Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije
Prijavljen

Nema buseva do Popovca

Popovac je naselje koje se od Trga Kralja Aleksandra nalazi na najviše 25 minuta autobusom. Pre radova na ulici između sela Popovac i sela Trupale za ljude koji žive u Popovcu bilo je tri linije, ali sada postoji samo jedna. Na primer, deca koja idu u srednju školu i kojima čas počinje u 14:00, moraju da idu autobusom koji sa prve stanice u Popovcu kreće u 12:25. Ta deca uglavnom vreme između dolaska u Niš i početka časova provode ili napolju na hladnom ili u kafićima. Sramota je, da jedno naselje koje je tako blizu gradu nema normalnu liniju. Slična situacija je i kada se đaci vraćaju iz škole, većini se časovi završavaju u 19:15, a jedini autobus kojim mogu da se vraćaju polazi u 20:30. Pored svega ovoga što je navedeno, baš zbog malog broja buseva, gužve u autobusima su ogromne i ponekad je nemoguće ući u autobus. Kao što sam već naveo, postoje velike pauze između početka ili kraja časova i polaska autobusa. Naravno, nemaju svi roditelji sredstva da plaćaju svom detetu svakodnevnu posetu kafiću, a deca su primorana na to, jer ne mogu da čekaju na hladnom. Dosta dece iz ovog naselja je odustalo je od treninga jer ponovo nema odgovarajućeg autobusa. Smatram da je javni gradski prevoz, kada je već ukinuo dve linije, trebao da na jedinoj preostaloj liniji poveća broj polazaka. Više puta autobus prosto nije dolazio ili je kasnio. Na broj za žalbe koji stoji na sajtu JGP-a često nisu odgovarali ili su odgovarali neadekvatno. Kada sam ih jednom prilikom pitao (jedan od retkih slučajeva kada su se javili) da li planiraju da menjaju nešto na ovoj liniji, rekli su da trenutno nemaju nameru.

Nema buseva do Popovca Nema buseva do Popovca
Podeli sa prijateljima

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

prijavi problem

Možete postaviti maksimalno 5 fotografija. Dozvoljeni formati su PNG/JPG/GIF, maksimalna veličina 10MB, minimalna rezolucija 600x600px.

Obavesti me o daljim aktivnostima u vezi sa mojim problemom