Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zlatko Minić

  • Putnici na niškom aerodromu

    Treća (najava) sreća

    Nakon dve najave da će biti formirano preduzeće "Aerodromi Srbije" stigla nam je - treća najava. Prošle nedelje Vlada Srbije prenela je saopštenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da je Vlada na sednici odlučila da tokom prve polovine februara počne sa radom preduzeće „Aerodromi Srbije".

    (1) detaljnije
  • Ceca-docek-Nis.jpg

    Ceca na (mutnoj) Nišavi

    Niš je dobio "Cecu na Nišavi" kao nacionalni projekat. Za razliku od projekta "Beograda na vodi" koji je zvaničnom odlukom Vlade dobio epitet "nacionalni", niški koncert pevačice Svetlane Ražnatović za doček "Srpske nove godine" proglašen je "centrom Srbije" zahvaljujući "džentlmenskom dogovoru". 

    (2) detaljnije
  • Sa koliko da te počastim?

    Ne sazna se da je novac koji je bio namenjen za nešto drugo, u konkretnom slučaju za robne rezerve i energetsku efikasnost, potrošen na dnevne troškove ili da su socijalni sistem, kakvim bi mogla da se podiči Švedska, kao što je bio slučaj u Jagodini, finansirali svi građani Srbije.

    detaljnije
  • Mali znak pažnje

    Javnost je ovih dana dobila na uvid dva vrlo neobična rešenja koja su pre par meseci usvojili organi Gradske opštine Crveni Krst. Oba se odnose na sada već bivšeg predsednika opštine Darka Bulatovića.

    (10) detaljnije
  • auto-vodovoda-ispred-Skupstine-Srbije.jpg

    Uticaj kravate na putne troškove

    Sumnje iznete u medijima da je direktor niškog Vodovoda, koji je istovremeno i narodni poslanik, na sednicu Skupštine Srbije putovao službenim automobilom Vodovoda, sve sa vozačem i dvoje kolega poslanika koje je "povezao", moraju se ispitati iz nekoliko razloga.

    (15) detaljnije
  • Aktivno traženje posla

    Predavač na obuci za "aktivno traženje posla" u Nacionalnoj službi za zapošljavanje savetovao je nezaposlene da se učlane u neku stranku kako bi što pre našli posao. 

    (16) detaljnije

Naši autori

Pronađite nas na: