Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Željko Anđelković

Diplomirani menadžer u turizmu. Master Produkcije dramskih umetnosti i medija završio na beogradskom FDU. Doktorand na novosadskom PMF-u iz oblasti kulturnog turizma.

 • Cjkhvsjkhva

  Nije Vam jasno šta piše? Nije ni meni, a verovatno isto će tako izgledati natpis na novoj, rekonstruisanoj zgradi aerodroma Konstantin Veliki u Nišu koji će biti napisan samo ćirilicom!

  (22) detaljnije
 • Treća polovina pozorište

  35 puta 3/2

  Večeras pozorišni Niš obeležava jedan vredan jubilej. Trideset pet godina je prošlo od početka pozorišne iluzije koju svih ovih godina sanjaju sa nama Ivana i Miroljub Nedović.

  (7) detaljnije
 • 490x370-Srbija-Crna-Gora-(1).jpg

  Džaba zlato

  Ovih dana Niš treba da bude najponosniji grad. Ne zbog političara i njihovih veeeeeeelikih obećanja, već zbog mladih ljudi. Oni su ti koji ovaj grad čine Gradom i zahvaljujući njima možemo bar na trenutak poverovati da Niš nije ništa.

  (13) detaljnije
 • Radio Vatikan

  Instalirani su predajnici Radio Vatikana u Nišu. Pre nekoliko dana su čak i osveštani. Lično od sledbenika Svetog Oca... Pazi, sve se čuje i sve se snima....

  (8) detaljnije
 • Drugovi članovi 10 i 11

  Srpski jezik ima ili je bar imao u vreme mog odrastanja tu blagodet da se piše i ćirilicom i latinicom i kao redak narod u svetu bili smo pismeni. Sada smo manje pismeni, ali smo više nacionalno osvešćeni (čitaj: nacionalno ograničeni!)

  (34) detaljnije
 • Konstantin ili Iluzija koja traje

  Ovo je priča o preobražaju koja bi trebalo da nas dotakne. Priča je i o praštanju i valjalo bi da naučimo kroz nju i o sebi ponešto!

  (33) detaljnije
 • Cvetak zanovetak

  Ja sam cvetak, čudan cvetak, ja sam cvetak zanovetak, neka znade publika moja mirisaću iz cipelica jaaaaa... U nekim zemljama pozorište je rasadnik glumačkih talenata, u nekim pak rasadnik cveća...

  (34) detaljnije
 • Kome(n)dija u jednom činu

  A ako oni čiste u radno vreme, a grad tada funkcioniše normalno, postavlja se pitanje šta oni uopšte rade kada možemo bez njih?!?

  (4) detaljnije
 • Kamiondžije

  Neki novi Paja i Jare opet voze i vozaju. Sada balvane. Valjda njima misle da kreiraju budućnost i da nas podsete na svetu istoriju... A sve svete stvari u Srba imaju i krvav trag!

  (15) detaljnije
 • Kurve

  O zanatu najstarijem a poštenom. O duhovnim kurvama kao obeležju naših dana. O Njenom Veličanstvu Ženi. 

  (13) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: