Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 12. 12. 2013.

Istina

Lavirint
foto: msaari
Autor

Jedan od osnivača i direktor Južnih vesti. U slobodno vreme posvećen detoksikaciji i inspiraciji.

Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

Šta je za vas istina i koliko ste spremni da platite ili uradite da bi došli do nje?

U ovom degradiranom društvu i sistemu vrednosti ništa, nula.

Zašto?

Polovini ne odgovara istina jer su i sami ili žele da budu deo sistema i uživaju sve beneficije državnog posla.

Druga polovina radije bira da komentariše hroniku, zabavu, omalovažava svaki trud i pozitivni pomak u društvu i čeka da se nešto desi, jer oni svakako „nikako ne mogu da utiču na to“. Dežurni „hejteri“ i dokoličari.

Ne zna se ko je opasniji od ovih grupa jer su u ogromnoj većini i ne prezaju ni od čega, sa tendencijom još većeg monopola i autokratije. Još je opasnija činjenica da kako se „ekipa“ dokoličara iz druge polovine bude prelivala u prvu, doći ćemo do tačke pucanja i samouništenja.

Ako mislite da nam ne može biti gore, budite sigurni da smo još uvek daleko od dna i da će put naniže biti veoma bolan.

Oni koji ne pripadaju ni jednoj od pomenutih grupa predstavljaju, na žalost, statističku grešku u društvu. Od njih se očekuje da naprave korak napred i stvore promene, dok u isto vreme druga polovina omalovažava njihov rad, a prva pokušava da ih asimiluje ili istrebi.

Posle skoro 5 godina rada na Južnim vestima mogu sa sigurnošću da tvrdim da je cena istine izuzetno visoka, ali da je vrednost istine neprocenjiva, kako za društvo, tako i za vas lično, za svakog pojedinca u društvu.

Kroz lavirint korupcije, autokratije i degradiranog sistema vrednosti istina je prvi korak i jedini način da efikasno nađemo pravi put i konačno krenemo da evoluiramo kao društvo i kao pojedinci.

Na nama je zadatak da započnemo izgradnju novog društva, na dobrim temeljima i pravim vrednostima, jer niko to neće uraditi umesto vas i nas.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Перица Мали

    16:05 // 13. 12. 2013.

    Народ мора да схвати да се политичари куну у народ док их изабере,после избора,раде само за себе,што је народу горе њима је боље.Изградити систем контроле политичара и захтевати њихову одговорност.

  • Milena

    20:43 // 12. 12. 2013.

    Prva polovina te osporava, druga ignorise, a, ti,i malobrojni tebi slicni da im stvarate bolji zivot? Borba za istinu do sada je bila bezizgledna... Mnogo srece, mladi covece!

  • Svevladovic

    16:56 // 12. 12. 2013.

    Posto si drustvo u celini podelio na polovine reci mi kojoj ti polovini pripadas. Ja verujem da ima jos delova i ta tvoja podela me vredja.

    • Nada Milovanov Krivokuca

      18:48 // 12. 12. 2013.

      E, ako je to najveci utisak pri citanju ovog clanka... Taj treci deo kome pripada i Vitomir Ognjanovic je tolicki, malecki da je skoro neprepoznatljiv kao deo.Nego hajde da nesto ucinimo da ga uvecamo

    • Aca

      16:09 // 13. 12. 2013.

      Mi Srbi smo narod i po, imamo 3 polovine :)

      U degradiranom društvu i izopačenom sistemu vrednosti istina i nema neku vrednost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: