Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 31. 7. 2018.

Šta će nama 4 ili 5 iljadi evra...

Autor

Odbornik "Niške inicijative" u Skupštini grada Niša

Osnivač Sportskog kluba "Oxygen" i Roler saveza Srbije.

U večitoj najavi boljeg života koji nam kao u crtanom filmu izmiče za jedno 2 do 3 godine, krije se ustvari velika mudrost nama dragog vođe. Naime, uvidevši da je prosečan građanin potpuno nespreman za bolji standard koji donosi plata od par „iljadi evra“, ušlo se u večni spin od „nekoliko godina“ pa će si bude.

Razmišljajući svojom pametnom, iskusnom i mudrom glavom, Veliki vođa je stvorio sliku šta bi prosečan dečkonja iz Srbije uradio sa npr. 4.000 evra platom. Uvideo je da celo društvo i infrastruktura cele države ne bi mogli da izdrže takav atak na sve i svja. Ukapirao je da bi pomenuti primerak da ima toliku platu enormno mnogo trošio na kafane, mobilne, zlatne lance i na besna kola (mahom mnogo brza).

Pored činjenice da bi imali krizu zlata, pa da bi se zbog šverca opteretili carinski prelazi koji su i inače u rasulu, zajedno sa celom Upravom Carina i posrnulim radnicima iste, opteretio bi se sektor prodaje mobilnih telefona, koji ne bi imao toliko skupih telefona i prateće opreme da snabde toliku potražnju, iako većina na njima ne skine ni jednu aplikaciju, maskice bi se menjale jako brzo.

Putna infrastruktura bi popucala (a sad je pa mnogo bolja) jer bi se mnogo vozila vozilo po njima, mahom u lokalu, jer prosečan dečkonja misli da su putovanja „ono kad odeš kod Marjana u Draževac“ ili kod ortaka u BG po neke ženske.

Kafane bi morale da pretrpe ozbiljne rekonstrukcije zbog ogromnog povećanja posla, kafe bi u kafićima bile skuplje nego u BG-u (znači malo samo skuplje), teretane bi bile pune jer bi svi dodali jedno 25 kila minimum, radnje za tetoviranje bi procvetale, prodavnice patika bi opet počele dobro da rade čak i u „podzemni“, a "AirMax 2" bi bila najprodavanija patika u Srbiji.

Javni prevoz bi doživeo kolaps jer svi bi kolima išli svuda, ali je predvideo taj problem kao i problem parkiranja, pa je Velika glava ostavila sve kako jeste, čak malko i prikočila.

Tu bi bio kolaps i Doma zdravlja i Kliničkog centra. Svi bi imali pare da plate privatno, pa bi onda pored Neše, i Zuba i Arkan ostali bez poso, jer ko bi da se maltretira po Državno, kad si ide lepo u privatno i titraju mu tamo sve šta si treba.

Zatvorili bi se Second hand shop-ovi jer bi svi kupovali po Forumi i sličnim radnjama, ostali bi neki ljudi bez posla i eto ti problema. Saloni lepote za žene bi bili prebukirani, jer da se ne lažemo, kakva je to žena ako nema sređene nokte i kožu na najvišem nivou i svaki drugi dan ide u salon da menja i doteruje se? Ne bilo dovoljno kapaciteta da se sve to uradi, a radnice po salonima bi popadale u „nesves“.

I šta bi onda bilo sa toliko problema? Bio bi opet Veliki vođa kriv!?

Vi mislite da je sve to slučajno da i dalje imamo plate od po 200 i kusur evra (koj gu ima)? Misli Veliki vođa na vas, niste ni svesni...

In the land of the blind, one eyed man is the king.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Jedna operisana sa 25 god

    14:47 // 5. 8. 2018.

    Ironija je tesko shvatljiva kategorija. Nekima mnogima.
    A ovi sto im okupiran poligon neka traze novi od gradske vlasti. Lepsi, bolji, samo za njih. Da ne placu;)

  • Dexter

    09:41 // 1. 8. 2018.

    Ako je poenta teksta da bismo u slučaju Vučićeve smene imali plate od 4-5 hiljada evra, onda autor živi u crtanom filmu. Srbija je kolonija bez sopstvene proizvodnje, koja u ovom času rasprodaje poslednje što joj je preostalo: sopstvene prirodne resurse. Bez vraćanja državnog suvereniteta plate će ostati na afričkom nivou. A za to nam treba jaka i jedinstvena opozicija i program nacionalnog spasa.

  • Ludovan

    21:30 // 31. 7. 2018.

    Baki, mnogo su ti zanimljivi tekstovi. Sjajno kombinuješ srpski i 'niški' jezik. Uopšte nije isfolirano.

    U tvojim rečima se oseća mudrost opozicionara, stabilnost hokejaša, i energija južnjaka.

    Kupio si me sa ovim citatom na engleskom, baš je mind-blowing.

    P.S. Only Fools and Horses.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: