Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:12, 1. 7. 2019.

SNS maligne ćelije

Autor

Odbornik "Niške inicijative" u Skupštini grada Niša

Osnivač Sportskog kluba "Oxygen" i Roler saveza Srbije.

U nauci su poznate matične ćelije kao one koje mogu kvalitetno da se transformišu u bilo koji drugi tip ćelije, time popravljajući tkiva i organe.

Sa druge strane, postoje maligne ćelije, koje velikom brzinom bujaju kad je organizam podložan takvom stanju. Postoji više razloga za pojavu malignih ćelija, a naučna zajednica je još u nedoumici oko svega toga. Uglavnom je suma tih razloga stanje organizma a neki su kiselost (zagađenost), stanje imunog sistema, ishrana, stil života...

Te maligne ćelije se javljaju na nekom mestu u organizmu, šire se i množe, neke od ćelija organizma pređu u maligno stanje (iz nekih razloga) i odatle krene cela bolest i patološko stanje.

Te maligne ćelije zauzimaju sve oko njih, služe se krvotokom i limfnim putevima da se šire po celom organizmu, hraneći se svim resursima, opstruišući rad organizma, osiromašujući ga hranjlivim sastojcima, prostorom unutar organizma i unutar organa, stvarajući krvne sudove za sopstvenu ishranu, skoro kao pravi organizam u organizmu. Jedini zadatak im je širenje i razmnožavanje na što više mesta, pa tako metastazirane po celom organizmu dovedu isti do neoperabilnog stanja, koje primetimo tek kad zakažu osnovne funkcije bitne po život. Prognoze nikad nisu dobre, naročito u stanju metastaza.

E sad zamislite organizam kao društvo i državu u jednom, a interesnu grupu zvanu SNS kao maligne ćelije.

Zamislite svaki organ, tkivo ili sistem u telu kao svaku instituciju ili tekovinu društva.

I sad zamislite, daleko bilo, da postoje neke maligne ćelije u društvu koje samo zarad svog širenja zauzimaju sve u društvu, nemaju funkciju sem razmnožavanja i zauzimanja prostora i resursa.

E to sad imamo.

Svaka ćelija društva i institucija je zauzeta od malignih ćelija u širem značenju te reči, dok matične ćelije (one ispravne i sposobne da se transformišu u korisnu ćeliju društva) izbacismo iz organizma jer je takva kiselost organizma od raspadnih produkata loših ćelija, pa same matične ćelije odlaze, a ostaju maligne na svakom mestu…

Prognoze su loše…

Sreća, tigrovi (ekonomski) su jake zverke.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • monomanjina

    00:25 // 5. 8. 2019.

    mislim da će smena vlasti biti neobično smešan događaj, pogotovu u manjim sredinama... pitam se čija će "vojska" biti svi ovi botovi, kada ovo postane ružna prošlost...?! oni ne umeju bez vođe, nije im lako...

  • Miloš Bošković

    11:50 // 1. 7. 2019.

    Ajooj, Noniću, pogodio ih tekst opasno! Vidi koliko komentara lupaju!
    U srce si ih ganuo!
    Dokaz da sam u pravu je broj minuseva koji će ovaj komentar da dobije!

    Botovi, juriiiiiiiš!

    • Srđan

      16:05 // 2. 7. 2019.

      Boško, Boško, zbog tebe neće da se komentariše... Ukapirali da si ih matirao. Sram te bilo, vodiš intelektualni rat sa nenaoružanim ljudima. Oćeš i ti kukuruz da klečiš?

  • Vojka

    15:16 // 30. 6. 2019.

    Те малигне ћелије сте ви! Ви сте са земљом сравнили привреду Србије, раднике избацили на улице, уништили сте војску, деградирали полицију,здравство и школство! Земљу сте гурнули у провалију банкрота! Напунили је страним шпијунима и НВО! То су малигне ћелије од којих је њихова умишљена и тупава елита склепана! Само блебећу којешта, а ништа нити знају нити хоће да поправе и ураде!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: