Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Željko Anđelković

Diplomirani menadžer u turizmu. Master Produkcije dramskih umetnosti i medija završio na beogradskom FDU. Doktorand na novosadskom PMF-u iz oblasti kulturnog turizma.

  • Cjkhvsjkhva

    Nije Vam jasno šta piše? Nije ni meni, a verovatno isto će tako izgledati natpis na novoj, rekonstruisanoj zgradi aerodroma Konstantin Veliki u Nišu koji će biti napisan samo ćirilicom!

    (22) detaljnije
  • Treća polovina pozorište

    35 puta 3/2

    Večeras pozorišni Niš obeležava jedan vredan jubilej. Trideset pet godina je prošlo od početka pozorišne iluzije koju svih ovih godina sanjaju sa nama Ivana i Miroljub Nedović.

    (7) detaljnije
  • 490x370-Srbija-Crna-Gora-(1).jpg

    Džaba zlato

    Ovih dana Niš treba da bude najponosniji grad. Ne zbog političara i njihovih veeeeeeelikih obećanja, već zbog mladih ljudi. Oni su ti koji ovaj grad čine Gradom i zahvaljujući njima možemo bar na trenutak poverovati da Niš nije ništa.

    (13) detaljnije
  • Radio Vatikan

    Instalirani su predajnici Radio Vatikana u Nišu. Pre nekoliko dana su čak i osveštani. Lično od sledbenika Svetog Oca... Pazi, sve se čuje i sve se snima....

    (8) detaljnije
  • Drugovi članovi 10 i 11

    Srpski jezik ima ili je bar imao u vreme mog odrastanja tu blagodet da se piše i ćirilicom i latinicom i kao redak narod u svetu bili smo pismeni. Sada smo manje pismeni, ali smo više nacionalno osvešćeni (čitaj: nacionalno ograničeni!)

    (34) detaljnije
  • Konstantin ili Iluzija koja traje

    Ovo je priča o preobražaju koja bi trebalo da nas dotakne. Priča je i o praštanju i valjalo bi da naučimo kroz nju i o sebi ponešto!

    (33) detaljnije
  • Cvetak zanovetak

    Ja sam cvetak, čudan cvetak, ja sam cvetak zanovetak, neka znade publika moja mirisaću iz cipelica jaaaaa... U nekim zemljama pozorište je rasadnik glumačkih talenata, u nekim pak rasadnik cveća...

    (34) detaljnije
  • Kome(n)dija u jednom činu

    A ako oni čiste u radno vreme, a grad tada funkcioniše normalno, postavlja se pitanje šta oni uopšte rade kada možemo bez njih?!?

    (4) detaljnije
  • Kamiondžije

    Neki novi Paja i Jare opet voze i vozaju. Sada balvane. Valjda njima misle da kreiraju budućnost i da nas podsete na svetu istoriju... A sve svete stvari u Srba imaju i krvav trag!

    (15) detaljnije
  • Kurve

    O zanatu najstarijem a poštenom. O duhovnim kurvama kao obeležju naših dana. O Njenom Veličanstvu Ženi. 

    (13) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: