Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:49, 9. 4. 2012.

Đubre

djubre

Bio je sneg i bilo je lepo i čisto. Odjednom se otopio i otkrio previše smeća i prljavštine. Neka se oni bave visokom politikom i otvaranjem novih radnih mesta, ja bih da se bavim đubretom pored pruge na Trošarini.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Милан

    15:38 // 10. 4. 2012.

    А пазите сад ову причу. Отац мог колеге са посла скоро сређивао двориште, чистио човек све и свашта и напунио до врха ауто приколицу ђубретом. Запутио се човек на градску депонију, дошао до капије, ”добар дан, 400 динара за одлагање ђубрета”. Значи сам је све одрадио, одвезао својим колима до депоније, сам истоварио и платио 400 динара. Зашто? Чему? А шта мислите колико је платио ”комшија” који то остави поред пута и ког чак и да пријавите некој од многобројних надлежних служби неће бити кажњен?

    • dzoni

      00:30 // 17. 4. 2012.

      a sta mislis od cega se finansira gorivo za buldozere i odrzavanje deponije,iz fonda za stocarstvo...

    • Милан

      13:35 // 17. 4. 2012.

      dzoni 00:30, 17.04.2012.
      Ја мислио да томе служи одређени износ (не могу сад да потражим тачно) са рачуна обједињене наплате, нешто као ”одвожење смећа” и сл. Ако би се финансирали од људи који сами довозе смеће на депонију, не би се ’леба најели.

  • Branko Savić

    17:29 // 13. 4. 2012.

    Sreca pa imamo vredno i savesno preduzece JKP Medijana, koje ce sve to da pocisti i pretvori u osnovne sirovine i cistu energiju.
    Za jedno 150 godina.

  • Max Q

    19:05 // 11. 4. 2012.

    Pre skoro tri godine sam prvi put otisao u Knez Selo vazdusnu banju jel', po ocevu umrlicu jer je umro u tamosnjem sanatorijumu (administrativni besmisao ali necu o tome), napio se vode na cesmi i posao ka referentovoj kancelariji... Hodam i sa desne strane u gomili djubreta zapazim savrseno obradjeni komad mermera, pa jos jedan, i jos jedan? Zastanem i po podnevnoj jari zmirkajuci pocnem da razaznajem da su to zapravo nadgrobni spomenici. To je bio dodatni sok koji me je ionako sludjenog od onog sto mi se desilo naterao da zagazim u deponiju i "opipam stvarnost". Nisam mogao da poverujem, to su bili dedovi stricevi ujaci i tetke, braca sestre i sinovi istih onih koji su to djubre i bacali. Od tada zaista imam veoma malo razumevanja za "ljude" i sva naklapanja o tradiciji i ostalim glupostima o nebeskom narodu.

  • Aca

    01:02 // 10. 4. 2012.

    "Dakle, svi pričamo o politici a đubre je i dalje tu i samo se gomila!"
    Tražimo spasioca a sami sebe zatrpavamo đubretom. Ne znam samo ko je gori, da li oni koji bacaju đubre gde god stignu ili oni koji sakupe đubre pa zapale i ostave tako da smrdi.

  • Milan petrovic

    13:16 // 10. 4. 2012.

    Za takve ljude ne treba imati ijednu rec postovanja.. zive svinjskim zivotom, lenstine, bez imalo svesti i ljubavi prema domu, gradu, ulici, kraju, pa i prirodi.. no..i ovde ko i uvek..vaze one nase stare ..kao na primer.."kako sejes tako ces i da zanjes".. tako da ne sumnjam da neko s takvim stavom i odnosom prema okolini moze nesto veliko u zivotu da napravi niti da bude veliki covek.. svinjarije su neodvojive od svinjskog zivota..

  • Neimar

    15:08 // 24. 4. 2012.

    Tuzno je da Tihim okeanom plovi ostrvo djubreta velicine Teksasa, to znaci da je cela civilizacija takva. Pogledajte emisiju Sasvim prirodno (Volite li Srbiju?), jako je potresna. Ja odavno nosim ceger kad idem u market, bacam flase u deo za plastiku i mislim da kad bi svi to radili to bi bio dobar pocetak.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: