Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kosarka

  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (1) detaljnije
  • PARTIZAN vs CRVENA ZVEZDA 091 (1)

    Zvezda ne brani trofej u Nišu - Partizan protiv Mege u finalu Kupa "Milan Ciga Vasojević"

    U finalu Kupa za košarkašice "Milan Ciga Vasojević", koji se ovog vikenda održava u Nišu, igraće Partizan koji je bio bolji od branioca titule Crvene zvezde i Mega koja je savladala Kraljevo. Ta utakmica je danas od 19 sati u hali "Čair", a ulaznica ima u prodaji po cenama od 500 i 700 dinara.

    detaljnije
  • Milan Ciga Vasojević

    Niš za vikend centar srpske ženske košarke - počinje Kup "Milan Ciga Vasojević"

    Završni turnir Kupa "Milan Ciga Vasojević" za košarkašice biće održan u hali "Čair" u Nišu u subotu, 2. marta i nedelju, 3. marta, a karte su u prodaji na biletarnici hale i na sajtu Tickets po cenama od 500 i 700 dinara.

    (2) detaljnije
  • Košarka, lopta

    Košarka: sudije, delegati i službena lica se odrekli honorara u humanitarne svrhe

    Honorare i sudijske takse koje je trebalo da dobiju za rad na "Moja kravica Mini-kupu", pionirskom takmičenju između ekipa učesnika Kupa Radivoja Koraća u Nišu, sudije, delegati i službena lica daće za lečenje 4-godišnjeg Novaka Simića kome je novac potreban za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne i radne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama i za putne troškove.

    (2) detaljnije
  • kup koraca, nis, foto vk 3

    Otišao je Kup Radivoja Koraća iz našeg velikog grada - kako je prošao i šta je doneo Nišu

    Kup Radivoja Koraća je posle četiri dana i 7 utakmica završen, Crvena zvezda je u Beograd odnela "Žućkovu levicu", hala "Čair" je 19. put bila domaćin završnice nacionalnog Kupa, dve ekipe Košarkaške lige Srbije su igrale polufinale, dva debitanta su imala prilike da se bore za trofej, a Niš se, prema rečima učesnika, pokazao kao dobar domaćin. Nišlije su imale prilike, ako su došle do karata, da vide najbolju srpsku košarku jer to nemaju priliku u muškoj konkurenciji pošto su mu predstavnici u trećem rangu. Građani su ovo platili 11 miliona dinara, a čeka se izveštaj da li će i koliko ostati para i za šta.

    (10) detaljnije
  • Crvena zvezda, Kup Koraca

    Sferopulos: Bitna pobeda i trofej u Nišu

    Nakon pobede nad Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu i osvajanja trofeja trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da je "ovo jedna bitna pobeda i trofej", kao i da je veoma srećan zbog navijača koji su došli da ih podrže i koji su zajedno slavili sa njima.

    detaljnije
  • Zeljko Obradović

    Obradović: Znali smo šta nas čeka u Nišu

    "Kada smo dolazili ove tri sezone u Niš znali smo šta nas čeka, kada to kažem mislim na to da ova tri momka koja su sudila utakmicu apsolutno nisu dorasla tome", rekao je trener Partizana Željko Obradović nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća.

    (9) detaljnije
  • Crvena zvezda Kup Radivoja Koraća

    "Žućkova levica" u rukama košarkaša Crvene zvezde - završen Kup Koraća u Nišu

    Četvrti put zaredom, treći put zaredom u Nišu, košarkaši Crvene zvezde osvojili su trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalnoj utakmici u punoj hali "Čair" u Nišu savladali "večitog" rivala Partizan rezultatom 85:79 (15:18, 18:27, 25:19, 17:16).

    (1) detaljnije
  • Crvena zvezda, Partizan

    Crvena zvezda i Partizan večeras u Nišu odlučuju o pobedniku Kupa Radivoja Koraća

    Osmi put Niš će videti "večiti derbi" u finalu Kupa Radivoja Koraća, nacionalnog Kupa koji se 19. put održava u hali "Čair". Kome će pripasti trofej "Žućkova levica" biće poznato kasno večeras jer u 21 sat počinje finale Kupa u kom igraju Crvena zvezda i Partizan. Ulaznica odavno nema, ali ima velikog interesovanja i očekuje se da hala bude puna.

    (1) detaljnije
  • partizan, vojvodina, kup koraca, foto jelena misic 1

    "Večiti derbi" u finalu Kupa Koraća u Nišu - Partizan drugi finalista

    U drugom polufinalu ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu košarkaši Partizana pobedili su novosadsku Vojvodinu rezultatom 80:67. Crno-beli će za trofej "Žućkove levice" igrati protiv Crvene zvezde u subotu, 17. februara.

    (1) detaljnije
  • Crvena zvezda, Kup Koraća

    Kup Koraća u Nišu: Crvena zvezda osmi put zaredom u finalu

    Bez iznenađenja bilo je u prvom polufinalnom meču na Kupu Radivoja Koraća koji se 19. put održava u Nišu. Košarkaši Crvene zvezde pobedili su rezultatom 87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15) ekipu Čačak 94 i tako obezbedili osmo uzastopno finale ovog nacionalnog takmičenja.

    (4) detaljnije
  • kk hercegovac, foto jelena misic

    Malen klub, a velika snaga - kako su se Hercegovac i navijači iz Gajdobre proslavili u Nišu

    Nošeni podrškom oko 400 navijača koji su sa juga Bačke iz mesta sa oko 2.500 stanovnika došli u Niš kako bi podržali svoje ljubimce, košarkaši Hercegovca iz Gajdobre pokazali su ono što sport uvek treba da pokaže - ljubav, borbu i požrtvovanost. Član Druge lige i pre početka Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu bio je u centru pažnje, a uprkos porazu od Partizana pokazao je da David može da se nosi sa Golijatom.

    (1) detaljnije
  • JLM_5710

    Partizan opravdao ulogu favorita i pobedio Hercegovac na Kupu u Nišu

    Pružio je Hercegovac iz Gajdobre dobar otpor u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ali je Partizan opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19). Crno-beli će u petak, 16. februara igrati polufinale protiv Vojvodine iz Novog Sada.

    detaljnije
  • kup koraca, vojvodina mega, foto jelena misic 11

    Još jedan abaligaš bez polufinala na Kupu Koraća - Vojvodina stotkom ispratila Megu

    Još jedno iznenađenje viđeno je u hali "Čair" u Nišu na ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća - nakon pobede Čačka 94 nad Borcem, novosadska Vojvodina savladala je Megu rezultatom 100:92 u trećem četvrtfinalnom meču. Vojvodina čeka ime rivala u polufinalu - Partizan ili Hercegovac iz Gajdobre.

    detaljnije
  • kup koraca, zvezda fmp, foto jelena misic 3

    Kup Koraća u Nišu: Zvezda preko FMP-a do polufinala [foto]

    Namučili su se košarkaši Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u hali "Čair" u Nišu, ali su na kraju pobedili FMP rezultatom 80:75 (17:16, 23:20, 18:19, 22:20) i tako se plasirali u polufinale gde ih čeka duel sa ekipom Čačka 94. U četvrtak, 15. februara na programu četvrtfinalni dueli: Mega - Vojvodina i Partizan - Hercegovac.

    detaljnije
  • kup koraca, nis, foto jelena misic 10

    Debitant u polufinalu Kupa Koraća u Nišu [foto]

    U prvom četvrtfinalnom meču na završnici Kupa Radivoja Koraća debitant na ovom takmičenju Čačak 94 pobedio je gradskog rivala Borac rezultatom 73:64 i tako obezbedio plasman u polufinale. Hala "Čair" bila je skoro prazna na ovom meču, a veća poseta se očekuje u drugom četvrtfinalnom duelu kada se sastaju Crvena zvezda i FMP.

    detaljnije
  • CRVENA ZVEZDA - RADNICKI  KUP KORACA-10

    Niš - prestonica srpske košarke na četiri dana

    Niš će od srede, 14. februara do subote, 17. februara 19. put u svojoj istoriji biti domaćin završnice nacionalnog Kupa, a za trofej "Žućkove levice" u hali "Čair" boriće se Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, čačanski Borac, Vojvodina iz Novog Sada, Čačak 94 i Hercegovac iz Gajdobre. Kompleti karata za četvorodnevno košarkaško takmičenje rasprodati su brzo nakon početka prodaje.

    (5) detaljnije
  • Tomislav Simic

    In memoriam: Tomislav Simić

    U Nišu je posle duge bolesti u 61. godini preminio Tomislav Simić, nekadašnji košarkaš, trener, sportski radnik i jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Junior. Komemoracija će biti u sredu, 14. februara u Sportskom savezu Niša, a sahrana dan kasnije.

    (1) detaljnije
  • Kup Radivoja Koraća

    Brzo rasprodati kompleti za Kup Koraća

    Ubrzo nakon što je počela prodaja kompleta za Kup Koraća koji će biti održan u Nišu, a čiji je početak objavljen sat vremena ranije, nema više ulaznica u ponudi na sajtu Tickets.rs. Cene kompleta bile su 5.000 za tribine, a za parter od 5.500 do 8.000 dinara.

    (1) detaljnije
  • Kup Koraća

    Prodaja kompleta za Kup Radivoja Koraća počinje u 13 sati

    Danas od 13 sati počinje onlajn prodaja karata za Kup Radivoja Koraća na sajtu "tickets.rs", objavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici. Još se ne znaju tačne cene kompleta, osim da će najniža cena biti 5.000 dinara.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: