Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:22, 19. 11. 2011.

20 poena razlike za 20 godina sećanja

Pre dvadeset godina, tačno na dan na koji ovo pišem, iz podruma polusrušenih kuća počeli su da na svetlost dana izlaze, posle nekoliko meseci, uplašeni ljudi mršavih telesa, smežurane kože i potamnelih lica.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Sasa Markovic

    13:43 // 23. 11. 2011.

    Znam te odavno. Rasli smo zajedno nekad u Leskovcu. Znao sam da ces ispasti takav kakav si. Dok si nam priredjivao lutkarske predstave sa tvoje terase, mi ostali klinci, smo znali da si poseban. Ostao si takav. Ti si Srdjane retka pojava.

  • tanja

    12:42 // 20. 11. 2011.

    A mi smo se sekirali i mislili na tebe,tj. nadali se da si ziv.Hvala BOGU da si tu i da nas i danas lecis lekovima i recima koje tako lepo sklopas u recenice,textove... u kojima uzivamo,pozdrav

  • Ivan

    19:18 // 19. 11. 2011.

    Svaka cast za kolumnu, sramota je sto vecina stanovnistva ove zemlje ne oseca nikakvu odgovornost za to sto se dogodilo Vukovaru, vec bas naprotiv.

  • Danica Velinov

    18:59 // 19. 11. 2011.

    Jako dirljivo jer je autentično..uglavnom imamo prilike da čujemo šta kažu preživeli građani Vukovara, ovo je zaista nešto sasvim drugačije..hvala Srđanu što je ovo podelio sa nama!

  • dragoljub stamenkovic

    16:21 // 20. 11. 2011.

    Ništa ne opravdava zločin , ali ipak da pitam : Beše li zločina i sa "UJKINE" strane ? Profesore, da li si i o tome nešto čuo ? Ako jesi, dela, napiši i o tome koju .

    • JelenaK

      10:22 // 21. 11. 2011.

      Radikali, trujte negde drugde, a nas - normalne ljude ostavite na miru!

    • SF

      03:04 // 20. 11. 2013.

      @JelenaK
      Dal truju ili ne.., svedok sam kako su ti isti ladno do temelja srusili Zitomislic. Ako ista znate o istom manastiru znate sta je znacio za Srbe iz Hercegovine. Ako Vam je lakse, i ja trujem.

  • zajebunjen

    20:39 // 19. 11. 2011.

    I Hrvati su poceli da ko i mi Srbi, slave poraze.Mi kosovski boj,oni Vukovar.

  • Dragan Vukadinovic

    18:37 // 19. 11. 2011.

    Srecom sada nam se nudi PREOKRET

    • JelenaK

      00:01 // 20. 11. 2011.

      Ma kakvi, treba da nam se nudi RAT! Nama rat, vama pljačka!

  • Meda

    03:04 // 20. 11. 2011.

    ODLICAN OSECAJAN TEKST!

    Samo... nedorecen je ostao deo u kojem se pominju "divljaci koji ubijaju zivot" a koji, umesto na dzibru, smrde na Badel vinjak i svojim zrtvama ne stvljaju cev na celo nego ih zive bacaj u jame?

    Cekaj... pa tog dela nema uopste!

    Valjda je to partijski nekorektno...

    • srdjan pesic

      18:45 // 20. 11. 2011.

      Hvala,
      Nisam ja nikog imenovao ovako ili onako...divljaci koji ubijaju zivot nose i ove i one dresove. Ovaj moj je smrdeo na dzibru, a ako mene pitas i badelov konjak je dzibra. Partija nema veze sa ovim, casna titova, ovo je moja prica.
      Hvala na misljenju jos jednom

    • Meda

      08:12 // 21. 11. 2011.

      Sad... da si rek'o "Chasna Chedina" pa da ti poverujem
      ;)

  • vlada

    09:08 // 20. 11. 2011.

    Jesda si LDP,ali članak ti je strašan...Šalim se za LDP,briga me za partije.
    U vreme opsade Vukovara, bio sam na vojnoj vežbi kod Rudara. Neka budaletina od majora nam je prvo jutro rekla kako naša mlada vojska umire žedna i bez lekova i krvi u kasarni, i da ćemo možda već sutra ići da ih oslobadjamo. U stroju muk, strah. Ja bivši graničar, najmladji sa 27 godina. Sve teče i strinke. Posle dva dana i istog govora svakog jutra, neko je iz stroja doviknu: "Pa ajdemo već jednom, samo plandujemo ovde na planini!". Major debil ga je poslao u zatvor zbog nediscipline.
    Sutra ujutru isti govor! Ali kao odgovor hor povika, pobuna! "Ajdemo već jednom, svako po metak da ispali iz prastare M-48, pa je neka vajda!". Major je otišao kao popišan i više se do kraja vežbe nije vratio.
    Ni na jednu "vojnu vežbu" se više nisam odazvao, čak ni za vreme bombardovanja. Moja jedinica je uvek negde bila na plandovanju, ništa ratovanje, prasići i pivo. Potrebniji sam bio porodici.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: