Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 19. 6. 2010.

3 piva, za 3 sata u 3 države...

Stoji kraj otvorenog prozora mog automobila, sa jednom rukom u džepu, i čeka. Ne govori ništa. Dobar dan, kažem. Ćuti policajac i čeka. Pomislih da nisam promašio državu, jezik, put... Možda me čovek ne razume. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • meda

    17:30 // 19. 6. 2010.

    Olabi malo, kume.

    jedna lasta pa cak ni jato lasta ne cine prolece.

    Nekada su takvi granicari bili odlican primer za pravedno uopstavanje (generalizacija) ali su svake godine sve vise i vise tek samo izuzeci.

    Ne zato sto hoce nego sto moraju.
    Casa nije polu prazna, casa je vise nego polu puna

    PS
    Ne pristoji jednom profesoru univerziteta zargon poput: "usere sve" i "Alo bre" pa makar bio i predstavnik politicke partije

  • Ivan

    22:40 // 19. 6. 2010.

    Preporuka za text :)

  • ranko

    14:01 // 28. 6. 2010.

    Drug ili gospodin Srđan(nebitno),je napisao tekst i opisao Srbiju onakva kakva jeste,na moju veliku zalost.Mi stalno nešto ,bitno ili nebitno ,povezujemo sa pripadnosću ovim ili onim partijama,ŠTO DOKAZUJE DA TE PARTIJE GOSPODARE NAŠIM UMOVIMA,TE DRUGAČIJE NE ZNAMO DA RAZMIŠLJAMO.Pogledajte naš dnevnik u 19.30 na tkzv.nacionalnoj televiziji(50%sadrzaja je ko je koga ubio,ko je uhapšen,ko kuje zaveru protiv drzave i naroda isl.40%uspjesi naše vajne politike u zemlji i inostranstvu,10% o poplavama i dunavu čiji poplavni talas nikako da nadođe.Mislim da u ovoj zemlji ima još zdravog i normalnog i predlazem da makar 5 minuta dnevno potrošimo ,svi pojedinačno ,na mentalni trening kojim ćemo promeniti sebe ,jer jedna velika masa ljudi organizovanih u "drzavu" je samo skup pojedinaca.

  • Srdjan Tomic

    12:02 // 20. 6. 2010.

    Ne bi da budem prestrog prema kriticarima ovog teksta ,ali dok se covek nije oglasio recima koje jedino izazivaju poziv na komentar(mislim, ciljne grupe kojoj je i namenjen) dotle ste i cutali...oportunisticki cekajuci da "kao" imate sta da prigovorite.
    Sve cestitke za tekst...a oni sto misle da znaju da pisu neka ovo procitaju,pa nek se porazmisle sta to uopste u zivotu rade....Pozdrav

  • Ljubicica

    18:59 // 15. 2. 2011.

    Gospodin Pesic je dokazao i pokazao da je pravi intelektualac. Tekst je odlican. Svaka Vama cast profesore! Tako se pise. Mogu "polu-ljudi" da omalovazavaju i podcenjuju, ali ovo je po meni cista desetka. Dobro je da Medicinski fakultet u Nisu ima takvog profesora na kome bi mu pozavidela citava Evropa!!!

  • Zoran Jovanovic

    15:57 // 30. 6. 2010.

    Meni je interesantan fenomen da upravo oni koji se pozivaju na politicku obojenost autora teksta najagresivnije nastupaju sa pozicija politicke ostrascenoti. Iako se mnogo toga u tekstu ni meni ne dopada, dozvoljavam da je covek ispricao ono sto mu se desilo i sto mu smeta. Nisam osetio da je imao potrebu da bilo sta koristi u dnevno politicke svrhe kako rece jedan od komentatora. Aki je on bar sebe potpisao, nikog nije javno uvredio, imao hrabrosti da se deklarise i uz svoje ime stavi i politicku pripadnost. Ne volim tu partiju, ali postujem gest. Za razliku od njega verovatno naruceni komentatori se kriju iza pseudonima....laznih mailova ili sarkasticnih nadimaka. Hrabro nema sta. Sto se jezika tice nemam komentar. Blogovi su slobodnija forma od knjizevnih dela pa je sve potpuno dozvoljeno. Osim toga i mnogi poznati pisci su su svoje karijere gradili pisuci jezikom ulice. Ako je u kontekstu onda je u redu. Ajde neka svako od komentatora za pocetak navede svoje puno ime i prezime, politicku opredeljenost i da napise bar jednu kolumnu u kojoj ce jasno iskazati svoj stav o bilo cemu, pa da onda pricamo dalje. Dotle....postujem sve one koji se potpisu i jasno oskazuju svoj stav, makar se on meni i ne svidja.

    Zoran Jovanovic,
    Stomatolog iz Pirota

  • Milan Djokic

    23:06 // 23. 6. 2010.

    Gospodin Pešić je, čini se, sam sebi ciljna grupa...
    Kada si deo onoga što kritikuješ, to biva nesvrsishodno.

    Ali, dobro, tekst bi bio u redu da ga je napisao neko drugi - bilo neko ko nije deo takvog sistema, bilo neko ko je manje obrazovan (ako gledamo s aspekta pravopisa i rečnika).

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: