Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kosarka

  • Srbija prvak Evrope

    Košarkaški juniori Srbije osvojili Evropsko prvenstvo u Nišu

    Pred punim tribinama hale "Čair" u Nišu košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina pobedila je u finalu Evropskog šampionata selekciju Španije, dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, rezultatom 81:71 (24:24, 17:16, 15:11, 25:20).

    (8) detaljnije
  • Košarka, juniori

    Rasprodate ulaznice za finale u "Čairu", Nišlije očekuju zlato

    Preko 3.000 ulaznica prodato je na dan finalne utakmice juniorskog Evropskog prvenstva u košarci koje će biti odigrano u subotu od 20:30 u niškoj hali “Čair” između Srbije i Španije. Prodaja karata počela je još jutros, a u 16:30 nije ih više bilo u prodaji. Nišlije očekuju da će nošeni atmosferom iz hale, srpski košarkaši pobedi osvojiti zlatnu medalju.

    detaljnije
  • KSS

    Košarkaši Srbije večeras protiv Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva

    Nakon što su u četvrfinalu ubedljivo savladali Izrael, košarkaši Srbije do 18 godina večeras se u polufinalu Evropskog prvenstva sastaju sa reprezentacijom Nemačke. Utakmica se igra u halu Čair u Nišu, a početak je zakazan za 20:30.

    (1) detaljnije
  • Košarka, EP

    Nalik virusu ili nalik trovanju: Čekaju se rezultati sanitarne, EP u Nišu se nastavlja

    Dok upućeni u celu situaciju tvrde da je bilo nekog oblika trovanja hranom na košarkaškom Evropskom prvenstvu u Nišu, sanitarna inspekcija je obišla hotel u kom su smešteni svi članovi timova koji su se žalili na temperaturu, bolove u stomaku i dijareju. Iz Svetske košarkaške federacije kažu da treba da se utvrdi tačan izvor bolesti, a iz KSS direktor takmičenja tvrdi da je virusna infekcija. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se na hranu koju su učesnici šampionata poručivali van hotela, ali još nema zvaničnih odgovora. Jedini igrač koji je bio hospitalizovan u UKC Niš, pušten je.

    (2) detaljnije
  • Košarka, koš, lopta

    Igrače i članove 6 reprezentacija na EP u Nišu "pokosio" virus, jedan u KC zbog trovanja hranom, ostali čekaju analize

    Nakon problema sa prokišnjavanjem hale "Čair" i neklimatizovanim uslovima u sali Osnovne škole "Mika Antić", novi problemi na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore koje se održava u Nišu. Brojni igrači i članovi delegacija Finske, Grčke, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske imaju simptome virusne infekcije, objavila je Svetska kuća košarke (FIBA). Iz Košarkaškog saveza Srbije kažu da će se zvanično oglasiti nakon lekarskih analiza i rezultata. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš kažu da se jedan igrač javio zbog trovanja hranom, a ostali igrači su bili pod nadzorom lekara reprezentacija.

    (35) detaljnije
  • hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic

    SSP: Skandali na EP u Nišu u košarci, tražimo ostavke

    Da je Grad Niš kao organizator "zaradio dve tehničke greške na samom startu prve četvrtine“, ocenjuju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde nakon dešavanja na Evropskom prvenstvu za juniore i prokišnjavanja hale “Čair” i situacije u sali Osnovne škole "Mika Antić". Tamo su takođe zbog prokišnjavanja, vrućine i klizavog terena brojni igrači proklizavali na terenu, pa su na pet minuta pre kraja odlučiii samo da se dodaju i čekaju da napadi isteku, kako se niko ne bi povredio.

    (36) detaljnije
  • košarka

    Košarkaši Poljske i Turske protestovali zbog loših uslova u sali u Nišu

    Poslednjih pet minuta utakmice prvog kola B grupe između Poljske i Turske na Evropskom prvenstvu u Nišu košarkaši obe ekipe su se samo dodavali i trošili vreme ne želeći da rizikuju neku povredu. Razlog su loši uslovi i nedostatak klime u sali Osnovne škole "Mika Antić" gde su zbog vrućine i klizvog terena brojni igrači proklizavali na terenu.

    (40) detaljnije
  • hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic

    Prokišnjavaju hala "Čair" i sala u Durlanu, prekinute košarkaške utakmice na EP-u

    Sedam sekundi pre kraja prve četvrtine utakmice između Grčke i Italije na Evropskom prvenstvu za juniore u Nišu prekinuta je zbog povrede italijanskog košarkaša, ali je u tom trenutku počelo prokišnjavanje hale "Čair" i nakon malo više od 45 minuta pauze, meč je nastavljen. Prokišnjavala je i sala OŠ "Mika Antić", zbog čega su se neki košarkaši i okliznuli, pa je na desetak minuta prekinuta i utakmica između Poljske i Turske.

    (22) detaljnije
  • Košarka, juniori

    U Nišu počinje Evropsko prvenstvo, prvi protivnik srpskih juniora reprezentacija Češke

    Evropsko prvenstvo za košarkaše do 18 godina počeće sutra u Nišu, a među 16 reprezentacija koje će se takmičiti u halama “Čair” i “Mika Antić” nalazi se i tim Srbije. Selektor Nenad Stefanović odredio je 12 košarkaša, a prvi protivnik u subotu, 22. jula, od 20:30 biće im selekcija Češke.

    (5) detaljnije
  • kostić i marinović

    Piroćanac novi trener košarkaškog kluba u Litvaniji

    Pirotski košarkaški trener Oliver Lola Kostić novi je trener litvanskog Juventusa i tako postao prvi strani trener u istoriji tog kluba. Kostić je potpisao jednogodišnji ugovor i krenuo sa radom u klubu.

    detaljnije
  • Košarka

    Evropsko prvenstvo za košarkaške juniore traži volontere

    Mladi od 15 do 30 godina koji žele da budu deo košarkaškog Evropskog prvenstva za juniore, koje će od 22. do 30. jula biti održano u Nišu, mogu se prijaviti za volontiranje. Više od 70 volontera i volonterki će, dodaju organizatori, dobiti priliku da budu u organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Mina Đorđević

    Aleksinčanka brani boje Srbije na košarkaškom Evropskom prvenstvu

    Košarkašice Srbije će danas od 15 sati protiv Turske krenuti u odbranu titule prvaka Evrope, a u timu Marine Maljković nalazi se i, osvajačica Evrolige sa Fenerbahčeom, Aleksinčanka Mina Đorđević.

    detaljnije
  • košarka

    Finska i Slovenija otvaraju Evropsko prvenstvo u Nišu

    Prvi meč na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore, koje će za 39 dana početi u Nišu, odigraće selekcije Finske i Slovenije 22. jula od 13 sati u sali Osnovne škole "Mika Antić" koja je trenutno pod rekonstrukcijom. Srbija tog dana od 20:30 igra protiv Češke u hali "Čair", a ulaznice će biti, prema podacima sa sajta Svetske košarkaške federacije, prodavane na blagajnama sala.

    (2) detaljnije
  • 20230527_113124

    Košarkaši Aktavis Akademije osvojili 4. mesto na turniru u holandskom Groningenu

    Juniorski tim leskovačke Aktavis Akademije je krajem maja bio učesnik košarkaškog turnira u Groningenu, gde su nakon 1. mesta u grupi na kraju takmičenja u konkurenciji timova iz Belgije, Nemačke i Holandije zauzeli 4. mesto.

    (5) detaljnije
  • Košarka Student

    Posle dugih pregovora Student raskinuo saradnju sa Ivićem, na klupi ponovo Simić

    U sezoni u kojoj će Ženski košarkaški klub Student ponovo igrati u Prvoj ligi, najvišem rangu, ekipu iz Niša vodiće Ivan Simić koji će na klupi zameniti Slađana Ivića sa kojim je raskinuta saradnja. Iako je planirana trogodišnja saradnja sa Ivićem, iz kluba kažu da su se razišli nakon dugih pregovora i razmimoilaženja stavova i očekivanja trenera sa jedne i ljudi koji rukovode klubom sa druge strane.

    detaljnije
  • OŠ Mika ANtić

    Novinari pozvani na potpisivanje sporazuma za EP - događaj otkazan, gradonačelnica se nije pojavila

    Obilazak radova u sali Osnovne škole "Mika Antić" i potpisivanje sporazuma o organizaciji Evropskog prvenstva u košarci za juniore bili su najavljeni za danas u 13 sati, ali nakon 15 minuta čekanja - događaj na koji su medije pozvali iz Gradske kuće u Nišu je otkazan jer će potpisivanje biti obavljeno u Gradskoj kući bez novinara. Kod škole u Durlanu bili su predstavnici KSS-a, direktor KLER-a, gradski većnik, pomoćnica gradonačelnice, šefica Kabineta i drugi koji prate rad gradonačelnice, ali Dragana Sotirovski se nije pojavila.

    (5) detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    Grad uveo izvođača radova u školu "Mika Antić"

    Na početku konferencije za medije, čiji je poziv objavljen na zvaničnom sajtu Grada manje od četiri sata od događaja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da smatra da je važno da obavesti novinare da su juče uveli izvođača radova u školu "Mika Antić", čija rekonstrukcija košta oko 300.000 evra, ali i da će deo od prodatih ulaznica ići u humanitarne svrhe.

    detaljnije
  • spasić

    Marko Spasić ponovo prvi trener košarkaša Pirota

    Manje od dve godine Zoran Milovanović proveo je na mestu trenera seniorskog tima Košarkaškog kluba Pirot, a na kraju sezone u kojoj je osvojeno 4. mesto u Drugoj košarkaškoj ligi, kako kaže predsednik, sporazumno je raskinuta saradnja. Novi trener biće Marko Spasić, koji je na tom mestu bio nekoliko sezona, do polovine novembra 2020. godine, kada je smenjen.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: