Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

misaoni sport go

  • foto: FB Tengen systems

    Niš će za vikend ugostiti preko 100 takmičara u gou

    Od petka, 29. marta do nedelje, 31. marta u hotelu "Vidikovac" u Nišu biće održan Međunarodni turnir u gou "Niš open 2019", a organizatori očekuju dolazak preko 100 igrača iz dvadesetak zemalja u svim kategorijama i uzrastima.

    detaljnije
  • tengen-systems

    Niški gimnazijalci kreirali digitalni sistem za praćenje turnira u misaonim igrama

    Sa idejom da klubovima misaonih igara poput šaha i goa olakšaju organizaciju turnira, a takmičarima omoguće brže i efikasnije praćenje rezultata i statistike, učenici Gimnazije “Bore Stanković” iz Niša kreirali su sistem koji digitalizuje i automatizuje ova takmičenja.

    (2) detaljnije
  • Go

    Evropsko go proleće počinje u Nišu

    Međunarodnim turnirom Niš open, na kome se očekuje oko 100 igrača iz čitave Evrope i Kine, kao i kvalifikacijama za Gren slem u Berlinu, otpočeće prolećna sezona u nadmetanju u misaonoj igri go. Pored toga, nastavnici i učenici moći će da 16. marta poslušaju o uticaju goa na razvoj inteligencije kod dece.

    detaljnije
  • go

    Go - jedan od najstarijih misaonih sportova već pola veka i u Nišu

    Laka za početnike, a teška za profesionalce, tako karakterišu misaonu igru go oni koji su dublje ušli u njenu problematiku. Zahvaljujući klubu Student, koji je jedan od najstarijih u Jugoslaviji, u Nišu go ima tradiciju dugu skoro pola veka, a ovog vikenda oni će biti organizatori i velikog međunarodnog turnira u ovom sportu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: