Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kosarka

  • Kup Koraća

    Prodaja kompleta za Kup Radivoja Koraća počinje u 13 sati

    Danas od 13 sati počinje onlajn prodaja karata za Kup Radivoja Koraća na sajtu "tickets.rs", objavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici. Još se ne znaju tačne cene kompleta, osim da će najniža cena biti 5.000 dinara.

    (5) detaljnije
  • Kup Radivoja Koraća

    Sotirovski: Karte za Kup Koraća verovatno od ponedeljka

    Za 10 dana počinje Kup Radivoja Koraća, nacionalni Kup koji će 19. put biti održan u Nišu, a zvaničnih informacija o početku prodaje kompleta karata još nema. Gostujući u jutarnjem programu Belamija gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da misli da će prodaja početi od ponedeljka, 5. februara, a ono što je od ranije poznato - isključivo onlajn.

    (22) detaljnije
  • Kup Koraća, košarka

    Karte za Kup najverovatnije desetak dana pred početak takmičenja

    Još nema zvaničnih informacija o početku prodaje kompleta ulazanica i cenama za Kup Radivoja Koraća, koji će od 14. do 17. februara 19. put biti održan u Nišu, ali kako Južne vesti saznaju, očekuje se da to bude preko sajta Tickets.rs desetak dana pred početak takmičenja.

    (2) detaljnije
  • KUP KOraća

    Kup Koraća u Nišu otvaraju čačanski klubovi, "večiti derbi" moguć u finalu

    Završnicu nacionalnog Kupa za košarkaše, koja će 19. put biti održana u Nišu, otvoriće četvrtfinalni duel između čačanskog Borca i Čačka 94. Taj meč je 14. febuara od 17 sati, a u ostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Crvena zvezda - FMP, Mega - Vojvodina i Partizan - Hercegovac. Informacija o cenama ulaznica i početku prodaje još nema.

    (4) detaljnije
  • Pehar, Kup Radivoja Koraća

    U utorak žreb za Kup Koraća koji se 19. put organizuje u Nišu

    Koje ekipe će se sastati u četvrtfinalnim mečevima završnice nacionalnog kupa za košarkaše, koje će 19. put biti održano u Nišu, odlučiće žreb koji će biti održan u utorak, 23. januara u Beogradu. Još nema informacija o cenama kompleta ulaznica i početku prodaje, ali poznato je da vlada veliko interesovanje za ovaj sportski događaj u Nišu.

    (1) detaljnije
  • sala, os dusan radovic, nis, duvaniste, foto ljubica jocic

    Humanitarna utakmica niških košarkaša u hali škole "Dušan Radović"

    Utakmica 14. kola MRL lige istok između niškog košarkaškog kluba Ratnik i Borca iz Leskovca biće odigrana danas od 16 sati u hali Osnovne škole “Dušan Radović”. Pored takmičarskog, utakmica će imaće i humanitarni karakter koji će biti organizovan u saradnji sa Nurdorom.

    detaljnije
  • Kup Koraća Niš

    Za Kup Koraća iz budžeta Niša 11 miliona, ulaznice skuplje nego prošle godine

    U dogovoru sa Košarkaškim savezom Srbije, kako kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski, ove godine će Grad Niš iz budžeta izdvojiti 11 miliona dinara za organizaciju Kupa Radivoja Koraća. Cena ulaznica će biti malo veća nego prošle godine, najavljuje potpredsednik KSS-a Dušan Projović, a biće sigurno od 5.000 dinara po kompletu pa naviše.

    (11) detaljnije
  • Kup Koraća, hala Čair, Niš

    Kup Radivoja Koraća 19. put u Nišu - termin od 14. do 17. februara

    Deveti put od poslednjih 10 izdanja Niš će biti domaćin Kupa Radivoja Koraća koji će biti održan od srede, 14. do subote, 17. februara u hali "Čair". Poznato je šest učesnika od 8, a ekipe sa juga Srbije nemaju šansu da budu među njima. Niš će ove godine 19. put biti domaćin završnice nacionalnog Kupa za košarkaše.

    (11) detaljnije
  • tereni

    Pirotski sport u 2023. godini - basketaši osvajaju turnire, fudbaleri i košarkaši u borbi za viši rang

    Da je Pirot grad sporta, česta je izjava dugogodišnjeg gradonačelnika Vladana Vasića, poznat je taj grad i po Svetislavu Kariju Pešiću, ali ne i po klubovima u kolektivnim sportovima u najvišim rangovima takmićenja. Za klubove se godišnje iz budžeta izdvaja 100 miliona, uz još 150 miliona koji ide za finansiranje Sportskog centra Pirot i održavanje sportske infrastrukture.

    detaljnije
  • KKK Nais

    Košarkaši u kolicima iz Niša pobednici Kupa Srbije

    Pobedama nad ekipama Mega Despot i Mačva BN 01 košarkaši u kolicima niškog Naisa osvojili su Kup Srbije koji je održan u Alibunaru. Trijumf Nišlija upotpunila je titula MVP-a Nišliji i predsedniku Saveza klubova košarke u kolicima Vojinu Stevanoviću.

    (1) detaljnije
  • odbojka, nis, foto jelena misic

    Sportski vikend u Nišu: pobede odbojkaša i košarkaša, remi Radničkog i nada Naise

    Iza niških sportskih kolektiva nije mnogo uspešan vikend - jedino su trijufm zabeležili odbojkaši Niša u Superligi, kao i košarkaši Konstantina, Niša, Marinosa i Ratnika u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok. Fudbaleri Radničkog upisali su remi sa Spartakom iz Subotice, a priliku da popravi skor imaju rukometašice Naise koje od 18 sati igraju sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

    (1) detaljnije
  • košarka

    Niški sportski vikend: odbojkaši i košarkašice slavili, Mašinac ubedljivo poražen

    Drugog vikenda oktobra niške ekipe su imale polovičan uspeh - odbojkaši Niša upisali su drugi trijumf u Superligi, odbojkašice Studenta počele su sezonu porazom, Mašinac je pretrpeo još jedan ubedljv poraz, Sinđelić je izgubio od lidera, a fudbaleri Budućnosti su slavili u Popovcu. Košarkašice Studenta, košarkaši Konstantina, Niša, Ratnika i Marinosa su upisali pobede u svojim takmičenjima.

    (3) detaljnije
  • košarka ilustracija lopta

    Niški sportski vikend - prilika za navijanje, ali ne iz fotelje

    Drugi vikend oktobra ljubiteljima sporta iz Niša donosi veliku ponudu u muškoj košarci i meč Srpske lige istok u Popovcu. Dok fudbaleri Radničkog i rukometašice Naise odmaraju, fudbalerke Mašinca, fudbaleri Sinđelića, odbojkaši Niša i odbojkašice Studenta odlaze u goste, u Nišu će moći da se pogledaju brojni mečevi u Prvoj muškoj regionalnoj ligi istok u košarci i duel Studenta i Topolčanke u Prvoj ligi za košarkašice.

    (1) detaljnije
  • svetislav pesic i stefan jovic, foto fiba

    Južnjaci u Niš i Pirot donose svetsko srebro što se zlati

    Otpisani pre početka šampionata, sada slavljeni kao heroji nacije, košarkaši Srbije postali su vicešampioni sveta. Sjajnim igrama, timskim duhom, verom u sebe na Svetskom prvenstvu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, ekipa Piroćanca selektora Svetislava Pešića vratila je Srbiji nadimak - "zemlja košarke". Na parketu jedan od najzaslužnijih bio je Nišlija Stefan Jović, a pomoć selektoru pružio je pomoćni trener Oliver Kostić iz Pirota.

    (6) detaljnije
  • IMG-63d98014ed8c5b3533a7a1caf509756b-V

    Košarkašice Studenta počele pripreme sa novim-starim trenerom

    Povratnice u najviši rang košarkašice Studenta iz Niša počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će se nadmetati u Prvoj ligi. Na klupi niškog kluba je ponovo Ivan Simić, trener koji je već vodio Student, a ekipi su se priključile dve igračice.

    detaljnije
  • Stefan Jović

    Nišlija i Piroćanac u pohodu na Manilu

    Nišlija Stefan Jović jedan je od 12 igrača košarkaške reprezentacije Srbije na spisku selektora Piroćanca Svetislava Pešića, koja će igrati na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Prvi meč Srbija igra 26. avgusta protiv Kine.

    (7) detaljnije
  • 1280x0_JLM-8595

    Ministarstvo zdravlja: Izolovan Adeno virus na Evropskom prvenstvu za košarkaše

    U izveštaju epidemiologa Instituta za javno zdravlje Niš navodi se da je tokom epidemije "Diarhoeaa et gastroenteritis" u jednom hotelu u Nišu tokom Evropskog prvenstva u košarci za juniore bilo 159 izloženih, od kojih je bilo 26 obolelih i jedan hospitalizovan. Izolovan je Adeno virus kod jednog košarkaša, navodi se u izveštaju, a od 11 briseva uzetih sa površina u hotelu, 4 brisa su bila neispravna, a 1 bris je sadržao bakteriju. U hrani i vodi nije bilo patogenih mikroorganizama, dodaju, a zbog propusta u održavanju higijene, biće preduzete mere iz nadležnosti sanitarne inspekcije.

    (2) detaljnije
  • basket KOSTA

    "Dani košarke" za vikend u Dimitrovgradu

    Turnir u basketu za seniore i mlađe kategorije, takmičenje u trojkama i tradicionalni susret "stari-mladi" održaće se u okviru "Dana košarke" u Dimitrovgradu 4. i 5. avgusta.

    detaljnije
  • Evropsko prvenstvo

    Niško evropsko, srpsko zlato, publika za pamćenje i druge stvari koje (ne) treba zaboraviti

    Srbija košarkaški šampion Evrope, velika i prava sportska podrška niške publike, promocija budućnosti košarke Starog kontinenta, ali i prokišnjavanje hale "Čair", sala u OŠ "Mika Antić" bez klime i "virusna infekcija" članova šest reprezentacija obeležili su 38. izdanje Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina. Srbija je 11. put podigla pehar namenjen najboljem timu Evrope, a niška publika poslala je lepu sliku sa tribina "Čaira".

    (5) detaljnije
  • Srbija prvak Evrope

    Košarkaški juniori Srbije osvojili Evropsko prvenstvo u Nišu

    Pred punim tribinama hale "Čair" u Nišu košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina pobedila je u finalu Evropskog šampionata selekciju Španije, dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, rezultatom 81:71 (24:24, 17:16, 15:11, 25:20).

    (8) detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: