Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Biciklisticka staza koja to nije

Uveliko se radi biciklistička staza ka Niškoj Banji. Međutim - staza je urađena tako da služi za sve samo ne za bezbednu vožnju biciklom. Naime, kod svake raskrsnice je staza presečena ivičnjacima koji vas usmeravaju na kolovoznu traku Bulevara cara Konstantina. Ukoliko kao biciklista želite i dalje pravo, morate se popeti uz ivičnjak koji je visine izmedju 5 i 10 cm. Zavisno od debljine asfalta na tom mestu i tada da nastavite pravcem kojim idete. O tome da neki invalid pokusa kolicima da koristi stazu nema ni govora jer ivičnjaci ne dozvoljavaju pravo kretanje već vas vode na stazu kolovoza. Za pravac morate savladati ivičnjake i sami izvođači zovu ovo POMOĆNA SAOBRAĆAJNICA, a ne biciklistička staza i kažu da je ovo ustvari namenjeno automobilima, a ne biciklima!!!!!.Bicikli moraju preko ivičnjaka, a automobili se kreću ovom deonicom staze i uključuju na Bulevar! Da li može nesto proći normalno i služiti ljudima? Dovoljno je makar još par centimetara asfalta i tako utopiti ivičnjake na nivo tog asfalta i problem bi bio rešen. Ovo kao da je pravljeno da namerno zasmeta.

Biciklisticka staza koja to nije
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom