Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 10. 5. 2018.

Opozicijo, i Bogu si teška

Autor

Odbornik "Niške inicijative" u Skupštini grada Niša

Osnivač Sportskog kluba "Oxygen" i Roler saveza Srbije.

U zadnje vreme čitam i pratim šta se dešava po parlamentima u Srbiji. U lokalnim i u Republičkom parlamentu opozicija je izložena svemu i svačemu. Neko bi se usudio da kaže da je sve to krivično delo šta se sve radi. Ja bih prvo rekao da je to sramota.

U Nišu nije takav slučaj. Pored nepravilnosti i kršenja Poslovnika i Statuta grada, kao i donošenja odluka koje nisu u skladu sa interesima Nišlija, suprotno logici i zdravom razumu, opozicija u Skupštini Grada ima relativno dobar tretman za sada. U odnosu na druge gradove i Republički parlament, može se reći da smo i dobar primer. Ne bih puno da hvalim vladajuću koaliciju, jer u ovom tekstu oni nažalost služe kao komparativni element.

Ono gde sam primetio da se nadoknađuje sve što propuštamo u parlamentu, jesu društvene mreže, stranice na njima i online portali. Na tim mestima, ne od strane AV sledbenika, već od strane građana i nekih organizacija, vodi se orkestrirana kampanja protiv kompletne opozicije, ne praveći razliku ni prema kome.

Prednjače floskule tipa "svi su oni lopovi", "niste poželjni", "ne želimo vaša obeležja", "nema ništa od vas" kao i predstavljanje same opozicije kao najvećeg problema u Nišu. Iako nikad niko od „Opozicije“ nije pozvao nikog sa stranačkim obeležjima, niti se neko pojavio sa njima na bilo kom skupu ili protestu, nepažljivom retorikom jedan deo naših sugrađana koji je sklon indoktrinaciji bez puno razmišljanja, krenuo je u svojevrsnu kampanju protiv svih iz opozicije.

AV Likes this.

Ta šačica opozicije koja je ostala u Skupštini grada, postala je svojevrsna nepodobna družina, kriva za sve i svašta. Pa i to je u redu, svako ima pravo na svoje mišljenje i stav.

Ali mi se sve vreme vrti samo jedna misao po glavi dok čitam i gledam sve ovo:

Za koga se onda šačica odbornika opozicije i ja borimo u Parlamentu grada protiv "Slabašne vlasti"? Šta se očekuje od nas? Da se borimo za ispravne stvari za sve Nišlije, dok nas na ulici i svuda spominju, vređaju i omalovažavaju oni za koje se borimo?

Ne zavaravajte se, svi do jednog koji kritikujemo Vlast smo na udaru iste, na više načina, poslovno, privatno, medijski... Dok za uzvrat sa strane za koju se borimo dobijamo sve ono što nismo od Hidre.

Koja je naša inspiracija?

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojkan

    03:43 // 20. 5. 2018.

    Secam se ovog tipa dok je bio prodavac u prodavnici sportske opreme (pre puno godina u centru Niša). Veoma osion i neprofesionalan tip... Ubrzo kasnije vise nije bio tu (valjda su videli koga su zaposlili...). Secam se da sam video neki artikal i postavio mu pitanje u vezi istog, on me je je o'ladio odgovorom "odakle znam", ali onako grubo i bezobrazno. Sad cemo braco moj i tebe da placamo???

    • ivana

      17:27 // 20. 5. 2018.

      Bravo botu! Učlani se u SNS pa ga diskretituj na političkoj sceni, a to što ti je lično antipatičan ne govori ništa o temi na koju piše...
      I da, kog i šta ti to plaćaš? ... normalni ljudi spavaju u 4 noću a ne botuju po komentarima.... hahahah

    • Vojkan

      01:25 // 21. 5. 2018.

      Ne pratim terminologiju politickih aktivista, ali kapiram da je "bot" neko ko je clan politicke partije. E pa, ja nikada nisam bio clan bilo kakve stranke, ali zasigurno znam da ovom coveku ne moze da se veruje... Prvo domace vaspitanje, onda skola, iskustvo i tek onda mozemo da pricamo... A mislim da ovaj lik nista od toga nema... I da, placam 100 razlicitih poreza svakog meseca (placam vecnike)!

    • ika

      11:51 // 21. 5. 2018.

      sto mi se cini nesto da ti je antipatican ovaj lik, hahahahaaha
      samo licno cepaj

  • Spasic

    20:40 // 12. 5. 2018.

    Klasicni politicar, mnogo prica a nista ne kaze konkretno. Tesko nama ako ovakim kao sto je Nonic damo vlast, nista bolji od Baneta banane, Zorana Zivkovica ili ovih sada sto su na vlasti. Roler majstor kvazi politicar sa mindjusom

    • Aperkat

      19:32 // 13. 5. 2018.

      Evo ocitog primera tvog botovanja-ako si naveo ,one prethodne,sto nisu valjali,navedi i one koji upropastise Nis,od 2012!
      Pa,sto se prihvatise vlasti,ako su ovi sve pokrali i doveli grad u bezizlaznu poziciju!
      Dal smo sisali vesla?

  • BATA

    11:09 // 11. 5. 2018.

    Mora se reci da je neko pre tebe trasirao put a da ga trenutna vlast mora nastaviti ulepsavati i dogradjivati Glavni problem je u nedostatku kontinuiteta.Niko nikome ne priznaje minuli rad,svi hoce da istorija pocne od njih.To je nedostatak strucnosti i tolerancije a bogami i nesposobnosti ili lopovluka.Ne mogu prostaci ,oni koji vredjaju narod iz koga i sami poticu,biti na celu.Sa institucijama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: