Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
U obradi

Kontejner za polovnu garderobu, preko puta pijace Boško Buha

Preko puta, pijace Boško Buha, na bulevaru Nemanjića, više godina postoji kontejner za prikupljanje polovne garderobe. Ovaj kontejner od prvog dana nije vršio svoju funkciju. Naši siromašni sugrađani, ali i preprodavci, dežuraju u njegovoj blizini i odmah nakon ubacivanja garderobe, nasilnim putem, tu garderobu izvlače. Ne verujem da je koriste za oblačenje. Pre mi izgleda da pokušavaju da je, nakon što dođu do nje, preprodaju da bi došli do novca. Jasno je da polovna garderoba ne dolazi do naših sugrađana kojima je ona najpotrebnija. Fotografija pokazuje da je kontejner, nakon postepenog uništavanja, sada potpuno otvoren, odnosno bez osnovne funkcie. Očekujem da je situacija ista i sa ostalim kontejnerima u gradu, ako ih ima. Bilo bi dobro postaviti pitanje nadležnima, zašto su postavili kontejner ako o njemu ne vode računa? Koliko je do sada prikupljeno garderobe iz ovog kontejnera i šta je urađeno sa tom garderobom? Moram da dam komentar, da na osnovu onog što sam video, mislim da je činom postavljanja kontejnera istog trenutka on zaboravljen. Da li su svesni da su neodgovornim odnosom prema ovoj društveno korisnoj inicijativi, uspeli da demotivišu veliki broj sugrađana koji su želeli da pomognu onima kojima je ova garderoba potrebna, tako da staru garderobu više ne donose do ovog punkta? Mislim da na kontejnerima ovog tipa, javnim česmama, klupama, kantama za otpatke, spravama za vežbanje, ... treba uvek da postoji informacija o odgovornoj službi i kontakt telefon, kako bi građani mogli da prijave problem u funkcionisanju. Ovo je samo jedna crtica koja pokazuje manjak volje i sposobnosti u bavljenju komunalnim problemima grada. Broj prijava problema se uvećava, ali su reakcije neadekvatne ili u potpunosti izostaju.

Kontejner za polovnu garderobu, preko puta pijace Boško Buha
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

TEKSTOVI U KOJIMA SE BAVIMO OVIM PROBLEMOM

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom