Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Dobrovoljnim davaocima krvi zabranjen ulazak vozilom u krug niske bolnice da daju krv

Dobrovoljni davaoci krvi ne mogu svojim vozilom da uđu u nišku bolnicu i dođu do transfuzije gde se daje krv jer im to ne dozvoljava obezbeđenje bolnice. Radnici obezbeđenja davaocima krvi saopštavaju da im je tako naređeno i da oni ne mogu da ulaze u krug bolnice, čak ne može da se plati ni ulazak vozila koji se pre naplaćivao 200 din. Vozilo mora da se ostavi na nekom parkingu koji može da bude udaljen i stotinama metara, a ako se vozilo odmah ne pomeri sa rampe preti se policijom. Za to vreme u Bolnicu ulaze taksisti i prolaze razna vozila iz kojih mlataraju nekim papirima ili se pustaju na "svoju odgovornost", a dobrovoljni davaoci krvi jednostavno ne postoje. Zanemaruje se činjenica da u nišku bolnicu dolaze i mnogi dobrovoljni davaoci krvi sa strane i da se ti ljudi bespotrebno maltretiraju, a pogotovo posle davanja krvi kada teturajući traže svoja vozila po okolnim parkinzima. Najmanje što bi moglo da se uradi za te humane ljude je bar malo ljudskosti.

Dobrovoljnim davaocima krvi zabranjen ulazak vozilom u krug niske bolnice da daju krv Dobrovoljnim davaocima krvi zabranjen ulazak vozilom u krug niske bolnice da daju krv
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom