Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:27, 18. 6. 2012.

Cvetak zanovetak

Ja sam cvetak, čudan cvetak, ja sam cvetak zanovetak, neka znade publika moja mirisaću iz cipelica jaaaaa... U nekim zemljama pozorište je rasadnik glumačkih talenata, u nekim pak rasadnik cveća...

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • SF

    12:55 // 18. 6. 2012.

    Zavist je opaka stvar mladicu! Da li je to vama krivo sto niste visestruko "talentovani" poput one koju prozivate? Za pocetak savetujem "Bastovanstvo za pocetnike", a u dogledno vreme skriptu "Kako unistiti teatar" autora Biljane Vujevic. Mozda se onda resite svojih frustracija.:-)

    • Mucnina

      22:34 // 18. 6. 2012.

      Ja ipak predlažem da mladi gospodin pre toga prouči teoriju ''nije cinizam jedini element kolumne'', a da zatim pripazi na jezik... Ipak je on zaposlen u Narodnom muzeju preko poznate gradske osovine Banana - Slaviša u vreme primanja još nekolicine predizborno naguranih.

    • M

      10:03 // 19. 6. 2012.

      Mucnina@ U NP u Nišu je preko SVIH osovina zaposlena gomila rođaka, poslušnika i političkih ulizica, a tebi smeta zdrav razum ovog momka koji je javno progovorio o pretvaranju pozorišta u JKP Goricu! Da ima ovakve kritičke misli, sporili bi smo se oko predstava i repertoara (o čemu itekako ima šta da se kaže), a ne o sadjenju fikusa po šimikama.

  • Laza

    10:32 // 19. 6. 2012.

    Ja ne znam i ne interesuje me gde on radi i da li radi - u svakom slucaju se ne secam da sam coveka video ni u jednoj kampanji - ali osnov svega je da je kolumna tacna! Nisko pozoriste je postalo eksperiment! Samo par starih predstava vrede i nije losa ova poslednja ruska prica... Dakle: kolumna je tacna i sve je istinito! Pomalo cak bolno!

  • SF

    10:55 // 19. 6. 2012.

    Meni je muka od ove mucnine. Mislim da je njena pojava usko vezana sa najezdom gmizavaca u gradu o cemu su JV juce pisale!

  • dusica petrovic

    11:58 // 19. 6. 2012.

    slažem se sa tvojim stavom da je moralno da pozorište ostane pozorište.svesni da se pozorište neumitno gasi, ovakvi potezi daju ubrzanje. ali, očekujem čudo, da se nešto promeni

  • lozni kalem

    14:30 // 19. 6. 2012.

    @Mucnina, prenesite Biljani Vujović da je pozorišta funkcionisalo pre nje, da je udaljila prvake Pozorišta,da ni u zapošljavanju ljudi u instituciju na čijem je čelu nije bez putera bez glavi i da se to zna.Političke nagrade nisu odraz stvarnog stanja i to znaju čak i njeni iz DS-a.
    Eto, ako merak nema cenu, neka bude u narednom mandatu direktor JKP GORICA.

    • koji prvaci?

      10:18 // 27. 6. 2012.

      Prvaci? Ko su oni? Oni nesvrseni srednjeskolci koji dolaze na posao dva puta nedeljno? Oni koji ne znaju da izgovore iole tezi tekst? Koji niski glumac je uradio nesto na srpskoj sceni, pozorisnoj, filmskoj, na TV? Nigde ih bre nema, niko za njih ne zna, da ne glumataju ovde za velike pare, cistili bi ulice.

    • A

      09:20 // 28. 6. 2012.

      koji prvaci? @ Ti prvaci su završili srednju glumačku školu, a zatim i dramske fakultete. A što se tiče rejtinga na srpskoj sceni, stvari stoje ovako: Jedan je profesor na fakultetu umetnosti i to na odseku za glumu, gde vodi klasu, a druga dvojica su asistenti, takođe na predmetu gluma. Povodom komentara o ''izgovaranju'' teksta moram da napomenem da je jedan od njih asistent na predmetu dikcija (za neupućene, predmet o scenskom govoru). Zajedno imaju tri puta više nagrada sa domaćih i inostranih faestivala nego svi ostali zajedno. Jedan od njih je umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta u Nišu. Kao gostujući glumci radili su sa mnogim pozorišnim ansambalima u Srbiji. Na žalost, stanje u filmskoj i TV industriji je takvo da je sve zatvoreno u krugu dvojke, ali se i pored toga pojavljuju u nekim ostvarenjima.
      Dakle poštovani ''koji prvaci?'', vaša neupućenost i loša namera ne smeju biti razlog da poništavate kvalitet i kredibilitet tih umetnika.

  • Mucnina

    20:31 // 19. 6. 2012.

    Internet tim URS - a (zavoda za zaposljavanje politicko - rodjackih kadrova) radi efikasno kao i uvek XD
    PS. Biljana Vujovic je nestrucna, nesposobna i unistava pozoriste svakim svojim ''projektom'', ali ovakvi licimeri zaposljeni rodjackim linijama nemaju nikakvo pravo da napadaju bilo koga...

    • Laza

      00:15 // 20. 6. 2012.

      Problem Vas je sto ne komentarisete kolumnu i istinitost ili bolje receno tacnost ili netacnost iste vec se bavite autorom a to je besmisleno i pomalo ruzno... Ovde se radi o kritickom misljenju jednog projekta sa kojim se neko slaze a neko ne - to je OK... Ali pisati o autoru ne cini mi se korektnim!

    • Laza

      00:23 // 20. 6. 2012.

      Mislim da je jako besmisleno baviti se autorom... Ovde je rec o jednom kritickom misljenju oko jednog projekta.. O tome treba diskutovati a ne o coveku koji pise... Nekom je projekat OK - nekom nije - ja se licno slazem sa autorom ne ulazeci u njegov zivot jer bi se slozio da je ovo napisao bilo ko... Jednostavno taj projekat ne pristoji pozoristu i to je sustina teksta...

    • lozni kalem

      07:56 // 20. 6. 2012.

      @Mucnina, ako se iz ovog nicka ne krije sama Gdja Vujovic onda predlazem da joj se javite za povisicu pod obavezno.Ovako vatreno je niko nije branio od 1997. godine; mozda bi trebalo da je zastupate na svim onim sudjenjima zbog mobinga koje je izgubila? Razmislite, dobra je to kinta.
      Uzgred, lepo ce Vam stajati zemljane simike,vec vidim.

    • tacno

      10:09 // 27. 6. 2012.

      O nacinu na koji je on tu gde jeste, ajd da ne komentarisemo.Mora, ipak, da mu se Biljana zamerila time sto ga nije pustila u pozorisne redove, pa joj od tad, umesto dotadasnjeg lizanja skuta, pljuje u lice i iza ledja.

    • Nevena Ilic

      10:26 // 27. 6. 2012.

      a sta ces, kada se samo takvima danas i pruzaju mogucnosti

  • Laza

    00:32 // 20. 6. 2012.

    @Mucnina Cini mi se besmislenim da se bavite autorom a ne onim sto je napisao u ovoj kolumni. Ona je predmet diskusije a ne on! Prema tome - moze se diskutovati o slaganju ili neslaganju sa iznetim stavovima ali ne neukusno diskutovati o autoru. Moje misljenje je u skladu sa ovim sto je napisano i ja bih se sa napisanim slozio ma ko da je napisao - a to je sustina komentara kolumni - slaganje i neslaganje sa iznetim cinjenicama a ne sa licnoscu!

    • Nevena Ilic

      10:28 // 27. 6. 2012.

      Lazo, i on je.Covek bez ikakvog kredibiliteta, koji joj je do juce ljubio skute sve u 16, da bi bio primljen u to, sada mu omrazeno pozzoriste, sve je rekao ovao pljuvackim i licemernim stavom.Biljanu ne branim, ali mi se gadi od njega i slicnih.

    • lozni kalem

      13:06 // 29. 6. 2012.

      @Nevena Ilic, pa Vi i @Mucnina se ni po čemu ne razlikujete osim po polu. Oboje se svojski trudite da oborite kredibilitet autora teksta ali ne i onoga što je napisao. To pokazuje i dokazuje da je 1. autor rekao istinu u svom tekstu, 2.da ste saglasni sa tim (jer ne negirate) 3. da je Vama lično lepo u postavi Biljane Vujović. Savršeno me ne zanimaju razlozi koji su naveli autora da napiše ovakav tekst, niti Vaši razlozi da pljujete po autoru i dosledno, kao mnogo puta ranije na JV, branite politiku Narodnog pozorišta Biljane Vujović. JEDINO ŠTO ME ZANIMA JESTE DA LI JE NAPISAO TAČNE STVARI - A JESTE...

  • Nikola

    09:43 // 20. 6. 2012.

    U kolumni sve receno i sve istinito... A pokusaj da se kolumna ospori na nacin koji to radi Mucnina govori o tome da je zaista mucno biti Mucnina i da je ona besmislena. Bravo za kolumnu!

    • Nevena Ilic

      10:29 // 27. 6. 2012.

      A ko je osoba koja je to napisala?Kakav kredibilitet on uopste ima za bilo kakvo pisanje?Sta je uradio u zivotu?Po cemu je poznat?Koliko on vredi?

  • Mucnina

    11:19 // 20. 6. 2012.

    Opa, pa ovo nije obican internet tim URS - a, ovo je specijalna jedinica Natalijinih rodjaka na delu (tzv. ''Bananice'') ;)
    Ljudi, ja vas razumem. Vi ste dobili posao u javnim preduzecima zbog clanske kartice URS - a i sada ih grcevito branite, ne primecujuci da sam ja napao i pogubnu strahovladu Biljane Vujovic u NP. Sustina je u tome da autor kolumne (koja je btw jako lose napisana)nema moralno pravo da napada bilo koga zbog nacina na koji je zaposlen u Narodnom muzeju (cak je i ugovor potpisan van radnog vremena). Svestan sam da ni ovaj komentar necete shvatiti jer ste u panicnom strahu od neulaska svog biroa za zaposljavanje u gradsku vlast ;)

    • lozni kalem

      12:40 // 20. 6. 2012.

      @Mucnina,ime Vam pristaje.Sada kada znamo da ste 1.muskog pola 2. da imate nešto debelo lično protiv autora kolumne zbog čega 3. ne pišete o samoj kolumni sve nam je razumljivije.E,sad, što se tiče internet tima specijalaca - pozdrav od slobodnog strelca...

    • Nikola

      12:40 // 20. 6. 2012.

      Znam momka iz vidjenja i siguran sam da nije clan nijedne partije jer se partijasenja uvek klonio... A ovo: "potpisivanje ugovora van radnog vremena" - pa vecu glupost nikada nisam cuo... Ali dobro mucnina dok ne izadje i ne prodje nema joj pomoci... Zalosno!

    • Nikola

      12:51 // 20. 6. 2012.

      Autor ne napada sistematizaciju NP Nis vec umetnicku politiku istog! To je osnov kolumne! I kao sto rekoh znam momka iz vidjenja i tvrdim da nije clan partije jer se uvek partijasenja klonio!

    • slučajni posmatrač

      01:47 // 25. 6. 2012.

      @Nikola
      Posmatrajući momka kojeg poznaješ iz vidjenja primetio si kako žmuri ispod predizbornih bilborda ...
      Kako si to leba ti primetio da se partijašenja kloni?
      Hvala na odgovoru

    • Nikola

      09:44 // 25. 6. 2012.

      Pa tako sto sam sam vrlo politicki angazovan i znam uglavnom sve iz njegove genracije (mislim da smo i slicnih godina). Njega prosto nigde nikada nisam video - ne tvrdim nista sto posto ali koliko znam i koliko sam cuo ovaj lik nije ni u jednoj partiji ili cak i ako jeste nije angazovan!

    • Nevena Ilic

      10:25 // 27. 6. 2012.

      Takvi su najglasniji.Muvaju i buse svakud da dobiju uhlebljenje, negde im upali samo zahvaljujuci partijskom clanstvu, a onda udare na sve koji im se zamerili. Misle da je svet njihov i da mogu da pljuju besomucno.Mali se malo zaneo, udarila mu u glavu mogucnost da se javno oblasi.A i ovi iz JV, izgleda da u Nisu nema dobrih pisaca, kad su morali na njega da pristanu.Zalosno.

  • Jovana

    13:39 // 20. 6. 2012.

    Idem u pozoriste vec petnaestak godina redovno i ovako nikada nije bilo. Bilo je losih predstava - losig tekstova, glume... Ali ovoliki broj eksperimenata nije bio. Ne razumem tu instalaciju sa cvecem - zaista ne razumem i volela bih da mi je neko objasni. U tom smislu svidja mi se kolumna... Bravo za hrabrost!

  • Mika

    21:23 // 20. 6. 2012.

    Bravo!

  • SF

    14:38 // 21. 6. 2012.

    Evo ekskluzivno za Juznevesti text dubokoumne poezije Bilje Bajke:
    "Cipele
    Cvetne
    sretne
    samonikle
    Uz slobodan hod i visoke štikle
    Koračaju
    nečujno,
    uporno
    i same
    Dok ih negativci vrebaju iz tame
    Dok se bore
    i stvaraju
    Šumom mržnje tumaraju
    I nehaju za pridike primitivaca prostaka
    I napade jalovnjaka
    Jer samo
    Daroviti daju kod ,
    I samo
    Daroviti diktiraju i ritam i hod"
    p.s. A evo sta se desava kad "daroviti" na visokim stiklama umisle da su stvarno daroviti:http://biljabajka.files.wordpress.com/2010/08/biljapad.jpg
    p.s.1 Znam da ne objavljujete komentare sa linkovima,molio bih da ovaj put napravite izuzetak.Hvala!

    • Mika

      04:09 // 22. 6. 2012.

      Iako mi je drago da ste objavili ovu brljotinu- ovo je samo za MINUS, a nikako za plus.

  • X

    02:27 // 23. 6. 2012.

    Najaviše instalaciju, pa prepraviše u performans, a na kraju gledasmo priredbu!I to ispisanu malo ćirilicom, a malo latinicom, u duhu nove preporuke ministarstva prosvete. Dakle, gledasmo gde Gđa Vujović proziva nekulturu, a priredba odiše nepismenošću i jezivom interpretacijom poezije. Pa još i glume kao ona!!! Da je nije Suza podržala sa studentima, bilo bi jadno.

  • lozni kalem

    14:17 // 29. 6. 2012.

    Smešni su komentari onih koji,pokušavajući da dezavuišu autora kolumne, brane Biljanu Vujović i ono što je uradila od NP Niš. To govori o njima koji su se sa dotičnom već utalili, glume u predstavama koje režira režiser lutka predstava. Bar nemojte da je branite, ionako će za par meseci otići u istoriju- gledajte kome ćete dalje da se šlihtate

  • Laza

    17:08 // 30. 6. 2012.

    Najstrasnije je sto upravnica pozorista, po obrazovanju prof. srpskog jezika (diplomirala sa 32 godine) prica o izuzetnosti i kreacijama... A sama je izuzetno dugo studirala - temeljno i iscrpno! Zaista je vreme da na celo pozorista dodje dobar menadzer koji ce nesto znati o dramskoj umetnosti a koji ce imati potporu u dobrom umetnickom direktoru!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: