Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Stanislav Stanković

Rođeni Nišlija koji živi u Finskoj. Tamo završio i doktorske studije, na Tehničkom Univerzitetu u Tampereu. Radi na Univerzitetu. Bavi se naukom.

 • Huligani, politika i istorija

  Istorija se ponavlja, jašta, ali ponekad na ne baš očekivane načine i definitivno ne baš bukvalno. Neki obrasci se međutim često prepisuju, a nepovezani događaji umeju da se, pukom slučajnošću zavrte oko istih mesta. Prva metastaza zloupotrebe huligana u političke svrhe vezana je za lik i delo jednog od naših, bezmalo pa zemljaka, rođenog tu dole u Lebane.

  (6) detaljnije
 • Štrajk u Finskoj

  Rešio moj univerzitet da štrajkuje. Da, da, dragi čitaoci i ovde u ledenoj Skanidinaviji, zemlji meda i mleka zeman došo, valja štrajkovati.

  (1) detaljnije
 • E75

   Niš je raskrsnica puteva. To je floskula koju sam čuo bezbroj puta još od časova Poznavanja Društva u trećem osnovne. Kao i tolike stvari u životu ona ne znači skoro ništa dok se ne postavi u pravi kontekst.

  detaljnije
 • Bujanovac vs Belgija

  Belgija je tako i samoj sebi i EU zabila auto gol. Sistem koji je poslednjih meseci sam od sebe nastao bio je za Belgiju bogom dan. Pa oni su, za ime Boga, sami trčali da izveste policiju da su stigli i gde nameravaju da prebivaju. Ovako, sad će ih ova akcija potisnuti duboko u ilegalu i još dublje u zagrljaj organizovanog kriminala.

  (1) detaljnije

Naši autori