Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Gospodska

SRAMOTA „GRADA NIŠA“ Poštovani.... Molimo Vas da nam pomognete. Naš problem je veliki. Živimo Nišu u ul.Gornjomatejevačka 112Ž,112Z,112E,112Đ koja je u strašnom stanju već godinama. Između naših zgrada nalazi se drvored višanja, među tim višnjama stalno se skuplja smeće i kad pada kiša prolazi su potpuno neprohodni zbog blata, a i nepostojanja ulice i infrastrukture. Na parcelama su izgrađeni objekti za stanovanje uz dobijene građevinske i upotrebne dozvole a ulice i infrastrukture nisu izgrađene po projektu i urbanističkom planu grada Niša. Investitori tvrde da su uplatili novac Gradu Nišu za izradnju putne infrastrukture ali da je Grad Niš potrošio novac na druge stvari. U naselju živi pretežno mlado stanovništvo sa velikim brojem male dece, naša deca odrastaju u teškim uslovima i nemaju mogućnosti za svoj bezbrižan dečiji život. Na izlazu iz zgrada nailazimo na drvored višanja koje se više puta u toku godine prskaju opasnim materijama koje smo mi i naša deca prinuđeni da udišemo samim prolaskom kroz te višnje, jer ne postoji drugi način da izađemo na glavni put tačnije u Ulicu Somborsku. Čak smo ponekad u tom žbunju i đubrištu nalazili zmije i pse lutalice. Takođe celo naselje nije osvetljeno uličnom rasvetom i prosto smo se više puta zapitali kako je moguće da je neko od nadležnih organa dozvolio gradnju bez postojeće putne infrastrukture. Više puta smo se obraćali nadležnim ustanovama grada Niša u nadi da će nam pomoći, međutim kao odgovor smo dobijali da nismo u planu izgradnje za 2014, 2015, 2016 godinu...Po urbanističkom planu umesto tih "višanja" predviđena je ulica ali očito mi nismo prioritet prvog reda niti ćemo biti. Molimo Vas da dođete da nas posetite i da snimite tužnu sliku Grada Niša i nadležnih organa koji izdaju dozvole bez predhodne izgrađene putne infrastrukture. Unapred zahvalni zabrinuti stanari ulice Gornjomatejevačke 112Ž,Z,E,Đ.

Gospodska Gospodska Gospodska
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

TEKSTOVI U KOJIMA SE BAVIMO OVIM PROBLEMOM

  • Gornjomatejevacka9 foto JV-J. A

    Stanovnici neuređenog niškog naselja se boje da će umesto zelenila dobiti nove zgrade

    Niško naselje u Gornjomatejevačkoj ulici, koje je počelo da se gradi pre 10 godina i u kome prema procenama stanara živi oko 10.000 ljudi i mnogo dece, i dalje nije uređeno. Građani nemaju prilazne ulice, ali ni obećano zelenilo i igralište. Boje se da bi i u ovom kraju mogao da se dogodi "investitorski urbanizam" i da umesto ulice i šetališta, na mestu gde je sada višnjar budu izgrađene nove zgrade.

    (49) detaljnije

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom