Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

misaoni sport go

 • foto: FB Tengen systems

  Niš će za vikend ugostiti preko 100 takmičara u gou

  Od petka, 29. marta do nedelje, 31. marta u hotelu "Vidikovac" u Nišu biće održan Međunarodni turnir u gou "Niš open 2019", a organizatori očekuju dolazak preko 100 igrača iz dvadesetak zemalja u svim kategorijama i uzrastima.

  detaljnije
 • tengen-systems

  Niški gimnazijalci kreirali digitalni sistem za praćenje turnira u misaonim igrama

  Sa idejom da klubovima misaonih igara poput šaha i goa olakšaju organizaciju turnira, a takmičarima omoguće brže i efikasnije praćenje rezultata i statistike, učenici Gimnazije “Bore Stanković” iz Niša kreirali su sistem koji digitalizuje i automatizuje ova takmičenja.

  (2) detaljnije
 • Go

  Evropsko go proleće počinje u Nišu

  Međunarodnim turnirom Niš open, na kome se očekuje oko 100 igrača iz čitave Evrope i Kine, kao i kvalifikacijama za Gren slem u Berlinu, otpočeće prolećna sezona u nadmetanju u misaonoj igri go. Pored toga, nastavnici i učenici moći će da 16. marta poslušaju o uticaju goa na razvoj inteligencije kod dece.

  detaljnije
 • go

  Go - jedan od najstarijih misaonih sportova već pola veka i u Nišu

  Laka za početnike, a teška za profesionalce, tako karakterišu misaonu igru go oni koji su dublje ušli u njenu problematiku. Zahvaljujući klubu Student, koji je jedan od najstarijih u Jugoslaviji, u Nišu go ima tradiciju dugu skoro pola veka, a ovog vikenda oni će biti organizatori i velikog međunarodnog turnira u ovom sportu.

  detaljnije