Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Srđan Pešić

Profesor Univerziteta u Nišu.

Predsednik Gradskog odbora LDP i odbornik u Skupštini Grada Niša.

  • Nema više Dženis

    Svake godine sredinom avgusta u goste mi dolaze drugari iz Beograda, Novog Sada, Skoplja, Leskovca. Svake godine oni svoje godišnje odmore prilagođavaju tom vikendu kada niška tvrđava oživi. Svake godine se tih nekoliko dana živi na Nišvilu ili od Nišvila.

    (27) detaljnije
  • Budžetska inspekcija Niša u trogodišnjem snu

    Da li je Budžetska inspekciija podnela makar jedan izveštaj Gradonačelniku Niša o tome kako je za svoj sopstveni rad trošila budžetski novac i koliko je doprinela da se trošenje novca gradjana kontroliše?

    (65) detaljnije
  • 20 poena razlike za 20 godina sećanja

    Pre dvadeset godina, tačno na dan na koji ovo pišem, iz podruma polusrušenih kuća počeli su da na svetlost dana izlaze, posle nekoliko meseci, uplašeni ljudi mršavih telesa, smežurane kože i potamnelih lica.

    (14) detaljnije
  • 3 piva, za 3 sata u 3 države...

    Stoji kraj otvorenog prozora mog automobila, sa jednom rukom u džepu, i čeka. Ne govori ništa. Dobar dan, kažem. Ćuti policajac i čeka. Pomislih da nisam promašio državu, jezik, put... Možda me čovek ne razume. 

    (7) detaljnije
  • Hleba i Partizana!

     Kažu da se od govana burek ne može napraviti. Siguran sam, međutim, da se opustošene hale MIN-a, Elektronske industrije ili Nitexa mogu oživeti, i po neki osmeh na lice vratiti. Kako? Pitajte Duleta Vujoševića! 

    (2) detaljnije
  • Predsednik u manastiru, Gradonačelnik u Svetosavkom domu, Grad u problemima a građani u čudu i apatiji

     Privatno je pravo i Predsednika i Gradonačelnka, a i moje, da verujem i odlazim u crkvu, ali je čudno da se poslovi građanske države i lokalne samouprave premeštaju u crkvene prostore.

    (12) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: