Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 19. 7. 2017.

Tito po drugi put među Srbima

Sprdao sam se sa kovanicom ondašnjih hroničara „nikada umrli“, a ispade da su bili u pravu – Tito u Srbiji nikada ne može da umre!

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Slavica Zivkovic

    23:13 // 19. 7. 2017.

    Kad je neko na vlasti kao Tito i Aleksandar, gde nemoze da se pljacka drzava, vama se nesvidja ! A to sto lekari drze po tri radna mesta, rad u drzavnoj bolnici pa profesor na fakultetu i jos privatna ordinacija , to nema nigde. Nezaposlenih lekara koliko hocete zbog toga a plus se radna mesta nasledjuju od oca na sina.

  • Dexter

    17:22 // 20. 7. 2017.

    Sve ređe uspevam da razaberem logiku u Živićevim tekstovima. Jedna jedina sličnost između Tita i Vučića je autoritarnost njihove vlasti. Tip te autoritarnosti, mehanizam vladavine, karakteristike ličnosti - sve se ostalo razlikuje. Od autora očekujem da zrelije analizira, a ne da nas impresionira citatima davno prevaziđenih autoriteta kao Fromovog, pa još pogrešno shvaćenog (samo 2 tipa ličnosti).

    • Saša Živić

      21:06 // 20. 7. 2017.

      Zahvaljujem na pouci. Korisno je čuti savete takvog autoriteta.
      Sa nestrpljenjem očekujem Dextroponirani članak iz kojeg bi svi mnogo naučili. Šteta je da se takva erudicija iscrpljuje u pisanju besmislenih komentara.

    • LEDENA STENA

      14:48 // 27. 7. 2017.

      Kada bi malo više provodili vremena sa ŽIVIĆEM i da slušate kako čovek priča shvatili biste svu suštinu,a ne biste pisali kao sada.ŽIVIĆ je pametan,inteligentan,iskren.

  • vmp

    22:40 // 20. 7. 2017.

    odavno ne komentarisem clanke Sase Zivica. Ne bi sada o razlozima. Ali moram da reagujem kada redakcija objavljuje njegov komentar na komentar. On bi da "doobjasni" nesto vasem citaocu, vredja ga i ne sagledava kritiku. Voli da je u pravu. Cekaj, pa to isto radi i jedan od junaka njegovog clanka!? Izgleda da su svi politicari isti, zajednicka im je crta da ne mogu da sagledaju svoju dijagnozu.

  • Antipa

    13:27 // 26. 7. 2017.

    U odnosu na poslednjih 30ak godina, Titovo vreme u Srbiji mozemo zvati zlatnim dobom demokratije. Svaki pojedinac je mogao daleko vise da se ukljuci u politiku, dok ne dira osnovne postulate - bratstvo i jedinstvo i slicno. Uostalom, da li je represija protiv nacionalista u Titovo vreme bila opravdana? Videli smo sta su (ste) uradili kada su se dokopali vlasti devedesetih.

  • Saša Živić

    08:49 // 21. 7. 2017.

    Bojim se Desni da imate mnogo slobodnog vremena kada se sistematično bavite tako beznačajnim čovekom kakav je potpisnik. Drago mi je da i pored toga imate vremena i energije za punu ličnu i profesionalnu satisfakciju. Čudesno. Jedinstveno. Renesansno. Blago Vama i Vašoj okolini... Kada već ne razumem psihologiju da osvežim znanje iz filozofije: "stil je fizionomija duha" Šopenhauer. Razmislite.

  • Ljuba Slavković

    10:15 // 24. 7. 2017.

    Svojevremeno sam zakletom antititoisti Batiću rekao da vrati sve što je stekao u Titovo vreme pa i dilomu pravnika i doktora nauka.
    To isto sada preporučujem svim intelektualcima ,antititoistima pa neka diplome steknu na njihovim novoformiranim demokratskim fakultetima kojih fala Bogu ima na svakom ćošku. Ne terba ima sada pamet u učenje, dvoljno je da imau dosta para

    • JELENA

      21:52 // 27. 7. 2017.

      Možda bi mi intelektualci i išli na te Giga, Mega, Ultra fakultete, mi antititoisti, ali od malih naprednjačića sa velikim ambicijama ne mžemo da stignemo na red! Oni prave gužvu, žure, brže, jače, boljle, što pre do diplome dok im je ovaj njihov Tito na vlasti, da ne zakasne kad se funkcije dele!!!

  • Kaljari

    21:57 // 20. 7. 2017.

    @Dexter-"Kad porastes,kasce ti se samo.

  • Srboljub

    17:07 // 19. 7. 2017.

    Na prvi pogled, sličnosti zaista postoje, ali mislim da je u najmanju ruku nepravedno porediti šarlatana Aleksandra sa Josipom, državnikom čiji kalibar nijedan lider sa Balkana nećr da dostići još zadugo. Ovakvim liderima, kakve imamo godinama unazad na Balkanu, Tito ne bi da ni da mu pudlice čuvaju. A kamoli da se porede sa državnikom u čijim rezultatima još uvek, koliko toliko, uživamo.

  • Marković

    13:59 // 21. 7. 2017.

    Da da ,komunizam vezujemo za Josipa Broza,a da nije možda i Dušan silni bio jedan od Brozovih pa sve ovi vladari iza njega uključujući i naše Kneziće i Kraljiće, ima tu svuda nešto smrdljivo, ako detaljno proučavamo živote naših.......

  • S.z

    17:15 // 19. 7. 2017.

    Sve ste tacno opisali jedino me interesuje kako izaci iz ovakve situacije i postoji li uopste izlaz ili mozemo samo gledati i pricati u prazno.

    • Dexter

      17:12 // 20. 7. 2017.

      Naravno da ima. Izađeš, glasaš za opoziciju i gotovo. Svi naši problemi potiču iz imbecilne fraze koju vlast podržava, jer je u pitanju poslednje utočište svake loše vlasti: "svi su isti".
      Ne, nisu!

  • РОДОЉУБ

    14:32 // 20. 7. 2017.

    ЧЕСТИТАМ ПРОФЕСОРЕ: Дијагностика одлична, тачна.
    Инжењер, грађевнски, добар инжењер.

  • Nick Shadow

    19:13 // 19. 7. 2017.

    Pogresili ste Profesore. Daleko je Aleksandar od Tita. Daleko....

  • Unkonventional

    08:48 // 20. 7. 2017.

    Imamo svi vise izlaza iz ove situacije...zavisi samo koji nam se granicni prelaz najvise svidja...

  • koki

    12:56 // 20. 7. 2017.

    nikome se ne izvinjavaj ili pisi ili ne.tekst je ok.

  • Marija

    09:54 // 21. 7. 2017.

    Jedna zamerka, mozda Vam je promaklo, ali kafana Kalca je srusena, pre nego sto je Tito umro,mozda je bila Galija, na tom potezu ulice.

    • misko

      15:41 // 21. 7. 2017.

      Srusena je posle titine smrti.

  • Aperkat

    00:29 // 20. 7. 2017.

    Sale,ja mislim da je AV bleda kopija Marsala,a da je uzor Predsednik Severne Koreje.Gledam po nacinu aplaudiranja,kada on govori,a oni stoje iza njega-ko vise razmakne sake pre udarca jednu o drugu,moze se nadati usponu na lestvici miljenika!Slicno je i sa izvestacenim osmesima,mora da se trude da bude-od uva do uva!

  • Dexter

    13:35 // 29. 8. 2017.

    Da ne bi bilo da vas samo kritikujem, g. Živiću, evo čestitam vam na tekstu koji ste ovih dana napisali za Danas. Bez mnogo latinskih reči i pretencioznih citata, sa jasnom analizom trenutka u kome se naše društvo nalazi. Šta vas sprečava da tako kvalitetne tekstove pišete i za Južne vesti?

  • QGO

    16:50 // 20. 7. 2017.

    SNS = Srpska Najveca Sramota

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: