Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:34, 8. 2. 2012.

Kome(n)dija u jednom činu

Autor

Diplomirani menadžer u turizmu. Master Produkcije dramskih umetnosti i medija završio na beogradskom FDU. Doktorand na novosadskom PMF-u iz oblasti kulturnog turizma.

Vilin grad na vilinoj reci. Sve je bajka. Čak i kada nije. Sve je spektakl. Čak i kada nije. Činovnici grada sa žuljevima na rukama. Sneg je opet glasači, a par meseci od izbora nas deli… Sneg je opet glasači k'o onda kad smo se na ulicama sreli... Sneeeeg je glasači...

U moru jeftinih političkih poena imamo i ovu kome(n)diju sa čišćenjem ulica. Činovnici grada Niša u svoje radno vreme delaju po ulicama u jeftinoj garderobi i čiste sneg.

Mačke – posebno mačori i sneg su u februaru normalna pojava, ali u Nišu je to povod za spektakl. Jeftin. Prost. Prostački. Sa sve nekim smešnim kapama i lažnim širokim osmesima govore da su prezadovoljni što čiste... Loša, veoma loša gluma – mogli su da idu na neki čas.

Da zaista žele da čiste radili bi to van radnog vremena i bez kamera. Ali ovo je vreme velikog bate i sve mora da se snimi i da se objavi.

Zrno po zrno pogača, a glas po glas – vlas'!

A ako oni čiste u radno vreme, a grad tada funkcioniše normalno, postavlja se pitanje šta oni uopšte rade kada možemo bez njih?!? I te lažne reči da se lepo osećaju dok čiste – pa ko voli da se smrzava na minus hiljadu i da čisti sneg (molim da se i meni javi da mi pomogne!). Ali sneg je opet glasači, a par meseci nas od izbora deli....

Domanović je u modi! Vođa pre svega i izgleda da smo svi slepi. Kao da niko ništa ne vidi. Kao onaj Betmen slepi miš koji je onomad doleteo u Narodno pozorište Niš. Nema ga nešto ispred teatra – verovatno se zagubio u onoj rupi iskopanoj zarad opere koje nema pa nema. Sada bi Betmen slepi miš mogao da čisti ispred Narodnog pozorišta Niš.

Istina – teško je njemu da čisti jer je slep, ali navodiće ga već nekako. Biće to njegov ručni rad. Čistiti i biti srećniji – to je njegova misija. I osmeh kao lajtmotiv jer Betmen slepi miš nije luzer – o ne, naprotiv. Snalazi se dobro. Posebno na ledu, jer je navikao na izazove.

Kome(n)dija nije potpuna. Fali samo da neko, ne daj Bože, slomije kuk ili nogu od ovih činovnika, pa da kažu kako su život žrtvovali za grad i građane. Onda bi bili u Šarenici kod dotičnoga Žike, a on ide putem satelita pa bi i dijaspora videla šta je u Srbiji ostavila. I pohrila nazad… Mada to bi već bila groteska! Ne može!

U nekim gradovima studentarija već uveliko čisti sneg za male – velike pare... Ali te pare su gradu potrebne da povećaju primanja ovih što delaju za dž...

Kome(n)dija zaista. Prava jednočinka. Za pozorište. Ionako je i ono kome(n)dija.

A život ide... I ne vraća se...

Sneg je opet Snežana a mnooooogo godina nas od pravog života deli....

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • Semper Fi

    15:12 // 9. 2. 2012.

    Postovani Zeljko, nisam mogao a da ne stanem u odbranu Betmena, ocito ti nemas tacan info. Betmen je poznati borac protiv zla i pomagatelj ljudima u nevolji. Trenutno je zauzet davanjem casova voznje suprugu Bilje Bajke jer je covek "naplatio"(koincidencija-supruga mu isplatila), putne troskove za koristenje sopstvenog vozila do Beca u iznosu od 1100 eura.Betmen nije mogao da se pomiri sa takvom neracionalnom potrosnjom goriva i covek se latio davanja casova ekonomicne voznje. To je Isti-na, zato ne diraj nam u Betmena!

  • ;-)))

    12:20 // 9. 2. 2012.

    "A ako oni čiste u radno vreme, a grad tada funkcioniše normalno, postavlja se pitanje šta oni uopšte rade kada možemo bez njih?!?"

  • Dragan Marinković

    11:02 // 9. 2. 2012.

    Sneg i pada da bi razne "zverke" ostavile trag...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Naši autori

Pronađite nas na: