da sednete i po nešto naučite, kad već do sad niste. I odite na kafu na koju ste pozvani jer drugu priliku da razgovarate sa takvim intelektualcem sigurno nećete imati...

  • Oscar Pitagor

    11:20 // 8. 5. 2018.

    За некога ко је био апостол језуитске (Ђинђић) идеологије у Нишу логично је да људима нуди римски идеал слободе ("пишите Magna..."). Све би било ОК да такав поредак није пре 2000 г. приковао једног невиног за крст. Даље да не ређам.

    У СВАКОМ погледу Нишлијам је ближи антички - византијски идеал слободе.

    Или још природније https://drive.google.com/file/d/0Bz0dpY5llRGTcWJ2OV93MWl5Mjg/edit

  • Miki

    04:11 // 10. 5. 2018.

    A šta je sa mrtvima na listi za opoziv gradonačelnika, uradjenih u firmi Jupiter dole kod carine? Izgleda da bi cenjeni profesor, da prevozi opet duhove do Forlija,sa Mićom Radovićem...

  • Ljuba Slavković

    09:19 // 14. 5. 2018.

    Dragi moj prijatelju doktore
    Pa pisasmo Magna carta libertate zajedno 2001.g. pa obojica prođeosmo isto u jednoumlju i osionosti tadašnje vlasti,. U čemu je sada razlika i čermu sad halabuka. Jel sad mladi odlaze ili je to nažalost proces od pre 20 god.koji se ne prekida. Jel centralizacija sada ili je od osamdesetih,tj., oduvek.
    Da nije političkog u tvom stavu bi sve bilo korektno.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: