Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 25. 6. 2018.

AV baba i 43 razbojnika

Autor

Odbornik "Niške inicijative" u Skupštini grada Niša

Osnivač Sportskog kluba "Oxygen" i Roler saveza Srbije.

I tako posle skoro tri meseca suspendovane demokratije dadosmo "AerodrUm“. Bez da trepnemo!

Beše vazdan tu nekih analiza, milioni tamo i vamo, argumenti na Aramejskom i Hindu jer bejahu nerazumljivi, imitacije bedževa "teletabis nivoa“ kao i kršenje svih mogućih zakona, Ustava, Statuta i Poslovnika.

Al sve je to nebitno. Bitno je da se direktiva poslušala. Mediji su isterivani, građani izbacivani, opsadno stanje sa Policijama, reč nije mogao da dobije ko je hteo jer kao i do sada, uvek nekako se ne vidi ko je digao ruku za javljanje, a na glasanju se ne zna baš tačnan broj "Za i Protiv“.

Pa kao i do sada, i mediji su preneli stvari kako su hteli. Uvek se zbunim kad čitam izveštaje medija sa Skupština, jer mi nikako nije jasno gde sam ja to bio i propustio ono što opisuju. Da, mislim na sve medije. Ali sve! I sa ove i sa one strane duge. Svako je pisao i izveštavao na svoj način. Gomila nekih "činjenica i salata reči“ dok se preskače ono glavno. Glavna je ona "činjenica“ kojom bi trebalo od sad, na dalje i ubuduće da se "tuku“ u glavu svih "43 razbojnika AV babe“. Ta "činjenica“ je podaništvo, glasanje po direktivi, manjak integriteta... Čiji ste bre Vi?

Gledajući sve njih sa poslovima u JP koji su bezobrazno dobro plaćeni, na kojima retko ko nešto i radi, pitao sam se kako se osećaju kad ceo grad ima slike razbojnika a njihova postura a i izrazi lica su govorili da su svesni svega. A jeste li svesni da ako "ne daj bože“ nekad padnete sa vlasti, čeka vas stub srama do kraja života. Možda neko ne pamti dugo, ali sada imate šaćicu koja će da podseća ostale. Iskreno, nikad ponosnije nisam hodao gradom od tog dana, znam da sam osvetlao obraz, znam šta sam pričao, uradio glasao... Mogu familiji i komšijama da se pojavim na oči. A Vi?

Izgubljena je bitka za Aerodrom Konstantin Veliki, gibitke brojimo svi, ali videćemo na dalje šta će da nam kuvaju AV Baba i 43 razbojnika. Gledamo, slušamo, pratimo.

Ovom društvu i zemlji fali Ministarstvo za likovanje i revanšizam. U nekom obliku bar.

Hvala vam. A za šta? Znate vi... znate... doći će dan za "execute order 66“...

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Mr Reki

    14:21 // 29. 6. 2018.

    Nazvati kolege odbornike "AV razbojnicima" - prilično smelo ...
    Još smelije što se nakon razbijanja DJB ni ne nazire politički profil novoformiranog ajde da ga nazovemo udruženja, u kome je trenutno autor.
    Od političke platforme za sada nam nudi osećaj ponosa, pomešanog sa frustracijom koja je izazvana poslednjim zasedanjem gradske skupštine.
    Malo je to...

    • BUKOVSKI

      17:44 // 30. 6. 2018.

      Spusti sendvič i sok i uzmi knjigu iz Srpskog, nađi lekciju stilskih figura, pa čitaj pod "Metafora, Alegorija, Komparacija..."
      To što ste svi iza imena AV bili na listi daje vam mnogo snage da se hvalite velikom podrškom i sličnom demagogijom. Sve velike partije su u Srbiji završile kao Hindenburg. Čeka i vas isto...

    • catch me

      18:28 // 30. 6. 2018.

      uvredio te naslov u kome si se pronasao, a nije to sto ste kao najvece poturice brze bolje dali ono sta se trazi od vas bez srama i stida od Nislija!

  • Alba Varden

    11:21 // 29. 6. 2018.

    Dart Sudijus - V.S.
    i njegov ucenik
    Dart Mol - A.V.

  • Dica

    14:13 // 28. 6. 2018.

    HA...execute order 66...samo za prave fanove :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: