Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 30. 5. 2019.

SNS paralelni svet

Autor

Odbornik "Niške inicijative" u Skupštini grada Niša

Osnivač Sportskog kluba "Oxygen" i Roler saveza Srbije.

U jeku najveće i nikad jače vlasti SNS-a u Nišu i skoro svuda, u jeku nikad manje demokratije, slobode govora i medijskih sloboda, gospoda vladari pored imitacije parlamentarne demokratije imaju imitaciju svega što prati jednu nazovi državu ili prednacrt države i društva, što i jesmo.

Pored medija koji su kupljeni, formirani i orobljeni svim polugama jedne nedemokratske vlasti su ono malo nezavisnih medija, a ista ta SNS vlast je formirala paralelan svet svega oko nas.

GONGO-vi iliti vladine nevladine organizacije imaju za cilj da zamute sliku svih strukovnih udruženja i prividom "različitosti mišljenja“ u svakom segmentu društva navodno pokažu kako civilni sektor radi svoj posao.

Ovi GONGO-vi su na svakom koraku i segmentu društva i deo su izvršne vlasti, direktno se finansiraju od iste i bivaju formirani od iste.

Slika strukovnih udruženja u oblasti medija ili pravosudnih pitanja, prenosi se na kompletan omladinski sektor, dok se sve to jako dobro i u sportu završava kroz klubove koji ili postanu poluga vlasti kroz upravne odbore ili se jednostavno formiraju novi koji kroz sistem jako brzo istisnu sve ostale.

Poluge pomoći države u njihovoj ekspanziji su lake i jasne. Strukovno udruženje ili bilo koje drugo se lako registruje u APR-u. Ako je neki savez u pitanju ili udruženje koje formiraju druga udruženja, vrlo brzo se kroz aparat vlasti utvrdi njihova reprezentativnost, pa tako oni postanu relevantni činioci u donošenju odluka i kreiranju politike u javnoj sferi.

Na svim konkursima isti GONGO-vi dobijaju skoro sav novac, a ako neko prođe kroz to sitno rešeto iz realnog sveta, to se koristi kao primer da ima različitosti i demokratije u toj oblasti.

Obesmišljavanje, diskreditacija i konfuzija su glavni ciljevi ovog sistema koji je kod nas doveden do savršenstva.

U celoj priči se provlači još jedna opasna retorika. Ne, nije stranoplaćenička, već tradicionalno starosrpska „uspeh se najteže prašta“, gde ako neko i probije na bilo koji način ovaj sistem, pa im na stručni način doskoči i ne uspeju da ga otpišu u jednom potezu, obavezni trolovi nazovi „društvene opozicije“ odmah proglašavaju to isto udruženje ili savez ili osobu za saradnike vlasti i eto te na spisku plaćenika, nijednom činjenicom podržanom, spisku saradnika AV-a. Najgore je ako si iole uspešan i dobar u onome što radiš, politički progon ili nepodobnost će svi jedva da čekaju, ne razmišljajući da će u logičko-karmičkom krugu to i njima da dođe glave.

Za mojih više od 15 godina rada u NGO sektoru i sportu, svedok sam razgradnje svega dobrog koje nije počelo samo od SNS-a, već su jako dobro zagazili u te vode prvo velikani G17+, koji su očevi GONGO-va, gde su oni bili prvi od svih. Sve što tada nije valjalo i krenulo u lošem pravcu, ovi sada su napumpali steroidima i „velikom kintom“, ismejavajući procese zakonom propisanih konkursa i javnih rasprava i debata, doveli civilni sektor do grupice „budala i dinosaurusa“.

Stručnost se svela na politikanstvo, a najgori deo je što se sada otvoreno priča o tome, što govori o ozbiljnosti situacije.

Pa tako sada imamo medije koji serviraju sliku života po meri vladara, strukovna udruženja koja glume strukovna udruženja jer se tako nazivaju u imenu, NGO sektor koji ništa ne radi već samo postoji na papiru i sportske klubove koji bez ikakvog potencijala rade „nešto“. Sve to na period od nekoliko godina daće jako lepe rezultate po ovo društvo. Nažalost, sva deca i buduće generacije platiće „privilegijom“ života u društvu gde će te neuki i nesposobni lečiti, učiti, vaspitavati, informisati i zastupati.

Rezultati svega pomenutog su svima koji zažmure i zamisle „ŠBBKBB“ jasni kao dan.

Društvo neće da uništi virus koji pretvara ljude u zombije ili vanzemaljce. Uništiće ga Pink, Ministar, Banane i Guske, konkubine i ubutaljke u javnom sektoru, ali najviše „mi junaci“ što ćutimo.

I tako vi, intelektualci, opasni momci, junaci, nacijo Miloša Obilića i Cara Lazara, slobodarski narode Srbije i Niša, pobedila vas fukara, nadmudrila...

ćutite, može i gore...

a njima naravno: hvala im što postoje!

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Abc

    21:05 // 31. 5. 2019.

    Vrati mandat pokretu DJB pa onda piši kolumne

  • Miloš Bošković

    11:01 // 31. 5. 2019.

    Čim vidim više od 20 minuseva po komentaru, znam da su se SNS botovi pokrenuli, odnosno da ih ovo svrbi!
    Lupajte minuseve, da znamo da ste tu!

    • Gospodja Melesh

      17:33 // 31. 5. 2019.

      Pa moraju kad su na dežurstvu

  • Manitaske

    21:53 // 30. 5. 2019.

    Nono, Nono, ne mog' se vozim s's roleri u Čair! Ima neki festival, pa ne mog'se vozim.

    Nono, Nono, isteraj ih ko decu iz Ratkove!

    • samo_jako

      23:24 // 30. 5. 2019.

      Reče čovek koji je ubačen u svaku zdravu organizaciju u Nišu da je uništi i obruka. Čovek, koji sam sa nedovršenim fakultetom, frustriran na svakog uspešnog čoveka koji želi normalan život i napredak grada Niša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: