Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

planinski biciklizam

  • Planinski biciklizam

    Biciklisti preko Niške Banje sakupljaju poene za Olimpijske igre

    Dvodnevna planinska biciklistička trka održaće se za vikend, 25. i 26. maja u Niškoj Banji, a u Konstanitnu, klubu organizatoru, kažu da će se na njoj sakupljati bodovi kako za Svetsku UCI rang listu, tako i za Olimpijske igre, koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

    detaljnije
  • 3 staze i 5 kategorija na maratonu

    Biciklistička trka po obroncima Vlaške i Greben planine

    Razlika u nadmorskoj visini, živopisni kanjon Jerme, planine Greben i Vlaška, dovoljan su razlog za prijavu na 7. "Caribrodski MTB maraton" koji će se održati 21. aprila, poručuju organizatori, a svi ljubitelji planinskog biciklizma mogu da se prijave za trke do 20. aprila.

    detaljnije
  • Planinski biciklizam

    Biciklistička trka po obroncima Suve planine

    Uzbrdice i nizbrdice, zemlja i kamen, te uska stazica sa serpentinama po obroncima Suve planine, poručuju u Biciklističkom klubu Naissus, ostaviće bez daha sve one koji se odvaže da učestvuju na ovogodišnjem izdanju Suva Extreme Challenge MTB maratona. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, a trka je zakazana za 2. septembar u Niškoj Banji.

    detaljnije
  • Biciklisti vranje foto i.m..

    Vranjanci biciklima voze do Kajmakčalana

    Grupa biciklista, članova vranjskog Planinarskog kluba Železničar 2006. će u subotu krenuti u pohod na Kajmakčalan. Biciklistička tura uz planinu Nidže startovaće u nedelju, rano ujutru, od mesta Skočivir kod Bitolja, a pred biciklistima je visinska razlika od preko 2.000 metara.

    detaljnije
  • Biciklisti

    Planinska biciklistička trka za rekreativce i profesionalce

    Zaljubljenici u prirodu, rekreativci i profesionalci, moći će da testiraju svoje sposobnosti 5. avgusta, kada će se održati MTB maraton Balkan Extreme. Preko planina Ostrozub, Čobanac i Bukova glava, vodiće staza na ovoj biciklističkoj trci, kažu u vlasotinačkom klubu Balkan Extreme, a avanturisti se mogu prijaviti za jednu od tri staze.

    detaljnije
  • Izreka "U zdravom telu zdrav duh", podstakla učenike da organizuju aktivnost; ilustracija: flickr/Mt. Hood Territory

    Biskilistička trka po obroncima Suve planine

    “MTB trofej Konstantin”, planinska biciklistička trka, održaće se u nedelju, 3. juna na obroncima Suve planine, a start i cilj nalaziće se u Niškoj Banji.

    (1) detaljnije
  • Biciklisti

    Caribrodski maraton ponovo održan, južnjaci uspešni

    Kroz živopisni kanjon reke Jerme i preko Vlaških planina vozili su biciklisti iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke na Caribrodskom MTB maratonu. Nakon 8 godina pauze, ova planinska trka je ponovo organizovana, staze su bile dužine od 33, 50 ili 100 km, a uspešni su bili i takmičari sa juga naše zemlje.

    detaljnije
  • Planinarenje Jerma

    Kanjon Jerme - raj za avanturiste i zaljubljenike u prirodu

    Neobične stene, najuži kanjonski usek u Evropi, pećine i prelepi pejzaži krase kanjon reke Jerme, koji može biti idealno mesto za avanturiste, jer se u ovom specijalnom rezervatu prirode mogu oprobati u planinarenju, brdskom biciklizmu, planinskom trčanju ili se odvažiti da obiđu neosvetljenu pećinu.

    (1) detaljnije
  • Planinski biciklizam

    Planinski biciklizam i trkanje za vikend na Suvoj planini

    Na obroncima Suve planine nadomak Niša, ovog vikenda takmičiće se profesionalci, ali i početnici, koji imaju želju da se oprobaju u nešto ekstremnijem vidu biciklizma i trkanja. Baš zato što ima i kraće staze za rekreativce, sportski događaj “Suva Extreme Challenge” okupiće veliki broj zaljubljenika u “outdoor” sportove.

    detaljnije
  • uspesni leskovcani balkan extreme foto BK Dubocica

    Leskovčani osvojili 3 medalje na biciklističkom maratonu

    Na biciklističkom "Balkan Extreme" maratonu proteklog vikenda u Vlasotincu dvojica takmičara leskovačkog kluba Dubočica postigli su odlične rezultate osvojivši zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju među brojnim takmičarima iz Srbije i zemalja regiona.

    detaljnije
  • Balkan extreme foto Milan Nesic

    U nedelju biciklistički maraton od Vlasotinca do Vlasinskog jezera

    Profesionalci i rekreativci u biciklizmu moći će u nedelju, 6. avgusta da se oprobaju na jednoj od 3 staze brdske biciklističke trke “Balkan extreme” koja će se voziti između Vlasotinca i Vlasinskog jezera. Start trke je u 10 sati ispred hotela “Grozd” u Vlasotincu.

    detaljnije
  • Biciklizam

    Takmičenje u brdskom biciklizmu na Kameničkom visu

    Kameniti teren i zanimljivi spustovi Kameničkog visa privukli su članove niškog Biciklističkog kluba Naissus da ovde organizuju brdsku trku u nedelju, 9. aprila. Mlađe kategorije i oni koji se još nisu upustili u profesionalne vode počeće sa takmičenjem od 11 sati, dok je start elitne trke zakazan za 13.

    detaljnije
  • Downhill-bike-1---Nikola-Mitrović

    "Downhill" biciklizam - spoj brzine i adrenalina na dva točka

    Spust skijama sa vrha planine po utabanoj snežnoj stazi mnoge ostavlja bez daha, a vožnja biciklom po uskim i strmim šumskim stazama i neravninama možda se kosi sa granicama ludosti. Ipak, ona je za adrenalinske zavisnike koji se time bave jedinstveni doživljaj.

    (2) detaljnije
  • biciklizam-Kosta-ilustracija.jpg

    Prokupčani formirali biciklističku sekciju

    Kako bi okupili bicikliste i ljubitelje ovog sporta, a ujedno i obeležili biciklističke staze kojih nema u Prokuplju, formirana je biciklistička sekcija koja će raditi u okviru Planinarsko-smučarskog kluba “Toplica”.

    detaljnije
  • Popisivac-na-tockovima

    Priče južnjačkih sela biciklista pretočio u putopis

    Kako se živi u južnjačkim selima sa svega nekoliko stanovnika, ko u 21. veku veš pere u reci, kakvu gostoprimljivost stariji pružaju čak i nepoznatima, kako izgleda priroda ovog kraja uskoro će saznati čitaoci putopisa "Popisivač na točkovima".

    (8) detaljnije
  • biciklisti-3.jpg

    Biciklistički spust na Bojaninim vodama

    Entuzijasti ekstremnog biciklizma i članovi Ski-kluba "Niš“ napravili su na Bojaninim vodama prvu nišku stazu za biciklistički spust "downhill“ dugu preko 2 kilometra, a čija je promocija najavljena za 7. jun u 12h. 

    (7) detaljnije
  • Untitled.jpg

    Belgijanac pobednik trke na Staroj planini

    Biciklista Volter Klepe pobednik je elitne kategorije trke za Cross country ligu Srbije u okviru manifestacije MTB Serbia Open na Staroj planini.

    detaljnije
  • Untitled.jpg

    Biciklistička trka na Staroj planini

    U nedelju 14. jula od 11 časova biće održana biciklistička trka za Trofej Stare planine u okviru manifestacije MTB Serbia Open.

    detaljnije
  • Prvenstvo Balkana u Crnoj Travi

    Reprezentacija Srbije osvojila najveći broj medalja na Prvenstvu Balkana u planinskom biciklizmu.

    detaljnije
  • Crnotravci opet najbolji

    Na prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu, održanom na Fruškoj Gori, takmičari "Orlovca" iz Crne Trave osvojili dve titule prvaka Srbije.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: